Λετονία-Ελλάδα, πρεστίζ και εκδίκηση

Reading time4 λ

Ο αγώνας Λετονία-Ελλάδα περιλαμβάνει μια σειρά από συναρπαστικές επιλογές για ποντάρισμα.

Δύο «μέτωπα» τραβούν και σήμερα την προσοχή και στην Betsson είναι πάντα διαθέσιμο ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Η αυλαία των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέφτει απόψε και στην ευρωπαϊκή ζώνη υπάρχουν σπουδαία παιχνίδια, όπως το Λετονία-Ελλάδα του ένατου ομίλου, που αρχίζει στις 19:30. Μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό διακύβευμα, αλλά οι δύο ομάδες έχουν λόγους να κυνηγήσουν το «ροζ φύλλο» σε αυτό το φινάλε της διαδικασίας.

Μια τεράστια νίκη πέτυχε στην παράταση η Ελλάδα στο ματς της Παρασκευής με τη Σερβία, αν και είχε ήδη την πρόκριση εξασφαλισμένη, παίρνοντας… ρεβάνς για την ήττα του Βελιγραδίου τον Αύγουστο. Κάτι ανάλογο ψάχνει και στη Ρίγα η Γαλανόλευκη, η οποία τον Νοέμβριο είχε υποστεί βαριά εντός έδρας ήττα από τη Λετονία στο Ηράκλειο, ώστε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του γκρουπ. Βέβαια, οι Λετονοί, που εξασφάλισαν και τυπικά την πρωτιά χάρη στην επικράτηση επί της Τουρκίας, θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την ενδέκατη διαδοχική νίκη τους στη διαδικασία των προκριματικών και να οδηγηθούν με τρόπο πανηγυρικό στην παρθενική παρουσία τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Βαθμολογικό ενδιαφέρον, βέβαια, υπάρχει στα άλλα δύο ματς του ομίλου, Σερβία-Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο-Τουρκία, όπου θα κριθεί η τρίτη θέση και η πρόκριση Για τη Σερβία, που έχασε στην Ελλάδα, αυτός είναι ο… τελικός των προκριματικών. Με νίκη θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τελική φάση. Η Μεγάλη Βρετανία, που είναι ουραγός και υπέστη βαριά ήττα από τη Βέλγιο, κρίνεται απλώς το γόητρο. Την ίδια στιγμή, το Βέλγιο καλείται να κερδίσει την επίσης αδιάφορη Τουρκία, ενώ… προσεύχεται για ένα θαύμα των Βρετανών, ώστε να «αρπάξει» την πρόκριση.

Στον δέκατο όμιλο, «παίζεται» μονάχα η τιμητική πρωτιά του ομίλου στην αναμέτρηση Φινλανδία-Γερμανία. Οι δύο ομάδες, που έχουν ήδη προκριθεί, είναι ισόβαθμες, αφού κέρδισαν Ισραήλ και Σουηδία, αντίστοιχα και θα ψάξουν τη νίκη για να τερματίσουν στην κορυφή. Στο Σλοβενία-Ισραήλ, οι γηπεδούχοι θα πανηγυρίσουν και τυπικά την επιστροφή τους στην τελική φάση, ενώ τυπική διαδικασία αποτελεί το παιχνίδι Σουηδία-Εσθονία.

Μετρημένες, αλλά σημαντικές είναι οι αναμετρήσεις απόψε στο NBA. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το παιχνίδι Νιού Γιορκ Νικς-Μπόστον Σέλτικς. Από πέντε διαδοχικές νίκες προέρχονται οι Νιού Γιορκ Νικς, με πιο πρόσφατη αυτή επί των Νιού Όρλεανς Πέλικανς, και επιδιώκουν να σταθεροποιηθούν ακόμα περισσότερο στην εξάδα της ανατολικής περιφέρειας. Την ίδια στιγμή, οι Μπόστον Σέλτικς, πέτυχαν μια τεράστια εκτός έδρας νίκη επί των Φιλαδέλφεια 76ερς κι επιδιώκουν να παραμείνουν πρωτοπόροι ολόκληρου του πρωταθλήματος. Σπουδαίο και το ματς Φιλαδέλφεια 76ερς-Μαϊάμι Χιτ, ενώ κοντράρονται ακόμη Σάρλοτ Χόρνετς-Ντιτρόιτ Πίστονς και Νιού Όρλεανς Πέλικανς-Ορλάντο Μάτζικ.

18:30   Φινλανδία-Γερμανία                             Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Σλοβενία-Ισραήλ                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:30   Λετονία-Ελλάδα                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

20:05   Σουηδία-Εσθονία                                  Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:00   Σερβία-Μεγάλη Βρετανία                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

21:30   Βέλγιο-Τουρκία                                    Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

02:00   Σάρλοτ Χόρνετς-Ντιτρόιτ Πίστονς            NBA

02:00   Φιλαδέλφεια 76ερς-Μαϊάμι Χιτ                 NBA

02:30   Νιού Γιορκ Νικς-Μπόστον Σέλτικς           NBA

03:00   Νιού Όρλεανς Πέλικανς-Ορλάντο Μάτζικ NBA