Μπασκόνια-Παναθηναϊκός, διαφορά ψυχολογίας

Reading time4 λ

Σε αντίθετους δρόμους βρίσκονται Μπασκόνια και Παναθηναϊκός, προσφέροντας ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της εφετινής Euroleague αρχίζει σήμερα, με την Betsson να διαθέτει προς τα μέλη της μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών. Φυσικά, ξεχωρίζει η σύγκρουση Μπασκόνια-Παναθηναϊκός, που είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 και βρίσκει τις δύο ομάδες με εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Η Μπασκόνια έχει ξεκινήσει τη διοργάνωση με δύο ήττες από Ολυμπιακό και Αρμάνι Μιλάνο, πραγματοποιώντας κακές εμφανίσεις. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την τεράστια ανατροπή επί της Φενέρμπαχτσε και πλέον προσδοκά την πρώτη του νίκη στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα έπειτα από μια τετραετία.

Το πρόγραμμα επιφυλάσσει ακόμη την παραδοσιακή μάχη Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η οικοδέσποινα θα επιδιώξει να φτάσει στο «τρία στα τρία», αφού έχει κερδίσει ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπασκόνια, την στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα προσπαθήσει να ρεφάρει την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Αρκετά βλέμματα κατευθύνονται και στον ρωσικό «εμφύλιο» ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζενίτ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που προχώρησε σε μια εντυπωσιακή προσθήκη, αυτή του πρώην NBAερ Κένεθ Φαρίντ, θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στη μεγαλειώδη εκτός έδρας νίκη επί της Αναντολού Εφές. Βέβαια, η Ζενίτ έχει ως τώρα 100% επιτυχία, με δύο διπλά, μάλιστα, επί των Ούνικς Καζάν και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ιδιαίτερη είναι η μονομαχία Βιλερμπάν-Αναντολού Εφές. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας Βιλερμπάν έχει εκκινήσει με δύο νίκες κόντρα σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Άλμπα Βερολίνου. Αντίθετα, η κάτοχος του τροπαίου Αναντολού Εφές έχει ηττηθεί από Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο Ούνικς Καζάν-Μπάγερν, αμφότερες αναζητούν το πρώτο φετινό ροζ φύλλο αγώνα. Η Ούνικς Καζάν έχει γνωρίσει ήττες από Ζενίτ και Μονακό, ενώ η Μπάγερν από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα. Στη συνάντηση Άλμπα Βερολίνου-Φενέρμπαχσε, οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις μετά από τις δύο ήττες από Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν. Αντίστοιχα, η Φενέρμπαχτσε αναζητεί φάρμακο για τις πληγές που άφησε το χαστούκι από τον Παναθηναϊκό, που ήρθε με αναπάντεχο τρόπο.

Το μενού περιλαμβάνει και αναμετρήσεις για τη δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League. Κυριαρχεί το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Νίμπουρκ για τον πέμπτο όμιλο. Ο Δικέφαλος του Βορρά αναζητεί την παρθενική του επιτυχία, αφού απέτυχε στην πρεμιέρα κόντρα στην Ιγκοκέα, κάτι που ισχύει και για την πρωταθλήτρια Τσεχίας, Νίμπουρκ, η οποία έχασε από τη Γαλατάσαραϊ. Για το έκτο γκρουπ παίζουν νωρίτερα Τόφας Μπούρσα-Κάλεβ Κράμο. Η Τόφας Μπούρσα θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της, έπειτα από εκείνη επί της Οστάνδης, ενώ η Κάλεβ Κράμο θα προσπαθήσει να ρεφάρει την ήττα από τη Στρασμπούρ, που ήρθε στην εκπνοή.

Απόψε εκκινεί και η κανονική περίοδος του FIBA Europe Cup. Ξεχωρίζει η συνάντηση Μονς-Ιωνικός του έκτου ομίλου. Σημαδιακός αυτός ο αγώνας για τον Ιωνικό, που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 37 χρόνια και αντιμετωπίζει τη βελγική Μονς, η οποία υποβιβάστηκε σε αυτό θεσμό μετά τον αποκλεισμό της από τη Λέιντεν στα προκριματικά του Basketball Champions League. Παίζουν ακόμα Μπενφίκα-Ντεν Μπος για το τρίτο γκρουπ και Μπαχτσέσεχιρ-Μόρναρ για το πέμπτο.

19:00   Ούνικς Καζάν-Μπάγερν                            Euroleague

19:00   Τόφας Μπούρσα-Κάλεβ Κράμο               Basketball Champions League

19:00   Μπαχτσέσεχιρ-Μόρναρ                            FIBA Europe Cup

19:30   ΠΑΟΚ-Νίμπουρκ                                     Basketball Champions League

20:00   ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζενίτ                              Euroleague

21:00   Άλμπα Βερολίνου-Φενέρμπαχτσε            Euroleague

21:00   Βιλερμπάν-Αναντολού Εφές                     Euroleague

21:30   Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ         Euroleague

21:30   Μπασκόνια-Παναθηναϊκός                        Euroleague

21:30   Μονς-Ιωνικός                                            FIBA Europe Cup

23:00   Μπενφίκα-Ντεν Μπος                               FIBA Europe Cup