Με την υποστήριξη της Betsson, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Πρασινίζουμε το Γκρίζο»!

Reading time2 λ

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2024

Η Betsson σε συνεργασία με το «This is Athens» του δήμου Αθηναίων και της «Οργάνωση Γη» γιόρτασαν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού “Πρασινίζουμε το γκρίζο” που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενθαρρύνει τους κατοίκους της Αθήνας να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πρασινίσουν τον προσωπικό τους χώρο, συνεισφέροντας ταυτόχρονα σε μια πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη. Περισσότερα από 350 μπαλκόνια, αυλές και ταράτσες της Αθήνας διαγωνίστηκαν και 13 νικητές έλαβαν δώρα από τους χορηγούς της δράσης, Betsson, Gardena και τον Δήμο Αθηναίων.

Η Betsson προσέφερε ένα ξεχωριστό δώρο στους τρεις πρώτους νικητές, προσκαλώντας τους να απολαύσουν ένα γεύμα για δύο άτομα στα πολυτελή εστιατόρια Hytra Restaurant & Bar, Nyn Esti καιCaton Lanziano.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Betsson ήταν εκεί και μοίρασε στον κόσμο που παρευρέθηκε φυτά, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική συνείδηση και ενθαρρύνοντας να σκεφτούν πιο βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενεργό συμμετοχή των Αθηναίων, λέγοντας: “Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βλέπουμε την ενεργό συμμετοχή των Αθηναίων σε αυτή την πρωτοβουλία. Οι πράσινες γωνιές που δημιουργήθηκαν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και δείχνουν τον δρόμο για μια πιο βιώσιμη και όμορφη πόλη. Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την αφοσίωση και το μεράκι τους.”

Ο Αλέξης Γαληνός, Εκτελεστικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, τόνισε την εντυπωσιακή ανταπόκριση των κατοίκων, αναφέροντας: “Η ανταπόκριση των κατοίκων της Αθήνας στον διαγωνισμό ‘Πρασινίζουμε το Γκρίζο’ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συμμετοχές ήταν εντυπωσιακές και αποδεικνύουν την αυξανόμενη περιβαλλοντική συνείδηση και δέσμευση των πολιτών. Η σημερινή γιορτή είναι ένα ελάχιστο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια.”

Η εκπρόσωπος της Betsson, Παναγιώτα Σταματοπούλου πρόσθεσε: ” Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή ως Betsson να βρισκόμαστε εδώ σήμερα ως χορηγός του διαγωνισμού «Πρασινίζουμε το Γκρίζο» για μια πιο βιώσιμη και πράσινη πόλη.

H πρωτοβουλία αυτή, του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, αντικατοπτρίζει τις αξίες της Betsson και είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε τέτοιου είδους ενέργειες.

Η Betsson με 60 χρόνια λειτουργίας σε περισσότερες από 25 αγορές παγκοσμίως, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021 στην Ελλάδα και από την πρώτη μέρα αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στην ελληνική κοινωνία μέσω των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιούμε μέσα από το Betsson Foundation, το οποίο αποτελεί το καινοτόμο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Betsson.

Ως Betsson δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε και να προωθούμε προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα ωφελήσουν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συμμετέχοντες, που μοιράστηκαν με όλους μας τις όμορφες και δημιουργικές φωτογραφίες των μπαλκονιών τους.