Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης (1/6/2024): Προγνωστικά και αποδόσεις

Reading time8 λ

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται για το στέμμα του Champions League με απίθανες ευκαιρίες για στοίχημα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα στεφθεί στο «Wembley» καθώς Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης θα πρωταγωνιστήσουν στον τελικό του Champions League (01/06/2024). Η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει το τρόπαιο σε μια από τις δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκε στον τελικό, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πολυνίκης του θεσμού με 14 επιτυχίες σε 17 προσπάθειες. Στην πλατφόρμα της Betsson, υπάρχουν σούπερ επιλογές για live στοίχημα στο ποδόσφαιρο σε αμέτρητες αγορές με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Ο τελικός Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποδόσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς παίκτες. Συγκεκριμένα, η νίκη της Ντόρτμουντ προσφέρεται στο 5,03**, ενώ η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετείται στο 1,65** με την ετικέτα του φαβορί να την ακολουθεί. Ο σπουδαίος τελικός έχει διαθέσιμη και την επιλογή του Bet Builder, που ανοίγει «παράθυρο» σε διαφορετικό τρόπο στοιχηματισμού.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Για το Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης τα προγνωστικά λογαριάζουν την ισπανική ομάδα ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει το τρόπαιο, ενώ η Ντόρτμουντ είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Εξάλλου, οι Γερμανοί διέψευσαν τις προβλέψεις κι έφτασαν στον τελικό. Από την άλλη, για τη Ρεάλ Μαδρίτης το να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και να διεκδικεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι κάτι συνηθισμένο.

Ποια είναι η προϊστορία ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης;

  • 3 νίκες η Ντόρτμουντ
  • 5 ισοπαλίες
  • 6 νίκες η Ρεάλ Μαδρίτης
  • 19-24 γκολ

Η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Champions League το 1997 κι έπειτα έπαιξε και πάλι στον τελικό το 2013, όπου ηττήθηκε στο «Wembley» από την Μπάγερν Μονάχου. Τώρα, θέλει να φύγει από το Λονδίνο χαρούμενη κι όχι απογοητευμένη όπως την προηγούμενη φορά. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει πετύχει είναι εντυπωσιακό. Έχοντας χάσει τις δύο τελευταίες σεζόν τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και με τον προπονητή Έντιν Τέρζιτς να αποχωρεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, το γεγονός πως βρήκε το κουράγιο και το θάρρος να ξεπεράσει τον εαυτό της και να «δεθεί» ώστε να φτάσει ως τον τελικό αποτελεί ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Ως το αουτσάιντερ δεν έχει τίποτα να χάσει κι αυτό ενδεχομένως να την κάνει πιο επικίνδυνη.

Με Σούπερ Ενίσχυση 5,40** (από 4,50) προσφέρεται στην Betsson το να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Toni Kross. Το να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Jude Bellingham πληρώνει 2,50** (από 2,10).

Η πορεία της Ντόρτμουντ ως τον τελικό:

  • Φάση των ομίλων: Πρώτη σε γκρουπ με Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιούκαστλ με ρεκόρ 3-2-1 και 7-4 γκολ.
  • Φάση των «16»: 3-1 συνολικό σκορ επί της Αϊντχόφεν.
  • Προημιτελική φάση: 5-4 συνολικό σκορ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.
  • Ημιτελική φάση: 2-0 συνολικό σκορ επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πόσες φορές έχει κατακτήσει το Champions League η Ντόρτμουντ;

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει ένα Champions League, το 1997 νικώντας στον τελικό τη Γιουβέντους με σκορ 3-1.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ήταν μια από τις ισχυρές διεκδικήτριες του τίτλου. Άλλωστε, είναι η βασίλισσα της Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η εμπειρία της και η αίσθηση του καθήκοντος που έχει με τον τρόπο διαχείρισης του Κάρλο Αντσελότι συνδυάζονται εξαιρετικά με το πλούσιο ταλέντο της. Βέβαια, στη διάρκεια της πορείας της είχε μεγάλη δόση τύχης καθώς σε όλες τις νοκ άουτ σειρές της ήταν χειρότερη από τις αντιπάλους της και κομβικές διαιτητικές αποφάσεις έγειραν τη ζυγαριά προς το μέρος της. Πρωταθλήτρια στην La Liga με μεγάλη άνεση πάει για ένα ακόμη ιστορικό νταμπλ και για να μεγεθύνει τον θρύλο της.

Η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης ως τον τελικό:

  • Φάση των ομίλων: Πρώτη σε γκρουπ με Νάπολι, Μπράγκα και Ουνιόν Βερολίνου με ρεκόρ 6-0-0 με 16-7 γκολ.
  • Φάση των «16»: 2-1 συνολικό σκορ επί της Λειψίας.
  • Προημιτελική φάση: 4-3 στα πέναλτι επί της Μάντσεστερ Σίτι (4-4 συνολικό σκορ).
  • Ημιτελική φάση: 4-3 συνολικό σκορ επί της Μπάγερν Μονάχου.

Πόσες φορές έχει κατακτήσει το Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης;

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 14 φορές την κορυφή της Ευρώπης, στο ιστορικό Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και αργότερα στο Champions League τις χρονιές: 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 και 2022.

Στις αποδόσεις για το νικητή του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται να έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει την κούπα με απόδοση 1,30**, ενώ η Ντόρτμουντ προσφέρεται στο 3,50** να κάνει ακόμη μια έκπληξη και να σηκώσει εκείνη το τρόπαιο.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στο Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης το στοίχημα για τις δύο ομάδες έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα στις δύο περιοχές. Αμφότερες έφτασαν στον τελικό ακολουθώντας παρόμοια τακτική. Ως επί το πλείστον πόνταραν στις αντεπιθέσεις κι έδωσαν χώρο και μπάλα στις αντιπάλους τους. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η προσέγγισή τους στον τελικό, με δεδομένο πως αμφότερες δυσκολεύονται απέναντι σε σετ άμυνες.

Γι’ αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις εκείνοι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ένας εναντίον ενός είναι πολύτιμοι. Η Ντόρτμουντ βασίζεται στον Τζέιντον Σάντσο και η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει πολλά από τον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου θα γίνει μαζί με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ το μεγάλο φαβορί για να πάρει και την Χρυσή Μπάλα. Οι αποδόσεις στο Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης εντυπωσιάζουν καθώς προσφέρονται συναρπαστικές επιλογές.

Στο αγωνιστικό σκέλος, τώρα οι ενδεκάδες που θα παρατάξουν οι δύο ομάδες δεν προβλέπεται να έχουν μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με αυτές που παρουσίασαν στο προηγούμενο διάστημα, η Ντόρτμουντ έχει ορισμένα προβλήματα, αλλά ως επί το πλείστον γνωστά εδώ με τον μπακ Μπενσεμπαϊνί να μην είναι στο απόλυτο. Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει στο μάξιμουμ τον αμυντικό Άλαμπα και τον χαφ Τσουαμενί.

Με Σούπερ Ενίσχυση προσφέρεται στην Betsson το Over 3,5 με 3,25** (από 2,71) και το Over 10,5 κόρνερ πληρώνει 2,45** (από 2,24). Ενισχυμένες Αποδόσεις προσφέρονται επίσης σε στοιχήματα για κάθε γούστο. Να μη δεχθεί γκολ η Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει 3,45** (από 3,15), να σκοράρει πρώτη η Ντόρτμουντ 3,10** (από 2,82). Να έχουν από 2+ σουτ στην εστία ο Rodrygo στο 2,80** (από 2,55) και ο Füllkrug από 5,25** (4,75). Η νίκη της Ντόρτμουντ με τον Füllkrug να σκοράρει και Over 2,5 στο ματς πληρώνεται στην Betsson 13,75** (από 12,50). Τέλος, να έχει το ματς τουλάχιστον μια επιτόπου αξιολόγηση από τον διαιτητή στο VAR προσφέρεται στο 2,95** (από 2,70).

Πιθανή ενδεκάδα Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελζ, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Τζαν, Ζάμπιτσερ – Σάντσο, Μπραντ, Αντεγέμι – Φίλκρουγκ.

Πιθανή ενδεκάδα Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-1-2): Λούνιν/Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντγικερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόοζ, Καμαβίνγκα – Μπέλιγχαμ – Ροδρίγο, Βινίσιους Ζούνιορ.

Τι έκανε στα τελευταία πέντε παιχνίδια της η Ντόρτμουντ:

  • 01/05/24 Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0 Champions League
  • 04/05/24 Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ 5-1 Bundesliga
  • 07/05/24 Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 0-1 Champions League
  • 11/05/24 Μάιντς – Ντόρτμουντ 3-0 Bundesliga
  • 18/05/24 Ντόρτμουντ – Ντάρμσταντ 4-0 Bundesliga

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει κι ένας σημαντικός παράγοντας στο αγωνιστικό σκέλος που έχει να κάνει με το συναίσθημα κιόλας και με την αίσθηση πως μια χρυσή εποχή φτάνει στο τέλος της. Αυτό θα είναι το τελευταίο ματς του μέσου Τόνι Κρόοζ με την φανέλα της. Ο Γερμανός άσος ανακοίνωσε πως θα σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 2024. Στη Ρεάλ Μαδρίτης όλη η ομάδα θέλει να του χαρίσει ένα τέλειο αντίο.

Τι έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία πέντε παιχνίδια της:

  • 08/05/24 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1 Champions League
  • 11/05/24 Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 La Liga
  • 14/05/24 Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 5-0 La Liga
  • 19/05/24 Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-4 La Liga
  • 25/05/24 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις 0-0 La Liga

Πόσα λεφτά παίρνει ο νικητής του Champions League;

Παράλληλα, πέραν του αγωνιστικού σκέλους και της περηφάνιας που δίνει σ’ ένα σύλλογο ο τίτλος του Champions League, υπάρχει και το χρηματικό κομμάτι. Η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα θα γίνει πλουσιότερη κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φιναλίστ θα προσθέσει στον λογαριασμό της 15,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η νικήτρια θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του UEFA Super Cup κόντρα στη νικήτρια του Europa League, δηλαδή την Αταλάντα ή την Λεβερκούζεν. Το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 14 Αυγούστου στο «Stadion Narodowy» της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

Επίσης, θα παίξει στο νέο διηπειρωτικό Κύπελλο, Intercontinental Cup της FIFA, αλλά θα λάβει μέρος και στο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, FIFA Club World Cup, που θα διεξαχθεί το 2025 στις ΗΠΑ. Βέβαια, να σημειώσουμε πως τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Ντόρτμουντ έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο τουρνουά, που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει τεράστια έσοδα, από προηγούμενες πορείες τους στο Champions League.

Που θα γίνει ο τελικός Champions League 2024;

Ο τελικός Champions League 2024 θα γίνει στο «Wembley», ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Εκεί είχε διεξαχθεί ο τελικός του 1992 κι έπειτα φιλοξένησε τις αναμετρήσεις για τον τίτλο το 2011 και το 2013 – την τελευταία φορά που η Ντόρτμουντ έφτασε στον τελικό. Με σχεδόν 90.000 θεατές χωρητικότητα, το «Wembley», προσφέρει τις μεγαλύτερες ανέσεις για τους φιλάθλους και οι τελικοί που γίνονται εκεί μένουν στην ιστορία για το σασπένς και το σπουδαίο θέαμα.

Επιπλέον, το θέαμα στο Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα το προσφέρει μονάχα ο τελικός. Στο σόου που θα προηγηθεί του αγώνα, θα τραγουδήσει ο διάσημος ροκ σταρ Λένι Κράβιτζ. Τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy, στη διάρκεια της καριέρας του εδώ και τρεις δεκαετίες έχει κυκλοφορήσει 11 άλμπουμ με περισσότερα 40 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ