Κόσοβο-Ελλάδα, ευκαιρία πρωτιάς

Reading time6 λ

Σημαντική η αναμέτρηση του Κοσόβου με την Ελλάδα, συνοδεύεται από σπουδαίες ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Ένα πλούσιο παζλ αγώνων εθνικών ομάδων μας περιμένει σήμερα και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Η Λίγκα των Εθνών βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα στο επίκεντρο, με το σπουδαίο ματς Κόσοβο-Ελλάδα, η σέντρα του οποίου θα γίνει στις 21:45, να αποτελεί ευκαιρία πρωτιάς στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας.

Με το… δεξί ξεκίνησε η Ελλάδα στη διοργάνωση, αφού νίκησε με 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ. Η στιβαρή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και το βαθμολογικό όφελος δημιουργεί προσδοκίες, με την Εθνική μας να βλέπει μπροστά της το ενδεχόμενο να βρεθεί «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του γκρουπ. Βέβαια και το Κόσοβο πραγματοποίησε ιδανική εκκίνηση. Επικράτησε με 2-0 στην Κύπρο και με την ισχύ της έδρας, ευελπιστεί ότι μπορεί να τεθεί επικεφαλής του ομίλου. Το παρελθόν, πάντως, ευνοεί την ελληνική ομάδα, αφού δεν έχει χάσει ποτέ από το Κόσοβο. Στο άλλο ματς του ομίλου κοντράρονται οι δύο ηττημένες της πρώτης αγωνιστικής, Κύπρος-Βόρεια Ιρλανδία. Δράση υπάρχει και στο τρίτο γκρουπ, για το οποίο θα αναμετρηθούν Γιβραλτάρ-Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία-Γεωργία.

ΤΑ ΜΑΤΣ… ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο πρώτος όμιλος της πρώτης κατηγορίας πήρε… φωτιά από το ξεκίνημα κι έτσι η δεύτερη αγωνιστική, όπου διεξάγονται τα παιχνίδια Πορτογαλία-Ελβετία και Τσεχία-Ισπανία φαντάζει κρίσιμη. Η Πορτογαλία απέσπασε βαθμό στην Ισπανία και θα επιδιώξει το πρώτο της τρίποντο, κάτι που ισχύει και για την Ελβετία, η οποία έφυγε ηττημένη από την Τσεχία. Η τελευταία έχει ευκαιρία να βάλει γερές βάσεις για την πρωτιά, αλλά απέναντί της έχει την Ισπανία, η οποία παραμένει ποιοτική και ικανότατη, κι ας «στραβοπάτησε» στην πρεμιέρα. Στη δεύτερη κατηγορία, σπουδαίες είναι οι αναμετρήσεις του τέταρτου γκρουπ. Στο σκανδιναβικό ντέρμπι Σουηδία-Νορβηγία, αμφότερες προέρχονται από εξαιρετική εκκίνηση, αφού κέρδισαν σε Σλοβενία και Σερβία, αντίστοιχα. Την ίδια ώρα κοντράρονται Σερβία-Σλοβενία, που ψάχνουν το τρίποντο για να μείνουν «ζωντανές», ενώ για τον δεύτερο όμιλο της τέταρτης κατηγορίας παίζουν Σαν Μαρίνο-Μάλτα.

Τα φώτα, βέβαια, πηγαίνουν σήμερα και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας των πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης. Σε αυτόν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Ουαλία-Ουκρανία. Με όπλο την έδρα, αλλά και τη «φρεσκάδα», αφού στην πρεμιέρα τους στη Λίγκα των Εθνών στην Πολωνία (όπου έχασαν με 2-1), οι Ουαλοί θα κυνηγήσουν τη νίκη που θα τους φέρει μετά από 64 χρόνια σε ένα Μουντιάλ. Ωστόσο, απέναντί τους έχουν τη… φουριόζα Ουκρανία. Παρά τα βάσανα που περνά λόγω της ρωσικής εισβολής, πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Σκωτίας στη Γλασκώβη την Τετάρτη, βρέθηκε στον τελικό και μοιάζει ικανή να ξαναβρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 2006.

Σημαντικές αναμετρήσεις υπάρχουν και στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ξεχωρίζει το ματς του πέμπτου ομίλου, Μαδαγασκάρη-Αγκόλα. Η Μαδαγασκάρη θέλει να… ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας από την Γκάνα για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης. Αντίθετα, η Αγκόλα, αφού επικράτησε της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, έχει την ευκαιρία να κάνει άλμα πρόκρισης. Για το ίδιο γκρουπ παίζουν Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Γκάνα, με τους φιλοξενούμενους να αποτελούν το φαβορί όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για την πρόκριση. Στον δέκατο όμιλο υπάρχει το ματς Μποτσουάνα-Τυνησία, όπου οι Τυνήσιοι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, ενώ η αυλαία του τέταρτου γκρουπ ανοίγει με το Μαλάουι-Αιθιοπία. Στη Λίγκα των Εθνών της CONCACAF, η δεύτερη αγωνιστική ξεκινά με τον αγώνα Κόστα Ρίκα-Μαρτινίκα για τον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας. Η Κόστα Ρίκα θα ψάξει αντίδραση μετά την ήττα στον Παναμά, πρεμιέρα κάνει η Μαρτινίκα στην εφετινή διοργάνωση.

16:00   Σαν Μαρίνο-Μάλτα                                   Λίγκα των Εθνών

16:00   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Γκάνα     Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

16:00   Μαλάουι-Αιθιοπία                                     Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

16:00   Μποτσουάνα-Τυνησία                               Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

19:00   Ουαλία-Ουκρανία                                     Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

19:00   Γιβραλτάρ-Βόρεια Μακεδονία                  Λίγκα των Εθνών

19:00   Κύπρος-Βόρεια Ιρλανδία                          Λίγκα των Εθνών

19:00   Μαδαγασκάρη-Αγκόλα                             Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

20:00   Κόστα Ρίκα-Μαρτινίκα                             Λίγκα των Εθνών CONCACAF

21:45   Βουλγαρία-Γεωργία                                  Λίγκα των Εθνών

21:45   Κόσοβο-Ελλάδα                                       Λίγκα των Εθνών

21:45   Πορτογαλία-Ελβετία                                 Λίγκα των Εθνών

21:45   Σερβία-Σλοβενία                                       Λίγκα των Εθνών

21:45   Σουηδία-Νορβηγία                                    Λίγκα των Εθνών

21:45   Τσεχία-Ισπανία                                          Λίγκα των Εθνών