Ολλανδία-Βέλγιο, με αβαντάζ για την πρωτιά

Reading time4 λ

Η μονομαχία κορυφής ανάμεσα στην Ολλανδία και το Βέλγιο κλέβει την παράσταση στο σημερινό κουπόνι.

Η Λίγκα των Εθνών εισέρχεται από σήμερα στην τελική ευθεία. Στην Betsson πάντα προσφέρεται τεράστια γκάμα στοιχηματικών επιλογών για τα παιχνίδια της έκτης αγωνιστική της διοργάνωσης, από τα οποία ξεχωρίζει το γειτονικό ντέρμπι Ολλανδία-Βέλγιο, που θα αρχίσει στις 21:45 και το οποίο θα κρίνει την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου και την πρόκριση στο τελικό τουρνουά της πρώτης κατηγορίας.

Το πλεονέκτημα που έχει η Ολλανδία, βέβαια, είναι μεγάλο. Με τη σπουδαία νίκη στην Πολωνία, παρέμεινε στην κορυφή και σε απόσταση τριών βαθμών από το Βέλγιο και πλέον παίζει για τρία αποτελέσματα, αφού μπορεί να διατηρηθεί στο ρετιρέ και να προκριθεί στην τελική φάση της Λίγκας των Εθνών ακόμα κι αν χάσει με δύο γκολ διαφορά. Οι Βέλγοι, που έκαμψαν την αντίσταση της Ουαλίας, χρειάζονται νίκη με τρία γκολ διαφορά, ώστε να καλύψουν το «χάντικαπ» της ήττας με 4-1 στις Βρυξέλλες στην πρεμιέρα. Μάχη θα γίνει και στο Ουαλία-Πολωνία, όπου θα κριθεί η παραμονή. Αυτή θα επιτευχθεί για την Ουαλία αν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ, στην Πολωνία αρκεί η ισοπαλία.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ Α’ ΟΜΙΛΟ

«Κολασμένο» είναι το φινάλε και στον πρώτο όμιλο, όπου επίσης κρίνονται πρωτιά και «σωτηρία». Κυριαρχεί το ματς Αυστρία-Κροατία, όπου ενδεχομένως να καθοριστούν τα πάντα. Σε περίπτωση νίκης, η Κροατία, που «λύγισε» τη Δανία, κατακτά την πρώτη θέση και το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα καταδικάζει σε υποβιβασμό την ουραγό Αυστρία, η οποία έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία. Την ίδια στιγμή, στο Δανία-Γαλλία, η οικοδέσποινα χρειάζεται το τρίποντο και παράλληλα «στραβοπάτημα» της Κροατίας για να τερματίσει αυτή πρώτη. Όσο για τη Γαλλία, αν επικρατήσει, διατηρείται σίγουρα στην πρώτη κατηγορία, δίχως να… κοιτάζει προς το παιχνίδι της Βιέννης.

Αντίθετα, τα σημερινά ματς της τρίτης κατηγορίας έχουν απλά χαρακτήρα γοήτρου. Στον πρώτο όμιλο αναμετρώνται Νησιά Φερόε-Τουρκία και Λουξεμβούργο-Λιθουανία, με τα πάντα να έχουν κριθεί. Η Τουρκία, χάρη στην ισοπαλία με το Λουξεμβούργο, εξασφάλισε και τυπικά την πρώτη θέση και την άνοδο στο δεύτερο επίπεδο. Στην κατηγορία παραμένουν τα Νησιά Φερόε, που κέρδισαν στη Λιθουανία, αλλά και το Λουξεμβούργο, ενώ η Λιθουανία θα παίξει στα μπαράζ που θα κρίνουν τη διατήρησή της στην κατηγορία.

Το σκηνικό είναι ανάλογο και στο τρίτο γκρουπ, όπου παίζουν Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν και Σλοβακία-Λευκορωσία. Η νίκη επί της Λευκορωσίας οριστικοποίησε την πρωτιά του Καζακστάν, αλλά και τη συμμετοχή των Λευκορώσων στα μπαράζ παραμονής. Το Αζερμπαϊτζάν και η Σλοβακία απλά διατηρούν το υπάρχον στάτους. Στο πρώτο γκρουπ της τέταρτης κατηγορίας υπάρχουν τα ματς Ανδόρρα-Λετονία και Μολδαβία-Λιχτενστάιν, όπου κρίνεται η άνοδος. Στη Λετονία, που έχασε από τους Μολδαβούς, αρκεί ένας βαθμός για να «σφραγίσει» την πρώτη θέση. Αντίθετα, η Μολδαβία χρειάζεται το τρίποντο και… δώρο από την Ανδόρρα, η οποία επικράτησε του Λιχτενστάιν την Παρασκευή.

16:00   Ανδόρρα-Λετονία                               Λίγκα των Εθνών

16:00   Μολδαβία-Λιχτενστάιν                      Λίγκα των Εθνών

19:00   Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν                Λίγκα των Εθνών

19:00   Σλοβακία-Λευκορωσία                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Αυστρία-Κροατία                               Λίγκα των Εθνών

21:45   Δανία-Γαλλία                                      Λίγκα των Εθνών

21:45   Λουξεμβούργο-Λιθουανία                  Λίγκα των Εθνών

21:45   Νησιά Φερόε-Τουρκία                       Λίγκα των Εθνών

21:45   Ολλανδία-Βέλγιο                                Λίγκα των Εθνών

21:45   Ουαλία-Πολωνία                                Λίγκα των Εθνών