Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει το Βέλγιο το Euro 2024;

Reading time6 λ

Το Βέλγιο ήταν ανάμεσα στα μεσαία φαβορί για να πάρει το Euro 2024 και μέχρι τώρα πρόσφερε εκπλήξεις στο στοίχημα.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γερμανίας ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Βελγίου και ελπίζει ότι μπορεί να οδηγήσει το Βέλγιο σε μια ιστορική νίκη. Αλλά, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει το Βέλγιο το Euro 2024; Θεωρητικά, το Βέλγιο ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον Όμιλο Ε με τις Ρουμανία, Σλοβακία και Ουκρανία. Όμως, στην απόλυτη ισοβαθμία όλων των ομάδων στους τέσσερις βαθμούς το Βέλγιο τερμάτισε δεύτερο πίσω από τη Ρουμανία, ενώ η Σλοβακία πέρασε στα νοκ άουτ ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες, αφήνοντας εκτός την Ουκρανία. Στην πλατφόρμα της Betsson, στοίχημα στο ποδόσφαιρο και το live παιχνίδι προσφέρουν καταπληκτικές επιλογές σε πληθώρα αγορών με απίθανες αποδόσεις.

ΒΕΛΓΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 2024

Το Βέλγιο μπορεί να μην έχει κερδίσει ποτέ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά αισιοδοξεί να γευτεί τη δόξα αυτό το καλοκαίρι στη Γερμανία. Ενόψει του Euro 2024 αυτό είναι το απόλυτο στοίχημα για τη βελγική αποστολή. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι», που ιδρύθηκαν το 1904, βρίσκονται τακτικά κοντά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών την τελευταία δεκαετία. Κι ενώ η χώρα γνώρισε μια χρυσή γενιά στις δεκαετίες του ’80 και ’90, ήταν η «φουρνιά» της δεκαετίας του 2010 που έγινε η κορυφαία ομάδα στον κόσμο (2015). Στην πραγματικότητα, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που έφτασε στην κορυφή παγκοσμίως χωρίς να κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο ή ηπειρωτικό τρόπαιο.

Οι Βίνσεντ Κομπανί, Εντέν Αζάρ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ρομέλου Λουκάκου, Γιαν Βερτόνγκεν, Τιμπό Κουρτουά και Τόμπι Αλντερβέιρελντ έγραψαν αργότερα ιστορία όταν τερμάτισαν τρίτοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αλλά οι Βέλγοι δεν κατάφεραν ποτέ να δουν την κορυφαία γενιά παικτών τους να κατακτά ένα μεγάλο τρόπαιο. Προχωρήστε στο σήμερα και ο Ντε Μπρόινε εξακολουθεί να ηγείται της επίθεσης. Στο Euro 2024 οι αποδόσεις δίνουν στο Βέλγιο τιμή 35,00** για να είναι νικητής του Euro 2024, κυρίως γιατί διασταυρώνεται με τη Γαλλία στη φάση των «16».

Προπονητής: Ντομένικο Τεντέσκο

Αρχηγός: Κέβιν Ντε Μπρόινε

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΤΟ EURO 2024;

Η χρυσή γενιά του Βελγίου έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σημερινή «φουρνιά» δεν μπορεί να νικήσει τις πιθανότητες και να διεκδικήσει το Euro 2024. Ο Ντε Μπρόινε και ο Βερτόνγκεν είναι πλέον και οι δύο στα τριάντα τους και η συντριπτική πλειονότητα των παλιών τους συμπαικτών του 2018 έχουν αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση ή από τις διεθνείς υποχρεώσεις. Όμως, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» εξακολουθούν να είναι το ίδιο πεινασμένοι όσο ποτέ.

Το Βέλγιο κατατάσσεται σήμερα ως η τρίτη καλύτερη ομάδα στον κόσμο, δηλαδή, βρίσκεται μια θέση ψηλότερα από το φαβορί των στοιχημάτων για το Euro 2024, την Αγγλία. Η Γαλλία είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη από το Βέλγιο.

Το Βέλγιο επίσης μπήκε με καλή φόρμα στο τουρνουά αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, τον Μάρτιο αναμετρήθηκε στα ίσα με την Αγγλία (2-2) και προηγούνταν μέχρι την ισοφάριση από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο τελευταίο λεπτό. Μετά την ήττα με 2-0 από το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το Βέλγιο μετράει 15 σερί παιχνίδια αήττητο, συμπεριλαμβανομένων νικών επί της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Σερβίας και της Αυστρίας. Αυτή ήταν μια πολύ καλή προετοιμασία για ένα μεγάλο τουρνουά, ενώ στα φιλικά που έδωσε πριν τη φάση των ομίλων νίκησε με 2-0 το Μαυροβούνιο και με 3-0 το Λουξεμβούργο, έχοντας τη δυνατότητα να κάνει διάφορες δοκιμές για σενάρια που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε στα γήπεδα της Γερμανίας.

Σίγουρα, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» διαθέτουν όλα τα συστατικά που απαρτίζουν μια ομάδα που δεν είναι εύκολο να τη νικήσει οποιοσδήποτε αντίπαλος. Ο Τιμπό Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια είναι ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Γιαν Βερτόνγκεν μπορεί να μην διαθέτει πια νιάτα και ρυθμό, αλλά έχει τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία του Βελγίου. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί ευκαιρίες από το πουθενά και, μπροστά, ο Ρόμελου Λουκάκου έχει κάνει καριέρα βάζοντας τέτοιες ευκαιρίες στα δίχτυα. Βέβαια, ο Λουκάκου δεν έδειξε την αποτελεσματικότητά του στη φάση των ομίλων, καθώς, έστω και οριακά, ακυρώθηκαν όλα τα γκολ που πέτυχε.

Από την αρχή του τουρνουά μπορεί να μην ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί το Βέλγιο για να είναι αυτό νικητής του Euro 2024. Όμως, η αρχική του απόδοση ήταν 17,00, η οποία εκτοξεύτηκε στο 35,00** για τη φάση των «16». Ο λόγος είναι ότι στην αναμέτρηση Γαλλία – Βέλγιο προβάλει ως το μεγάλο αουτσάιντερ στο στοίχημα της πρόκρισης. Σίγουρα πάντως είναι μια ομάδα που έχει την ποιότητα να κοντράρει τους Γάλλους.

ΓΙΟΥΡΟ 2024 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Βέλγιο – Σλοβακία σκορ 0-1

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Euro 2024 με την Σλοβακία να νικάει το Βέλγιο με 1-0. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Σραντς στο 7′, ενώ πριν από αυτό το Βέλγιο έχασε δύο τετ α τετ με τον Λουκάκου, ο οποίος στη συνέχεια σκόραρε σε δύο περιπτώσεις, αλλά αμφότερα γκολ ακυρώθηκαν έπειτα από αξιολογήσεις του VAR. Το Βέλγιο αστόχησε σε πολλές σημαντικές ευκαιρίες σε όλο το ματς. 

Βέλγιο – Ρουμανία σκορ 2-0

Στο Euro 2024 από τους αγώνες που εξελίχθηκαν σε τελικούς ήταν το Βέλγιο – Ρουμανία. Το Βέλγιο αναζητούσε απεγνωσμένα τη νίκη κι έκανε πειστική εμφάνιση καθώς επικράτησε με 2-0. Ηγέτης του ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους» άνοιξε ο Γιούρι Τίλεμανς στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης και στο 79′ ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε το δεύτερο τέρμα του Βελγίου, ενώ ανάμεσά τους οι παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και είδαν ακόμη ένα γκολ του Ρομέλου Λουκάκου να ακυρώνεται έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Ουκρανία – Βέλγιο σκορ 0-0

Ουκρανία και Βέλγιο έμειναν στο 0-0 σε δυνατό ματς που είχε πολλά να προσφέρει στην οικονομία του Euro 2024 καθώς ολοκληρώνονταν οι όμιλοι. Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στη διάρκεια του πρώτου μέρους έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Δεν τα κατάφεραν, όμως, και σταδιακά οι Ουκρανοί έγιναν πιο επιθετικοί και δημιούργησαν κι εκείνοι επικίνδυνες καταστάσεις, επίσης χωρίς να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, το Βέλγιο πέρασε στην επόμενη φάση, οι Ουκρανοί, όμως, αποκλείστηκαν.

Γαλλία – Βέλγιο σκορ 1-0

Το όνειρο να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό παραμένει ζωντανό για τη Γαλλία που πέρασε στην προημιτελική φάση, αφού ξεπέρασε με 1-0 το Βέλγιο. Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς οι Γάλλοι δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Βελγίου που ακολούθησε άκρως συντηρητική προσέγγιση. Οι «τρικολόρ» δημιούργησαν φάσεις, αλλά δεν απείλησαν τον αντίπαλο κίπερ Καστέλς. Βέβαια, ούτε και το Βέλγιο ήταν απειλητικό. Έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 82′ και τρία λεπτά οι Γάλλοι πανηγύρισαν. Ο Κολό Μουανί έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και γυρίσματος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού προσέκρουσε στον αμυντικό των Βέλγων, Βερτόνγκεν.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ