Ολυμπιακός-Φιορεντίνα (29/5/2024): Προγνωστικά και αποδόσεις

Reading time7 λ

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League με συναρπαστικές επιλογές για στοίχημα.

Στην «Αγιά Σοφιά» ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα (29/05/2024) στον τελικό του Europa Conference League. Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για πρώτη φορά σ’ έναν ευρωπαϊκό τελικό και ο ενθουσιασμός για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται χτυπάει κόκκινο, ενώ η Φιορεντίνα διεκδικεί το συγκεκριμένο τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε καταπληκτικές επιλογές για στοίχημα live στο ποδόσφαιρο σε πληθώρα αγορών με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Για το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα οι αποδόσεις είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους και ίσως αυτό να αποτελεί δείγμα του πόσο συναρπαστική αναμένεται η μάχη για την κούπα. Ο άσος του Ολυμπιακού προσφέρεται στο 3,16** και το διπλό της Φιορεντίνα βρίσκεται στο 2,39** στην πλατφόρμα της Betsson. Ενόψει του ιστορικού αυτού αγώνα, είναι διαθέσιμη και η επιλογή του Bet Builder, που κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Στο Ολυμπιακός – Φιορεντίνα τα προγνωστικά έχουν φαβορί, αλλά όχι τόσο ισχυρό, ένα γεγονός που κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ανοικτή. Εξάλλου, σ’ ένα ματς όπου υπάρχει το ενδεχόμενο της παράτασης και των πέναλτι, τα πάντα μπορούν να συμβούν και οι διαφορές δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων αμβλύνονται.

Ποια είναι η προϊστορία του Ολυμπιακού κόντρα σε ιταλικές ομάδες;

  • 7 νίκες
  • 5 ισοπαλίες
  • 16 ήττες
  • 26-50 γκολ

Πέραν της ιστορικής ευκαιρίας του να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά έναν ευρωπαϊκό τίτλο, ο Ολυμπιακός βλέπει τον τελικό ως μια φιέστα. Υπολογίζει στη δύναμη του κόσμου του για να του δώσει ώθηση, αλλά και στην τεράστια εμπειρία του προπονητή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος την περασμένη σεζόν καθοδήγησε την Σεβίλλη στην κατάκτηση του Europa League. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει πολύ μεγάλα εμπόδια για να φτάσει ως εδώ. Χρειάστηκε μια επική ανατροπή με 6-1 για ν’ αποκλείσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν εντυπωσιακός στα πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε κι έπειτα ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έμοιαζε απίθανο βγάζοντας νοκ άουτ την Άστον Βίλα, το μεγάλο φαβορί για την κούπα.

Η πορεία του Ολυμπιακού ως τον τελικό:

  • Νοκ άουτ playoffs – εναντίον Φερεντσβάρος 2-0 συνολικό σκορ
  • Φάση των «16» – εναντίον Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5 συνολικό σκορ
  • Προημιτελική φάση – εναντίον Φενέρμπαχτσε 3-2 στα πέναλτι (3-3 συνολικό σκορ)
  • Ημιτελική φάση – εναντίον Άστον Βίλα 6-2 συνολικό σκορ

Το γεγονός πως ο τελικός του Conference League 2024 θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ κι αυτό μοιάζει να αποτελεί ακόμη ένα κίνητρο για τον Ολυμπιακό. Θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική παρουσία του κοινού του και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει ο κόσμος του.

Στο Europa Conference League οι αποδόσεις για τον νικητή της διοργάνωσης διαμορφώνονται ως εξής: Το ενδεχόμενο να κατακτήσει η Φιορεντίνα το τρόπαιο προσφέρεται στο 1,67**, ενώ το να σηκώσει την κούπα ο Ολυμπιακός τοποθετείται στο 2,10** στην πλατφόρμα της Betsson.

Ποια είναι η προϊστορία της Φιορεντίνα κόντρα σε ελληνικές ομάδες;

  • 1 νίκη
  • 3 ισοπαλίες
  • 1 ήττα

Όσον αφορά στην Φιορεντίνα, ο ιταλικός σύλλογος την περασμένη σεζόν έχασε με 2-1 από τη Γουέστ Χαμ στον τελικό του Europa Conference League. Έχει άσχημο παρελθόν στους ευρωπαϊκούς τελικούς μιας κι εκείνος ήταν ο τέταρτος χαμένος σε σύνολο πέντε που έχει δώσει. Το μόνο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο παλμαρέ της είναι το πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961. Οπότε έχοντας αυτή την εμπειρία και μια ομάδα σφυρηλατημένη στη «φωτιά» του ανταγωνισμού στο υψηλότερο επίπεδο για δύο συνεχόμενες χρονιές, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να κατακτήσει τον τίτλο.

Η πορεία της Φιορεντίνα ως τον τελικό:

  • Προκριματικά playoffs – εναντίον Ραπίντ Βιέννης 2-1 συνολικό σκορ
  • Φάση ομίλων – εναντίον Φερεντσβάρος, Γκενκ, Τσουκαρίτσκι 3-3-0 με 14-6 γκολ ρεκόρ
  • Φάση των «16» – εναντίον Μακάμπι Χάιφα συνολικό σκορ 5-4
  • Προημιτελική φάση – εναντίον Βικτόρια Πλζεν συνολικό σκορ 2-0 στην παράταση
  • Ημιτελική φάση – εναντίον Κλαμπ Μπριζ συνολικό σκορ 4-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στο Ολυμπιακός – Φιορεντίνα το στοίχημα για τις δύο ομάδες δεν είναι μονάχα αγωνιστικό, αλλά και νοητικό – ψυχολογικό. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί ποτέ άλλοτε να διεκδικεί έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Μπορεί να είναι το αουτσάιντερ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση γίνεται αντιληπτό πως θέλει να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Η Φιορεντίνα, πάλι, δεν θέλει να γίνει η ομάδα με δύο απανωτούς χαμένους τελικούς.

Γι’ αυτό και οι αποδόσεις στο Ολυμπιακός – Φιορεντίνα είναι τόσο ελκυστικές. Είναι ένας τελικός όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν και υπάρχουν δυνατά επιχειρήματα που υποστηρίζουν την επικράτηση και των δύο πλευρών.

Ο Ολυμπιακός, στο μεταξύ, θα πάει στο μεγάλο ματς νιώθοντας πως έκανε το καθήκον του στα playoffs της Super League. Τερμάτισε 3ος και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο επόμενο Europa Conference League, ασχέτως με το τι θα συμβεί στον τελικό. Παράλληλα, το γεγονός πως έκλεισε την πορεία του με καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-2 εκτός έδρας) ενισχύει την πεποίθηση πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στα τελευταία πέντε παιχνίδια του:

  • 02/05/24 Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4 Europa League
  • 09/05/24 Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0 Europa League
  • 12/05/24 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 Super League
  • 15/05/24 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0 Super League
  • 19/05/24 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2 Super League

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός γράφει ιστορία αυτή τη σεζόν σκοράροντας κατά ριπάς. Μετράει 15 γκολ ως τώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει σε μια αγωνιστική περίοδο κάποιος Αφρικανός ποδοσφαιριστής. Η άμυνα της Φιορεντίνα θα κληθεί να τον σταματήσει, ενώ το ενδεχόμενο να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή του ματς προσφέρεται με σούπερ ενισχυμένη απόδοση στο 3,15** στην πλατφόρμα της Betsson.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού (4-3-3): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα – Τσικίνιο, Ιμπόρα, Έσε – Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνης.

H Φιορεντίνα πάει στον τελικό έχοντας εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία της για ακόμη μια σεζόν καθώς έχει «σφραγίσει» τουλάχιστον την 8η θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα, που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Conference League. Προέρχεται από τέσσερα σερί ματς χωρίς ήττα, ενώ την περασμένη Πέμπτη (23/5) επιβλήθηκε με 3-2 της Κάλιαρι εκτός έδρας. Βέβαια, τα αμυντικά κενά που έδειξε στο προηγούμενο διάστημα παραμένουν κι εκεί δίνεται ιδιαίτερο βάρος ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τι έκανε η Φιορεντίνα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της:

  • 05/05/24 Βερόνα – Φιορεντίνα 2-1
  • 08/05/24 Κλαμπ Μπριζ – Φιορεντίνα 1-1
  • 13/05/24 Φιορεντίνα – Μόντσα 2-1
  • 17/05/24 Φιορεντίνα – Νάπολι 2-2
  • 23/05/24 Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3

Πιθανή ενδεκάδα Φιορεντίνα (4-2-3-1): Τερατσάνο – Ντοντό, Μαρτίνες Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι – Μαντραγκόρα, Μποναβεντούρα – Νίκο Γκονσάλες, Μπελτράν, Κουαμέ – Μπελότι.

Europa conference league τα χρήματα για Ολυμπιακό και Φιορεντίνα

Στο μεταξύ, να σημειώσουμε πως η κατάκτηση του τίτλου εκτός από το πρεστίζ προσφέρει κι άλλα δύο μπόνους: Το πρώτο είναι η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και το άλλο είναι το μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Όποια σηκώσει την κούπα θα βάλει στον λογαριασμό της 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ηττημένη θα πάρει 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Την Πέμπτη 16/5 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πώς θα διατεθούν τα 9.000 εισιτήρια για το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα, τον τελικό του Conference League της 29ης Μαΐου που θα διεξαχθεί την «Αγιά Σοφιά».

Άλλα 9.000 εισιτήρια δικαιούνται οι φίλαθλοι των «βιόλα» με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 3.000 κόσμο στις εξέδρες από πλευράς των Ιταλών, όμως, από το βράδυ της Τετάρτης 15/5 εξαφανίστηκαν 4.500 «μαγικά χαρτάκια». Την Παρασκευή 17/5 ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος πωλήσεων και όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ πωλήθηκαν επιπλέον περισσότερα από 2.000 εισιτήρια με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Φιορεντίνα να υπολογίζουν πως θα έχουν σίγουρα παραπάνω από 7.000 οπαδούς τους στην εξέδρα και αισιοδοξούν πως θα διαθέσουν όλα τα εισιτήρια που έχουν πάρει από την UEFA.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την Πέμπτη 16/5 έως και το Σάββατο 18/5 (14:00) έχει ανοιχτή εφαρμογή στην πλατφόρμα της και προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους των διαρκείας να κερδίσουν εισιτήρια μέσω κλήρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο www.olympiacos.org.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΚΑΝΑΛΙ

Εκτός από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV θα δούμε τον τελικό Ολυμπιακός – Φιορεντίνα και από τη συχνότητα του MEGA Chanel. Το μεγάλο κανάλι εξασφάλισε και θα μεταδώσει ελεύθερα τον ιστορικό για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο τελικό του Europa Conference League.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ