Όλα τα παράξενα σε πρεμιέρες Μουντιάλ
Το 23ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου βρίσκεται προ των πυλών κι αποτελεί πλέον πολύ σημαντικό κομμάτι της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας.
Περιεχόμενα
Όλος ο πλανήτης περιμένει πώς και πώς την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο. Το Μουντιάλ 2026 πότε ξεκινάει; Στις 11 Ιουνίου γίνεται η σέντρα και ξεκινά η καθημερινή διασκέδαση στην πλατφόρμα της Betsson, με το στοίχημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο να υπόσχεται ανεπανάληπτες συγκινήσεις.

Πρεμιέρες Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1950 έως το 2026
Το πιο συνηθισμένο ζευγάρι σε πρεμιέρα Μουντιάλ είναι το Βραζιλία – Μεξικό. Οι δύο ομάδες συνέθεσαν τον εναρκτήριο αγώνα Μουντιάλ σε τρεις περιπτώσεις: το 1950, το 1954 και το 1958 (το ένα από τα τέσσερα ματς που έγιναν ταυτόχρονα). Η «Σελεσάο» νίκησε σε όλα, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ: 4-0, 5-0 και 3-0, αντίστοιχα. Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές σε πρώτο ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου: το 1974 (0-0 με τη Γιουγκοσλαβία), το 1998 (2-1 τη Σκωτία) και το 2014, στη διοργάνωση που φιλοξένησε (3-1 την Κροατία).
Οι «Αζτέκοι» από την πλευρά τους, εκτός από τις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις, έκαναν ποδαρικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958 (έχασαν 3-0 από την οικοδέσποινα Σουηδία) και το 1970 (0-0 με τη Σοβιετική Ένωση, σε Μουντιάλ που διοργάνωσαν) και το 2010. Σε αυτό το ματς αρχίζουν οι συμπτώσεις με την πρεμιέρα Μουντιάλ 2026.
Μεξικό εναντίον Νότιας Αφρικής και πάλι στις 11 Ιουνίου
Το πρώτο ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ήταν το Νότια Αφρική – Μεξικό 1-1 (η πρώτη και τελευταία φορά που το Μεξικό σκόραρε σε πρεμιέρα Μουντιάλ). Τη διοργάνωση φιλοξενούσε η Νότια Αφρική και το παιχνίδι έγινε στις 11 Ιουνίου.
Η πρεμιέρα Μουντιάλ 2026 είναι το Μεξικό – Νότια Αφρική, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες σε εναρκτήριο ματς, με τη μία από αυτές να είναι οικοδέσποινα της διοργάνωσης και το παιχνίδι να γίνεται στις 11 Ιουνίου! Για όλους αυτούς, αλλά και για αρκετούς άλλους λόγους, το συγκεκριμένο ματς εντάσσεται δικαίως στη λίστα «Οι καλύτεροι αγώνες του Μουντιάλ 2026 για τους Έλληνες φίλαθλους».
0 % Φόρος στα κέρδη σου από το στοίχημα στην Betsson!
Παίζεις στην Betsson με 0% φόρο στα κέρδη σου από το στοίχημα. Κερδίζεις ένα δυνατό παρολί ή ένα σύστημα με μεγάλη απόδοση και εισπράττεις όλα τα κέρδη σου, γιατί τους φόρους που ορίζονται από την Ελληνική Νομοθεσία τους πληρώνει για σένα η Betsson!
Η σταδιακή αύξηση ομάδων και ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Οι τρεις πρώτες διοργανώσεις, που διεξήχθησαν τη δεκαετία του 1930, είχαν ουσιαστικά πειραματικό χαρακτήρα, συμμετείχαν ελάχιστες ομάδες και φυσικά, τα στοιχεία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Από το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά όμως, η εικόνα αλλάζει. Οι ομάδες σταδιακά αυξάνονταν, όπως άλλωστε και οι όμιλοι. Η διαχρονικότητα των στοιχείων, η στατιστική και η προϊστορία έχουν πάντα ενδιαφέρον για όλους τους παίκτες, πριν αποφασίσουν να ποντάρουν.
Το 1950 στην τελική φάση μετείχαν 13 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους (δύο των τεσσάρων, έναν των τριών κι ένα των δύο ομάδων). Από το 1954 ως και το 1982, το παρών σε κάθε διοργάνωση έδιναν 16 ομάδες σε τέσσερα γκρουπ.
Στις τρεις επόμενες διοργανώσεις, το 1986, το 1990 και το 1994 οι συμμετέχουσες έγιναν 24 και οι όμιλοι έξι. Από το 1998 και για 22 χρόνια, στο κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο συμμετείχαν 32 ομάδες, σε οκτώ γκρουπ.
Το 1954 και το 1962 ήταν δύο ιδιαίτερες χρονιές, καθώς δεν είχαμε μία πρεμιέρα Μουντιάλ, αλλά τέσσερις. Συγκεκριμένα και στις δύο περιπτώσεις έγιναν την πρώτη μέρα ταυτόχρονα από τέσσερις αγώνες. Όλοι τους εντάσσονται στη λίστα των στοιχείων που προκύπτουν από τα εναρκτήρια παιχνίδια.

Προηγούμενες Νικήτριες κόντρα σε Διοργανώτριες Χώρες
Από το πρώτο κιόλας μεταπολεμικό Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, υπήρξε μια εναλλαγή στην απόφαση για το ποια εθνική θα πρέπει να ανοίγει τη διοργάνωση. Από τη μία νικήτριες του αμέσως προηγούμενου Μουντιάλ και διοργανώτριες χώρες από την άλλη.
Το 1950 το ποδαρικό έκανε η διοργανώτρια Βραζιλία, το 1954 σ’ ένα από τα τέσσερα εναρκτήρια ματς συμμετείχε η προηγούμενη νικήτρια Ουρουγουάη, ενώ το 1958 τη σέντρα έκανε η οικοδέσποινα Σουηδία. Το 1966 και το 1970 ξεκίνησαν τις διοργανώσεις οι ομάδες των χωρών που το φιλοξενούσαν, η Αγγλία και το Μεξικό, αντίστοιχα.
Στα επόμενα οκτώ Παγκόσμια Κύπελλα (1974-2002) την αρχή την έκαναν πάντα οι νικήτριες της προηγούμενης διοργάνωσης. Αυτό άλλαξε στη Γερμανία το 2006 κι έκτοτε, παίζει πάντα πρώτη η οικοδέσποινα (2006 Γερμανία, 2010 Νότια Αφρική, 2014 Βραζιλία, 2018 Ρωσία και 2022 Κατάρ).
Μοναδική περίπτωση στα χρονικά αποτελεί η πρεμιέρα Μουντιάλ του 1962, όταν έγιναν ταυτόχρονα τέσσερις αγώνες. Σε έναν από αυτούς συμμετείχε η διοργανώτρια Χιλή (νίκησε 3-1 την Ελβετία) και σε έναν άλλον η ομάδα που είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 1958, η Βραζιλία (νίκησε το Μεξικό με 3-0).
Τι δείχνουν τα στατιστικά για την πρεμιέρα Μουντιάλ
Η ιστορία των εναρκτήριων αγώνων μπορεί ν’ αποτελέσει έναν καλό μπούσουλα και για το Μουντιάλ 2026, σε ότι αφορά το στοίχημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει 25 πρεμιέρες Μουντιάλ (με την υποσημείωση ότι το 1954 και το 1962 είχαμε από τέσσερις). Στις 19 υπήρξαν νικήτριες, όμως βγήκαν και 6 «Χ». Τα Under 2,5 υπερτερούν των Over 2,5 και τα N/G ξεκάθαρα των G/G. Αναλυτικά:
| ΜΟΥΝΤΙΑΛ | ΑΓ. | OV 2,5 | UND 2,5 | G/G | N/G | ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ |
| 13 ομάδες-4 γκρουπ (1950) | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| 16 ομάδες-4 γκρουπ (1954-1982) | 14 | 5 | 9 | 2 | 12 | 4 |
| 24 ομάδες-6 γκρουπ (1986-1994) | 3 | 0 | 3 | 1 | 2 | 1 |
| 32 ομάδες-8 γκρουπ (1998-2022) | 7 | 4 | 3 | 4 | 3 | 1 |
| ΣΥΝΟΛΟ | 25 | 10 | 15 | 7 | 18 | 6 |
Τα «0-0» και οι εκπλήξεις
Αξιομνημόνευτο στατιστικό γεγονός αποτελεί το ότι σε τέσσερα συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, το 1966 στην Αγγλία, το 1970 στο Μεξικό, το 1974 στη Δυτική Γερμανία και το 1978 στην Αργεντινή οι εναρκτήριοι αγώνες έμειναν όλοι στο 0-0. Πρόκειται για τα ματς:
- Αγγλία – Ουρουγουάη 0-0 (11/7/1966)
- Μεξικό – ΕΣΣΔ 0-0 (31/5/1970)
- Βραζιλία – Γιουγκοσλαβία 0-0 (13/6/1974)
- Δυτική Γερμανία – Πολωνία 0-0 (1/6/1978)
Οι δύο από αυτές τις ισοπαλίες, το 1974 και το 1978, αλλά κι εκείνη της Ιταλίας με τη Βουλγαρία, το 1986, αποτέλεσαν εκπλήξεις, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις οι νικήτριες των προηγούμενων Μουντιάλ δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν νικηφόρα. Όμως, οι βόμβες έσκασαν το 1990 στην Ιταλία και το 2002 στη Νότια Κορέα οι δύο κάτοχοι του τροπαίου μπήκαν στις διοργανώσεις χάνοντας με 1-0: η Αργεντινή από το Καμερούν και η Γαλλία από τη Σενεγάλη, αντίστοιχα.

Το στοίχημα στο Μουντιάλ 2026
Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί διαχρονικά μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσοι το παρακολουθούν και πλέον, η αγωνία για το αγωνιστικό κομμάτι, συνδυάζεται με ανεξάντλητη διασκέδαση στην πλατφόρμα της Betsson.
Για 1η φορά τρεις χώρες αναλαμβάνουν να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ. Για 1η φορά μετέχουν 48 ομάδες. Στις 40 μέρες που θα διαρκέσει, θα διεξαχθούν συνολικά 104 αγώνες, για τους οποίους θα υπάρξουν αμέτρητες προσφερόμενες αγορές στην πλατφόρμα της Betsson.
Αναρίθμητες επιλογές σε αγώνες ή παίκτες, μεμονωμένα γεγονότα και μακροχρόνια στοιχήματα, Έτοιμα Παρολί και ξεχωριστές προστάσεις με Ενισχυμένες Αποδόσεις κάνουν το στοίχημα στο μουντιάλ ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον κόσμο της διασκέδασης στην πλατφόρμα της Betsson.
Βεβαίως, όπως ισχύει σε όλα τα παιχνίδια, μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου μοναδικούς συνδυασμούς, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του Bet Builder. Μάλιστα, στο blog της η Betsson, εκτός από τα πιο ψαγμένα προγνωστικά στοιχήματος θα βρεις και το Bet Builder της ημέρας.
Ωστόσο, αν έχεις ποντάρει από νωρίς σε κάποιον αγώνα, γίνεται να κλειδώσεις τα κέρδη σου, χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθείς την εξέλιξη της αναμέτρησης. Αυτό συμβαίνει με τη χρήση του περίφημου Auto Cash Out. Πρόκειται για ένα περίφημο εργαλείο που υπάρχει στην πλατφόρμα της Betsson και το οποίο σου επιτρέπει να ορίσεις εκ των προτέρων την τιμή εξαργύρωσης που επιθυμείς. Μόλις το δελτίο φτάσει εκεί, η εξαργύρωση πραγματοποιείται αυτόματα. Μία δυνατότητα που σου παρέχει ελευθερία κι απόλυτο έλεγχο του πονταρίσματός σου.
Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2026 παίζεις στην Betsson με κορυφαίες αποδόσεις.
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΕΟΠΑΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ: 1114 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
