Στεφανίδη-Κυριακοπούλου, για μετάλλια

Προσφορές μόνο για μέλη της betsson.gr. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για στοίχημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«LIFO»: Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό της Πέμπτης στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λίγο αργότερα έστειλαν μέσω social media τα δικά τους μηνύματα. Συνηθισμένη από τελικούς, η Κατερίνα Στεφανίδη ευχήθηκε με ανάρτησή της στο Instagram ο τελικός να γίνει σε στάδιο και όχι σε κολυμβητήριο, κάνοντας χιούμορ μετά τον σημερινό ημιτελικό που σταμάτησε καθώς έπιασε ξαφνική μπόρα στο Τόκιο.

Πιο συναισθηματική η ανάρτηση της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Twitter, που ζήτησε τη θετική ενέργεια όλων την Πέμπτη για τον τελικό. Όπως έγραψε η ίδια «Χρειάστηκε να πάω 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες για να γευτώ τη χαρά της συμμετοχής στον Τελικό… !!!».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες προκρίθηκαν έπειτα από έναν περιπετειώδη προκριματικό. Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω της βροχής, που έπεφτε στο Τόκιο ενώ όταν επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, πολλές αθλήτριες δυσκολεύτηκαν εξαιτίας των συνθηκών. Ανάμεσά τους η τρίτη Ελληνίδα επικοντίστρια, Ελένη Πόλακ, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,25 μ., 4,40 μ. και 4,55 μ., προτού διακοπεί ο προκριματικός λόγω της βροχής. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν από τις άτυχες, καθώς επιχείρησε το πρώτο της άλμα στον αγώνα, στα 4,55μ., μετά τη διακοπή. Αν και δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. Τελικά ο πήχης δεν ανέβηκε στα 4,70 μ., που αποτελούσε το όριο πρόκρισης αλλά αποφασίστηκε να μπουν στον τελικό οι 15 αθλήτριες που πέρασαν τα 4,55 μ., ανάμεσά τους και οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες. Αύριο, διεξάγεται ο τελικός του άλματος επί κοντώ με εξαιρετικές προσφορές για στοίχημα.

«Sportday.gr»: Μετά τα τρία κρούσματα που βρέθηκαν στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και την απόσυρση της συμμετοχής από το ομαδικό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε και τη μη συμμετοχή του ντουέτου.

Οριστικά εκτός του προγράμματος της συγχρονισμένης κολύμβησης τέθηκε και το ντουέτο των Παπάζογλου-Πλατανιώτη μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Προηγουμένως, ανακοινώθηκαν και τα τρία νέα θετικά κρούσματα σε μέλη της ομάδας με αποτέλεσμα να αποσύρουν τη συμμετοχή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα, όλη η αποστολή πηγαίνει σε ξενοδοχείο καραντίνας και δεν θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στο άθλημα.

«Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας», ανακοίνωσε η ΕΟΕ.