Τα πιο διάσημα τουρνουά τένις που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση

Reading time8 λ

Το τένις είναι ένα άθλημα πλούσιο σε παράδοση και συναρπαστικές στιγμές. Ενθουσιάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει ένα ιδιαίτερο πρεστίζ που δεν έχουν άλλα αθλήματα. Χιλιάδες διοργανώσεις πραγματοποιούνται όλο το χρόνο ανά τον κόσμο, με στοιχηματικές επιλογές πριν την έναρξη των αγώνων αλλά και στο live στοίχημα τένις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πιο σημαντικές διοργανώσεις στις οποίες θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

Τα τουρνουά Grand Slam

Τα τουρνουά Grand Slam είναι στην ουσία τα πιο σημαντικά τουρνουά τένις της σεζόν. Έχουμε 4 μεγάλα τουρνουά, τα οποία πραγματοποιούνται διάσπαρτα μέσα στο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα:

Wimbledon: Παράδοση και κύρος

Το Grand Slam με το μεγαλύτερο κύρος είναι δίχως αμφιβολία εκείνο του Wimbledon της Αγγλίας. Μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει συνώνυμο της παράδοσης, του κύρους και της κομψότητας. Λόγω αυτών υπάρχει και συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας που επιτρέπει στους αθλητές και στις αθλήτριες να φορούν μόνο λευκά ρούχα. Μπορεί οι αθλητές να μην έχουν πολλές επιλογές σε ό,τι έχει να κάνει με την ένδυσή τους, όμως εσύ έχεις και με το παραπάνω μάλιστα στο στοίχημα Γουίμπλεντον.

US Open: Υψηλά επίπεδα ενέργειας και ενθουσιασμού

Το δεύτερο τουρνουά Grand Slam tennis πραγματοποιείται στις ΗΠΑ και ονομάζεται US Open. Διεξάγεται στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης και είναι γνωστό για τα ματς με μεγάλη ενέργεια και την ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρά του. Εσένα πιθανότατα να σε ενθουσιάσουν περισσότερο οι διαθέσιμες αγορές στο στοίχημα US Open.

Γαλλικό Open: Μια πρόκληση σε χωμάτινο γήπεδο

Στο Παρίσι πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Roland Garros. Το τουρνουά είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δοκιμάζει τους παίκτες, καθώς απαιτεί αντοχή και ευελιξία. Η επιφάνεια με κόκκινο χώμα προσθέτει ένα στοιχείο απρόβλεπτης εξέλιξης και συχνά οδηγεί σε επικές μάχες. Αυτές τις μάχες μπορείς να τις βιώσεις στην πράξη μέσα από το Paris GS στοίχημα.

Open Αυστραλίας: Συναρπαστικές μάχες στο νότιο ημισφαίριο

Το μοναδικό Grand Slam που πραγματοποιείται στο νότιο ημισφαίριο είναι αυτό της Μελβούρνης. Χαρακτηριστικό του τουρνουά είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκληρή επιφάνεια του γηπέδου που κάνει γρήγορο το ρυθμό του παιχνιδιού. Το κοινό της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα παθιασμένο και ενθουσιώδες. Στο στοίχημα στο Αυστραλιανό Όπεν 2024 υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές διαφορετικών αγορών.

Τοποθεσίες και μοναδικά χαρακτηριστικά

Εξερευνώντας τις τοποθεσίες των μεγάλων τουρνουά

Κάθε τουρνουά Grand Slam tennis είναι μοναδικό. Διεξάγεται σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Η τοποθεσία είναι, άλλωστε, εκείνη που κατά βάση διαμορφώνει και το χαρακτήρα του κάθε τουρνουά. Σχετίζεται τόσο με τα φυσικά χαρακτηριστικά του τόπου όσο και με τη νοοτροπία των ανθρώπων της χώρας που διεξάγεται το τουρνουά.

Τα γήπεδα με χορτάρι του Wimbledon

Παραδοσιακό χαρακτηριστικό των γηπέδων στο Wimbledon είναι το χορτάρι. Πρόκειται για ένα απαιτητικό τουρνουά, γιατί η συγκεκριμένη επιφάνεια απαιτεί αντίστοιχα συγκεκριμένες δεξιότητες. Σίγουρα ευνοεί τους παίκτες εκείνους του τένις που έχουν πολύ καλό σερβίς και volley. Οι πρωταθλητές βραβεύονται στο μεγάλο κεντρικό στάδιο και ανάμεσα στον κόσμο είναι πάντα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το US Open στο Flushing Meadows

Στην περιοχή Flushing Meadows στο Queens της Nέας Yόρκης βρίσκεται το στάδιο Arthur Ashe όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το αμερικανικό Open. Το συγκεκριμένο τουρνουά παίζεται σε σκληρή επιφάνεια, κάτι το οποίο δημιουργεί μεγαλύτερες ταχύτητες και συνεπώς ευνοεί αθλητές με καλύτερη φυσική κατάσταση. Στο τουρνουά βλέπουμε δυνατά rally και γρήγορες αλλαγές της μπάλας, γεγονός που μας έχει προσφέρει κάποια από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία του τένις.

Τα χωμάτινα γήπεδα στο Roland Garos

Τα κόκκινα χωμάτινα γήπεδα αποτελούν μια μοναδική πρόκληση για τους παίκτες που λαμβάνουν μέρος στο γαλλικό Roland Garros. Η συγκεκριμένη επιφάνεια είναι αργή συγκριτικά με τις υπόλοιπες, κάτι το οποίο ευνοεί τα πιο μεγάλα σε διάρκεια rally. Δοκιμάζονται περισσότερο η αντοχή και η προσαρμοστικότητα των συμμετεχόντων, δίνοντας μια νέα διάσταση στο παιχνίδι.

Το Open της Αυστραλίας στο Melbourne Park

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Melbourne Park είναι πραγματικά κορυφαίας ποιότητας. Εκεί φιλοξενείται το αυστραλιανό Open κάθε χρόνο, σε γήπεδα που διαθέτουν σκληρή επιφάνεια. Αυτό το γεγονός ευνοεί την ταχύτητα και την ευκινησία των αθλητών. Επιπλέον, το γεγονός πως πρόκειται για το μοναδικό τουρνουά που πραγματοποιείται στην απομακρυσμένη Αυστραλία, δίνει διεθνή διάσταση, πιο έντονη από τα υπόλοιπα Grand Slam.

Αξιοσημείωτοι νικητές, θρύλοι και διάσημοι Έλληνες επαγγελματίες του τένις

Μύθοι του τένις και εμβληματικές στιγμές

Όποιος έχει παρακολουθήσει τουρνουά Grand Slam σίγουρα έχει γίνει μάρτυρας κάποιον μυθικών στιγμών στην ιστορία του παγκόσμιου τένις. Από την κυριαρχία του Bjorn Borg στο Wimbledon έως το φαινόμενο της υπεραθλήτριας Serena Williams στο US Open κατά κύριο λόγο, τα τουρνουά αυτά έχουν μείνει στην ιστορία.

Αναδεικνύοντας τους νικητές των Grand Slam

Το Wimbledon έχει τα ονόματα του Roger Federer και της Martina Navratilova χαραγμένα με έντονα γράμματα στην ιστορία του. Στο US Open μεγάλοι πρωταθλητές υπήρξαν ο Pete Sampras και η Serena Williams. Τα χωμάτινα γήπεδα του Roland Garros είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν τον Rafael Nadal και την Chris Evert που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Αντίστοιχα, στο μεγάλο Open της Αυστραλίας πρωταθλητές όπως o Novak Djokovic και η Margaret Court θα συνεχίζουν να μνημονεύονται για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Οι μύθοι του Wimbledon

Στην πλούσια ιστορία του Wimbledon είδαμε θρυλικούς παίκτες, όπως το Σουηδό Bjorn Borg, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει 5 συνεχόμενους τίτλους τη δεκαετία του 1970. Ως γυναίκα τενίστρια, αντίστοιχα, η Martina Navratilova διατηρεί το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους στο μονό στην ιστορία του Wimbledon με 9.

Αξιομνημόνευτοι νικητές του US Open

Εάν έχεις παρακολουθήσει το US Open για αρκετά χρόνια, ενδεχομένως να έχεις προλάβει να θαυμάσεις τον Pete Sampras και τον θρίαμβο του 2002, στον τελευταίο επαγγελματικό αγώνα του. Στις γυναίκες, η Serena Williams πραγματικά κυριαρχούσε στα μονά, εξασφαλίζοντας την θέση της ως η καλύτερη γυναίκα τενίστρια όλων των εποχών. Η Αμερικανίδα ήταν 6 φορές νικήτρια του τουρνουά και άλλες 2 φορές φιναλίστ στην καριέρα της.

Διάσημοι Έλληνες παίκτες

Στη σύγχρονη εποχή οι Έλληνες παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, οι οποίοι έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Παρότι και οι δύο είναι ακόμα νεαροί σε ηλικία, έχουν καταφέρει ήδη να είναι οι κορυφαίοι του αθλήματος στην Ελλάδα διαχρονικά. Ο Τσιτσιπάς είναι γνωστός για το επιθετικό στυλ του. Έχει ο Τσιτσιπάς κερδίσει κάποιο Grand Slam; Ο Τσιτσιπάς έχει φτάσει σε τελικό του αυστραλιανού Open και του γαλλικού Open χωρίς όμως να βρεθεί ακόμα ανάμεσα στους Grand Slam νικητές. Και η Μαρία Σάκκαρη είναι μία δυναμική και επιθετική τενίστρια που βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην κορυφή της κατάταξης των γυναικών. Έχει φτάσει κοντά, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στις νικήτριες στα μονά των Grand Slam γυναικών.

Τα ATP Τουρνουά και Άλλες διοργανώσεις με πρεστίζ

Παρουσιάζοντας τα τουρνουά ATP

Δεν είναι φυσικά μόνο τα Grand Slam τα τουρνουά εκείνα που έχουν ενδιαφέρον στο τένις. Στην κατηγορία των ανδρών μπορεί κανείς να βρει και άλλες υψηλής δυναμικότητας και κύρους διοργανώσεις στο ημερολόγιο ATP.

ATP Tour: Masters 1000

Το ATP Tour περιλαμβάνει στο πρόγραμμα ATP τα λεγόμενα χιλιάρια τουρνουά που είναι υψηλού επιπέδου. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται ATP Τουρνουά, όπως το BNP Paribas Open και το Monte Carlo Masters.

ATP Finals: Οι κορυφαίοι 8

Στα ATP Finals έχουμε τη συμμετοχή των 8 κορυφαίων παικτών της χρονιάς σε ένα πρωτάθλημα που ουσιαστικά ολοκληρώνει τη σεζόν. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συγκεντρώνεται όλο το ταλέντο των κορυφαίων ανδρών αθλητών σε τουρνουά τένις ATP της χρονιάς.

Το τένις στους Oλυμπιακούς: Παγκόσμια συμμετοχή

Το τένις υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήδη από το 1896. Προσφέρει τη δυνατότητα σε αθλητές απ’ όλο τον κόσμο να αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους. Το συγκεκριμένο τουρνουά έχει μεγάλο πρεστίζ και ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική διάσταση στο άθλημα έξω από το πρόγραμμα ATP Tour.

Στοιχηματίζοντας στα τουρνουά του τένις

Όσοι ασχολούνται με το τένις, ενδεχομένως να αγαπήσουν το στοίχημα στο άθλημα που προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ενδιαφέροντος. Το τένις είναι απρόβλεπτο πολλές φορές, ιδίως στις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό εκτός από ενθουσιασμό μπορεί να δημιουργήσει και καλές στοιχηματικές ευκαιρίες. Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα το στοίχημα στο συγκεκριμένο άθλημα μέσα από τις πληροφορίες που σου προσφέρει ο οδηγός στοίχημα τένις και στρατηγικής.

Για να γνωρίσεις καλύτερα το στοίχημα στο τένις η Betsson σου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις τις πολυάριθμες επιλογές και στοιχηματικές αγορές που θα βρεις στην κεντρική σελίδα στο στοίχημα τένις, η οποία με τη σειρά της θα σε κατευθύνει σε όλο το περιεχόμενο που αφορά το τένις, τις διοργανώσεις και τις επιμέρους αναμετρήσεις. Η φιλική διεπαφή του ιστότοπου σού δίνει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις εύκολα και να έχεις μία δυναμική και συναρπαστική εμπειρία εφόσον απολαμβάνεις ως άθλημα το τένις.

Στοιχηματίζοντας σε μεγάλες διοργανώσεις του τένις, όπως στα Grand Slam και τα ATP Finals, αποκτάς πρόσθετα πλεονεκτήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι στοιχηματικές αγορές είναι ακόμα περισσότερες και αντίστοιχα η Betsson σου δίνει υψηλότερες στοιχηματικές αποδόσεις για να αναζητήσεις και να βρεις κατάλληλες ευκαιρίες στοιχήματος. Έχεις τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις στους νικητές Grand Slam, σε νικήτριες γυναίκες Grand Slam αντίστοιχα, αλλά και σε μακροχρόνιες αγορές άλλων διοργανώσεων και μεμονωμένων αγώνων.

Συνοψίζοντας για το τένις και τις διοργανώσεις του

Ο κόσμος του τένις είναι γεμάτος με συναρπαστικές διοργανώσεις και τουρνουά στα οποία δεσπόζουν τα Grand Slam tennis. Τα 4 μεγάλα τουρνουά πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία. Τεράστιες μορφές του αθλήματος στους άνδρες και στις γυναίκες έχουν χαράξει τη δική τους ιστορία, παράλληλα με τις μεγάλες αυτές διοργανώσεις. Το τένις είναι αντίστοιχα ένα ιδανικό άθλημα για αθλητικό στοίχημα, το οποίο σίγουρα θα απολαύσεις στην Betsson, καθώς οι στοιχηματικές επιλογές και οι υψηλές αποδόσεις θα σε ανταμείψουν.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ |