Το US Open είναι εδώ!

Reading time2 λ

Συναρπαστικές επιλογές για στοίχημα στο τελευταίο Grand Slam τουρνουά της σεζόν

Το US Open αρχίζει σήμερα και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου θα μας χαρίσει εξαιρετικές αναμετρήσεις, αλλά και θα μας προσφέρει εντυπωσιακές επιλογές για ποντάρισμα τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο ταμπλό.

Στους άνδρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί. Ανταγωνιστές του για τον τίτλο δεν θα είναι οι… παραδοσιακοί του αντίπαλοι Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Αμφότεροι απουσιάζουν λόγω τραυματισμών. Έτσι, είναι η σειρά της «νέας γενιάς» του τένις να προσπαθήσει να τον ρίξει απ’ το θρόνο του. Ο Σέρβος έχει κατακτήσει τα τρία προηγούμενα Grand Slam της σεζόν και πάει για το 4/4. Ποιοι μπορούν να τον προκαλέσουν; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για αρχή. Ο Έλληνας σταρ αν και έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Τουρνουά Παρισιού, τον πίεσε. Έδειξε πως μπορεί να βρει τα αδύναμα σημεία του. Επιπλέον, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή την εποχή. Μάλιστα, η κλήρωση του έβγαλε ένα βατό… μονοπάτι, αν φυσικά αποδώσει στα γνωστά του στάνταρ. Η αναμέτρηση Άντι Μάρεϊ-Στέφανος Τσιτσιπάς είναι από τα highlights του α’ γύρου του US Open. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Η δική τους εκκίνηση στη διοργάνωση θα γίνει με τα ματς: Ρισάρ Γκασκέ-Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ-Σαμ Κουέρι.

Στο γυναικείο ταμπλό, το ματς Άσλεϊ Μπάρτι-Βέρα Ζβονάρεβα θέτει τον τόνο για το πόσο υψηλός είναι ο ανταγωνισμός. Η Άσλεϊ Μπάρτι είναι το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Βρίσκεται και σε καλή φόρμα. Ωστόσο, στο πρώτο παιχνίδι της θ’ αντιμετωπίσει μια τενίστρια που έφτασε ως το νούμερο δύο της κατάταξης. Μετά την πτώση της Σερίνα Γουΐλιαμς, η οποία απουσιάζει από το τουρνουά, όλα είναι… ανοιχτά. Κι αυτό δίνει ελπίδες σε όλες τις αθλήτριες πως μπορούν να διακριθούν. Μια από αυτές είναι και η Μαρία Σάκκαρη. Για τον α’ γύρο, Μάρτα Κόστιουκ-Μαρία Σάκκαρη, με σπουδαίες επιλογές για στοίχημα. Πέραν της Μάρίας Σάκκαρη, υπάρχει ακόμη μια ελληνική εκπροσώπηση στο γυναικείο τουρνουά του US Open. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου διέψευσε τα προγνωστικά και μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά. Έκανε τρεις νίκες κόντρα στις Λουτσία Μπροντσέτι, Άνα Καλίνσκαγια και Λιάνγκ Εν-σουό, ούσα το αουτσάιντερ. Η αναμέτρηση Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου-Άνα Μπλίνκοβα αναμένεται συναρπαστική.