H ώρα του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ

Reading time1 λ

Στο τουρνουά τένις Monte – Carlo Masters 1000 επιστρέφουν στη δράση ο Νόβακ Τζόκοβιτς κι ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Σέρβος, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, αναμετριέται με τον πολλά υποσχόμενο Ιταλό τενίστα Γιανίκ Σίνερ, ενώ ο Ισπανός, νούμερο 3 του ranking της ATP, θα παίξει με τον Αργεντινό, Φεδερίκο Ντελμπόνις (το over 17,5 games στην αναμέτρηση βρίσκεται στο 1,75 στο κουπόνι της Betsson). Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που διεξάγεται στο χώμα φέτος.

Ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ, καθώς συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει του γαλλικού Open, Roland-Garros, είναι τα μεγάλα φαβορί για να πάρουν τις νίκες σε αγώνες που διεξάγονται με το φορμάτ του καλύτερου στα δύο σετ. Αμφότεροι, λόγω τραυματισμών δεν έχουν αγωνιστεί από το Open της Αυστραλίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε σε 1.24′ με 6-3, 6-4 τον Ασλάν Καράτσεφ και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters.

Σήμερα θα γίνει γνωστός και ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο. Θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Τζον Μίλμαν (Αυστραλία) και Κριστιάν Γκαρίν (Χιλή). Ο Γκαρίν έχει τον πρώτο λόγο να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και ν’ αντιμετωπίσει τον Ελληνα πρωταθλητή. Είναι το νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και το νούμερο 16 του ταμπλό του MonteCarlo Masters 1000, ένας τενίστας γνωστός για το μαχητικό του στιλ.

Είτε αντιμετωπίσει τον Γκαρίν, είτε τον Μίλμαν, ο Τσιτσιπάς θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να συνεχίσει στα προημιτελικά. Με δεδομένο πως εδώ και χρόνια προπονείται σε κοντινή απόσταση, στην ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου στο γαλλικό Νότο, έχει ως πλεονέκτημα την εξοικείωση με το court.