Στοιχηματίζοντας στο Πάντελ

Reading time9 λ

Εξαπλώνεται γρήγορα το Πάντελ και σύντομα θα γίνει το πιο δημοφιλές άθλημα με ρακέτες στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Είναι ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, που παντρεύει τα καλύτερα στοιχεία του τένις και του σκουός. Δύο ζευγάρια παικτών αγωνίζονται σε ένα γήπεδο το οποίο είναι λίγο μικρότερο από εκείνο του τένις και περικλείεται από γυάλινα τοιχώματα, παρόμοια με το σκουός. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τοιχώματα προς όφελός τους, έτσι το στυλ παιχνιδιού είναι, πολλές φορές, μοναδικό και αντισυμβατικό. Το Πάντελ είναι ένα παιχνίδι για το οποίο προσφέρεται συναρπαστικό αθλητικό στοίχημα στην πλατφόρμα της Betsson.

Η ίδρυση του διεθνούς πρωταθλήματος World Padel Tour το 2013 οδήγησε σε αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών αθλητών Πάντελ, με διοργανώσεις όπως το Open της Μαδρίτης και το Boss Master Finals να χαρίζουν μοναδικές στιγμές αθλητικής δράσης κατά τη διάρκεια μιας σεζόν έντεκα ολόκληρων μηνών. Κι αυτά είναι σπουδαία νέα και για τους παίκτες στοιχήματος που θέλουν να απολαύσουν ένα στοίχημα στο Πάντελ, καθώς υπάρχουν άφθονες διοργανώσεις και αγορές στοιχήματος.

Εδώ, στην Betsson, μπορούμε να πούμε ότι ξέρουμε ένα-δύο πραγματάκια για το αθλητικό στοίχημα. Στον αναλυτικό οδηγό για το στοίχημα στο Πάντελ που ακολουθεί θα λυθούν όλες οι απορίες σου για το στοίχημα στο Πάντελ. Οι ειδικοί μας παρακολουθούν το άθλημα αυτό με πάθος εδώ και χρόνια κι έτσι έχουμε ετοιμάσει ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους κανόνες, τις κυριότερες αγορές, συμβουλές στοιχηματισμού στο Πάντελ και άλλα πολλά.

Στοιχηματίζοντας στο Πάντελ: Μια γρήγορη επισκόπηση

Το Πάντελ επινοήθηκε στην πρώτη, πρωτόγονη μορφή του το 1969, από έναν Μεξικανό επιχειρηματία που ήθελε να συνδυάσει το σκουός και το τένις. Τουλάχιστον, αυτό ισχυριζόταν ο Ενρίκουε Κορκουέρα, ο εν λόγω επινοητής του Πάντελ, όμως κάποιοι υποπτεύονται ότι απλώς δεν είχε χώρο για ένα κανονικό γήπεδο τένις στο σπίτι του στο Ακαπούλκο και έπρεπε να βολευτεί σε έναν μικρότερο, περίκλειστο χώρο.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η επινόηση του Πάντελ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ήταν η αρχή που οδήγησε στην αξιοσημείωτη επέκτασή του τις επόμενες δεκαετίες, ειδικά στην Ισπανία. Στη χώρα αυτή υπάρχουν σήμερα περισσότεροι ενεργοί παίκτες Πάντελ παρά παίκτες τένις, και λειτουργούν πάνω από 22.000 γήπεδα από την Ανδαλουσία έως τις Αστούριες. Το διεθνές πρωτάθλημα World Padel Tour, που ιδρύθηκε το 2013, έχει επίσης χαρίσει στο άθλημα αυτό μεγαλύτερη παγκόσμια αναγνώριση.

Προτού στοιχηματίσεις στο Πάντελ, βεβαιώσου ότι ξέρεις καλά τα βασικά στοιχεία του αθλήματος. Πιο αναλυτικά για το παιχνίδι μπορείς να διαβάσεις στο κείμενο με τίτλο τι είναι η αντισφαίριση Πάντελ που είναι διαθέσιμο στο blog της Betsson και θα καλύψει όλες τις απορίες σου. Το Πάντελ παίζεται σε περίκλειστο γήπεδο, λίγο μικρότερο από το γήπεδο του τένις. Οι παίκτες μπορούν, αν χρειαστεί, να στείλουν την μπάλα στον τοίχο για να αναπηδήσει, αλλά πρέπει πρώτα, όπως και στο τένις, να έχει χτυπήσει στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας. Το Πάντελ συνήθως παίζεται με δύο ζεύγη παικτών και οι ρακέτες είναι μικρότερες και συμπαγείς, παρόμοιες με τις γνωστές ρακέτες παραλίας.

Το σύστημα μέτρησης του σκορ είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το τένις και, όπως κι εκεί, οι αντίπαλοι παίζουν γκέιμ και σετ για να αναδειχθεί ο νικητής. Η μόνη διαφορά με τους κανόνες μέτρησης του σκορ του τένις είναι η εισαγωγή του συστήματος του «Χρυσού Πόντου» το 2012, που αντικατέστησε το προηγούμενο σύστημα ισοπαλίας. Αντί ο αγώνας να πηγαίνει πίσω και εμπρός ώσπου το ένα ζευγάρι να κερδίσει δύο διαδοχικούς πόντους, μια ισοπαλία 40-40 κρίνεται από έναν και μόνο πόντο tiebreak.

Ο στοιχηματισμός στο Πάντελ είναι ακόμα μια σχετικά ιδιαίτερη επιλογή σε σύγκριση με τις δημοφιλείς, όπως το ποδόσφαιρο ή το τένις. Όμως αυτό θα αλλάξει, καθώς το World Padel Tour γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Οι παίκτες του στοιχήματος έχουν στη διάθεσή τους διάφορες διοργανώσεις υψηλού κύρους, όπως το World Padel Tour και το Boss Master Final σε μια σεζόν που διαρκεί έντεκα ολόκληρους μήνες, έτσι υπάρχουν παραπάνω από αρκετές ευκαιρίες για να υποβάλουν τις προβλέψεις τους.

Συχνοί τρόποι στοιχηματισμού στο Πάντελ

Όπως ισχύει και για άλλα αθλήματα με ρακέτες, για παράδειγμα το τένις, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να στοιχηματίσει κανείς στο Πάντελ. Η Betsson είναι ιδιαίτερα θερμός οπαδός αυτού του νέου και συναρπαστικού αθλήματος και έχει βάλει στόχο να κατανοήσει ακόμη και τις πιο μικρές του λεπτομέρειες και να διερευνήσει τις πιθανές αγορές στοιχήματος. Παρακάτω μπορείς να δεις τις βασικές επιλογές για τον στοιχηματισμό στο Πάντελ:

Νικητής Αγώνα: Ο πιο απλός τρόπος να στοιχηματίσεις στο Πάντελ είναι να προβλέψεις τον νικητή ενός αγώνα. Φρόντισε να λάβεις υπόψη την πρόσφατη φόρμα των αντιπάλων, το ιστορικό των μεταξύ τους αναμετρήσεων και άλλους παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την πιο ακριβή πρόβλεψη.

Νικητής Σετ: Αν δυσκολεύεσαι να επιλέξεις τον τελικό νικητή του αγώνα αλλά βλέπεις ότι ένα σετ θα εξελιχθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χρησιμοποίησε το στοίχημα για τον νικητή ενός σετ του Πάντελ. Αυτό το στοίχημα σού επιτρέπει να επιλέγεις ανεξάρτητα τον νικητή κάθε σετ, από το ποιος θα επικρατήσει τελικά στον αγώνα.

Σύνολο Γκέιμ / Σετ: Ένα συνολικό στοίχημα για τον αριθμό των γκέιμ ή των σετ είναι ένας τρόπος στοιχηματισμού χρήσιμος για αγώνες όπου είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο νικητής. Σε αυτό το στοίχημα, συνήθως θα καλείσαι να αποφασίσεις αν πιστεύεις ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι πάνω ή κάτω από εκείνον δίνεται στην πλατφόρμα της Betsson.

Χάντικαπ: Με το στοίχημα χάντικαπ, μπορείς να στοιχηματίσεις ότι η ομάδα που προτιμάς θα νικήσει με διαφορά ενός συγκεκριμένου αριθμού σετ ή γκέιμ. Εναλλακτικά, μπορείς να στοιχηματίσεις ότι το αουτσάιντερ θα νικήσει με ένα χάντικαπ. Έτσι, ακόμη και αν χάσει με διαφορά μικρότερη από το χάντικαπ, θα κερδίσεις το στοίχημα.

Ακριβές Σκορ: Μπορείς να μαντέψεις το ακριβές σκορ με το οποίο θα λήξει ο αγώνας; Το στοίχημα «Ακριβές Σκορ» για το Πάντελ σου επιτρέπει να προβλέψεις το τελικό σκορ και στα σετ.

Νικητής Πρώτου Πόντου / Γκέιμ / Σετ: Ένας πιο γρήγορος τρόπος να στοιχηματίσεις σε αγώνα Πάντελ είναι να επιλέξεις τον νικητή του πρώτου πόντου ή τον νικητή του πρώτου γκέιμ ή του σετ. Αυτή είναι μια τακτική ιδιαίτερα χρήσιμη σε παιχνίδια όπου συμμετέχει ένα ζεύγος παικτών για το οποίο ξέρεις ότι συνήθως κάνει δυνατή αρχή.

Νικητής Τουρνουά: Το στοίχημα του Πάντελ μπορεί, επίσης, να συμπεριλάβει ολόκληρα τουρνουά. Για παράδειγμα, μπορείς να στοιχηματίσεις για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής του Open της Μαδρίτης.

Πρωταθλητής World Padel Tour: Το στοίχημα για τον πρωταθλητή του World Padel Tour είναι ένα βήμα πιο πέρα από το στοίχημα για τον νικητή μιας διοργάνωσης. Τα οκτώ κορυφαία ζευγάρια παίζουν στο Boss Master Final στο τέλος της σεζόν για να αναδειχθεί ο νικητής.

Ζωντανό Στοίχημα Πάντελ: Το στοίχημα στο Πάντελ κατά την εξέλιξη ενός παιχνιδιού είναι μια από τις πιο συναρπαστικές επιλογές, που επιτρέπει στους παίκτες του στοιχήματος να επιλέγουν σε πραγματικό χρόνο αποτελέσματα όπως τον νικητή ενός αγώνα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να συνδυάζεται και με τη ζωντανή μετάδοση σε ροή, που δημιουργεί σημαντικό ενθουσιασμό.

Στοιχήματα Προτάσεων για Παίκτη/Ζεύγος: Το στοίχημα στο Πάντελ μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την πρόβλεψη του αριθμού των νικητών ή τα μη εξαναγκασμένα λάθη από κάθε ζεύγος ενός παιχνιδιού Πάντελ. Οι άσοι είναι σπανιότεροι από ό,τι στο τένις, αλλά παραμένουν μια επιλογή.

Ειδικά Στοιχήματα: Στην Betsson θα βρεις, επίσης, ποικιλία από ειδικά στοιχήματα Πάντελ. Για παράδειγμα, μπορείς να ποντάρεις για τη βολή που θα κρίνει τον νικητή ενός αγώνα ή πόσες σαλίντας (περιπτώσεις όπου ο παίκτης βγαίνει από τους τοίχους του γηπέδου για να κάνει ένα χτύπημα επιστροφής της μπάλας) θα υπάρξουν σε ένα παιχνίδι.

Συμβουλές για το στοίχημα στο Πάντελ

Το να μελετήσεις μερικές βασικές συμβουλές για το στοίχημα στο Πάντελ έχει κρίσιμη σημασία. Μαθαίνοντας αυτές τις στρατηγικές θα απολαύσεις περισσότερο το παιχνίδι και θα βελτιστοποιήσεις τις προβλέψεις σου. Δες, λοιπόν, παρακάτω μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για το στοίχημα στο Πάντελ:

Κάνε έρευνα για τους παίκτες και τα ζευγάρια: Ο ιστότοπος του World Padel Tour έχει άφθονα στατιστικά και πληροφορίες για κάθε παίκτη, από την κατάταξή του μέχρι και πρόσφατες ενημερώσεις στην ενότητα των ειδήσεων. Διαβάζοντας αυτές τις πληροφορίες μπορείς να κατανοήσεις περισσότερο τους καλύτερους παίκτες και τα ζευγάρια, κάτι που θα σε βοηθήσει, όπως είναι φυσικό, να κάνεις καλύτερες προβλέψεις στο Πάντελ.

Διαχειρίσου υπεύθυνα τον προϋπολογισμό σου: Η διαχείριση του προϋπολογισμού είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τον στοιχηματισμό στο Πάντελ, ειδικά αν σκεφτούμε πόσο μεγάλος είναι ο όγκος των παιχνιδιών και τουρνουά μέσα σε μια σεζόν του World Padel Tour. Όρισε έναν λογικό προϋπολογισμό για τα στοιχήματα στο Πάντελ και μην ξεφεύγεις από αυτόν. Κάτι που θα σε βοηθήσει όχι μόνο να παραμείνεις οικονομικά ασφαλής, αλλά και να διασκεδάζεις πιο τακτικά παίζοντας στοιχήματα.

Χρησιμοποίησε τις προσφορές στοιχήματος: Οι προσφορές υποδοχής και οι συνεχείς προσφορές μπορούν να περάσουν σε άλλο επίπεδο το στοίχημα στο Πάντελ, οπότε δεν πρέπει να χάνονται. Για παράδειγμα, η Betsson πάντα είναι γενναιόδωρη με τους πελάτες της στην υποδοχή τους στην πλατφόρμα, αλλά και με πολυάριθμες, συνεχείς προσφορές. Σε αυτές μπορεί να περιλαμβάνονται δωρεάν στοιχήματα, ενισχύσεις αποδόσεων, προσφορές επιστροφής χρημάτων και άλλες.

Στοιχηματίζοντας στο Πάντελ: Βασικές ημερομηνίες και τουρνουά

Μια ακόμη από τις βασικές συμβουλές μας για το Πάντελ και το στοίχημα γύρω από το παιχνίδι είναι να μαθαίνεις το αγωνιστικό πρόγραμμα και τα βασικά τουρνουά του Πάντελ. Το World Padel Tour είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του αθλήματος, αν και υπάρχουν άλλες επιλογές όπως το Premier Padel και το FIP Tour. Γενικώς, το πρωτάθλημα Πάντελ του WPT είναι η πρώτη επιλογή, γιατί περιλαμβάνει τα κορυφαία ζεύγη παικτών και τουρνουά στον κόσμο. Το Boss Master Final είναι η πιο σημαντική διοργάνωση του πρωταθλήματος, όπου τα ζευγάρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν τις οκτώ κορυφαίες θέσεις της κατάταξης αγωνίζονται για να αναδειχθούν οι συνολικοί πρωταθλητές της σεζόν. Άλλες σημαντικές στιγμές είναι το Open Μαδρίτης και το Open Μεξικού.

Γιατί να στοιχηματίσεις στο Πάντελ;

Ο στοιχηματισμός στο Πάντελ είναι πολύ διασκεδαστικός, αλλά αφορά ένα άθλημα που πρέπει να το γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Το να παρακολουθείς αγώνες Πάντελ είναι κάτι που σε τραβάει αμέσως, λόγω του συναρπαστικού «παντρέματος» σκουός και τένις. Το άθλημα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, και νέα τουρνουά προστίθενται συνεχώς στη σεζόν του WPT που είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα Πάντελ της σεζόν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυξάνονται και οι ευκαιρίες να στοιχηματίσεις στο Πάντελ και να μάθεις γιατί μιλούν όλοι για αυτό το άθλημα. Η γεμάτη έντονη δράση φύση του αθλήματος και οι εξαιρετικά ταλαντούχοι αθλητές το κάνουν ιδανική επιλογή για παίκτες στοιχήματος που αναζητούν κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ