WRC, τέρμα γκάζι στο Rally Finland

Reading time3 λ

Συναρπαστικές διαδρομές, μεγάλες μάχες και πλούσιες επιλογές για στοιχημα στη Φινλανδία

Η δράση στο WRC επιστρέφει με το Rally Finland! Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναμενόμενα events στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και προσφέρει ορισμένες από τις ταχύτερες, πιο θεαματικές ειδικές διαδρομές της σεζόν που απαιτούν την απόλυτη προσήλωση οδηγών και πληρωμάτων με μεγάλο ενδιαφέρον και στο αθλητικο στοιχημα. Ο 9ος αγώνας στο Wrc προγραμμα είναι και ο τελευταίος πριν από το «ράλι των θεών», το ΕΚΟ Acropolis Rally το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 10 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, με την Betsson να είναι υπερήφανος χορηγός.

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΡΟΒΑΝΠΕΡΑ

Ο Κάλε Ροβάνπερα με GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing WRT μπαίνει στο ραλλυ φινλανδιασ ως το μεγάλο φαβορί. Η νίκη του προσφέρεται στο 1,70** στην πλατφόρμα της Betsson. Στο μεταξύ, το να κάνει το… νταμπλ και να νικήσει τον αγώνα και την Powerstage δίνεται στο 2,50**. Είναι ο… εντός έδρας αγώνας του, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του κι επιπλέον προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση στο Rally Estonia, όπου κατέκτησε την πρωτιά νικώντας σε 13 διαδοχικές ειδικές διαδρομές. Απόλυτα κυρίαρχος στην κατάταξη των οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με 55 βαθμούς «αέρα» από τον ανταγωνισμό, θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να… ρισκάρει τη θέση του προκειμένου να νικήσει στην πατρίδα του για πρώτη φορά στην καριέρα του και να προσθέσει κι αυτό το… παράσημο στο βιογραφικό του. Προέχει ο τίτλος σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν, όμως, οδηγοι wrc που θα πάρουν ρίσκα για να μειώσουν την απόστασή τους από τον κορυφαίο οδηγό εφόσον παρουσιαστούν οι συνθήκες. Αναφερόμαστε στον teammate του Έφλιν Έβανς (115 βαθμοί στην κατάταξη) που προσφέρεται στο 10,00** να νικήσει, ενώ στην ίδια τιμή βρίσκεται και ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai Shell Mobis WRT (112 βαθμοί, 3ος). Στις Αποδόσεις του Ράλι Φινλανδίας, πάντως, δεύτερος είναι ο Οτ Τάνακ της M-Sport Ford για να πάρει τη νίκη με 3,50** και 3ος ο Εσάπεκα Λάπι, επίσης με Hyundai i20N Rally 1. Ο Οτ Τάνακ, να σημειώσουμε, έχει τρεις νίκες στο Rally Finland – το 2018, το 2019 και το 2022. Ο Έλφιν Έβανς ήταν εκείνος που νίκησε τον αγώνα το 2021.

WRC Finland – Νικητής

Κάλε Ροβάνπερα (Toyota)      1,70**

Οτ Τάνακ (Ford)          3,50**

Εσάπεκα Λάπι (Hyundai)        6,00**

Έλφιν Έβανς (Toyota) 10,00**

Τιερί Νεβίλ (Hyundai)            10,00**

Τεέμου Σούνινεν (Hyundai)    50,00**

Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Toyota)            60,00**

Τακαμότο Κατσούτα (Toyota)            100,00**

Πιέρ-Λουί Λουμπέ (Ford)       150,00**

«ΜΑΧΗ» ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

Επίσης, ο Κάλε Ροβάνπερα ξέρει πως γίνεται «μάχη» στο πρωταθλημα κατασκευαστων wrc. Η Toyota Gazoo Racing WRT μπαίνει στο Rally Finalnd με 331 βαθμούς. H Hyundai Shell Mobis WRT βρίσκεται πολύ κοντά της στους 274, ενώ η M-Sport Ford έχει μείνει πιο πίσω στους 195. Ωστόσο, πλέον, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική του ευθεία κάθε αγώνας έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην προσπάθεια όλων να νικήσουν. Στην Betsson, όπου θα βρείτε μεγάλη γκάμα επιλογών για στοίχημα, το να κερδίσει αυτοκίνητο της Toyota στη Φινλανδία προσφέρεται στο 1,40**. Στο 4,25** βρίσκεται το στοιχημα για την M-Sport Ford και στο 5,75** να είναι Hyundai. Να αναφέρουμε πως τρία από τα τέσσερα τελευταία Rally Finland τα νίκησαν αυτοκίνητα της Toyota και το άλλο ήταν Hyundai.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |