Γιατί θα κερδίσει το Μουντομπάσκετ 2023 η Ισπανία;

Reading time4 λ

Ισπανία σε διψήφιες Αποδόσεις για Νικήτρια του Μουντομπάσκετ 2023.

Η Ισπανία στις 27 Ιουλίου άνοιξε το δρόμο της που ελπίζει να τη βγάλει στην κατάκτηση του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ της ιστορίας της. Πριν από τέσσερα χρόνια η επιτυχία ήταν μια μεγάλη έκπληξη ακόμη και για τους ίδιους τους Ισπανούς, αλλά πλέον μετά και την κατάκτηση του EuroBasket 2022 πηγαίνει στο FIBA WC 2023 ως ένα από τα μεσαία φαβορί. Στην Ισπανία οι Αποδόσεις δίνουν ένα 13,00** για να είναι αυτή η Νικήτρια στο Μουντομπάσκετ 2023. Το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ περιμένει στη… γωνία και οι ομάδες έχουν μπει σε περίοδο προετοιμασίας για το μεγάλο ραντεβού με τις πλούσιες επιλογές για online στοιχημα στην πλατφόρμα της Betsson.

Η Ισπανία, να σημειώσουμε πως, είναι 6η στη λίστα με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του FIBA WC 2023. Προσφέρεται στο 13,00**, περίπου όσο πλήρωνε και η Ελλάδα για νικητής του FIBA WC 2023 που ανέβηκε στο 29,00** μετά την απουσία του Giannis. Πρώτες και με διαφορά  οι ΗΠΑ στις Αποδόσεις για Νικήτρια στο Μουντομπάσκετ 2023  με 1,80** και ακολουθούν Καναδάς στο 9,00** (από 5,00**) και η Γαλλία που έπεσε κι αυτή στο 9,00** (από 11,00).

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟ 2023

Από τους πρωταθλητές του 2019 απομένουν μόνο τέσσερις παίκτες. Ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Σέρχιο Γιούλ, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ κι ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, αμφότεροι υποψήφιοι για mvp στο Μουντομπάσκετ 2023. Μια διαφορετική μεν, μα πάντα πεινασμένη ισπανια για μουντομπασκετ παρά τις αλλαγές στο ροστερ του 2023, αλλά και με γνωστά πρόσωπα αφού είναι αρκετοί που τη βοήθησαν να κατακτήσει το EuroBasket πέρυσι.

Σημαντική είναι η απουσία του μέλους της «παλιάς φρουράς» Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος ανακοίνωσε πως σταματά το μπάσκετ προσωρινά για να φροντίσει την ψυχική του υγεία. Αυτό έχει προκαλέσει ένα νέο σκηνικό. Η μπαγκέτα της ορχήστρας πέφτει στα χέρια του 19χρονου Χουάν Νούνιεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), MVP στο EuroBasket U-20 πέρυσι, το οποίο κατέκτησε η Ισπανία.

Υπάρχουν, όμως, νέα πρόσωπα. Ξεχωρίζει η κλήση του Σάντι Αλδάμα που τα πήγε περίφημα με τους Μέμφις Γκρίζλις στο NBA και μπορεί να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της Ισπανίας, μιας και είναι ένας… ψηλός με καλό περιφερειακό σουτ. Επίσης, επιστρέφει στην Εθνική Ισπανίας, ο Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) μετά από μια εξαιρετική σεζόν. Αυτός θα κληθεί να… γεμίσει το κενό του απόντα Λορένζο Μπράουν.

Για τον προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο το στοιχημα στο FIBA Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 είναι η Ισπανία να εμφανιστεί σαν μια γροθιά, μια ομάδα ευέλικτη και με πολλές τακτικές λύσεις. Να βασίζεται στο σύνολο κι όχι στις μονάδες. «Τα τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματά μας ήταν απίστευτα, πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες μας. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως είναι ιδιαίτερη εδώ και πολύ καιρό. Σε αυτά τα τουρνουά, οι ομάδες που δείχνουν πως έχουν κάτι… παραπάνω, κάτι διαφορετικό πέραν του συνόλου των ατομικών αρετών του κάθε παίκτη, είναι εκείνες που φτάνουν πιο μακριά», είπε ο έμπειρος τεχνικός. Και στα φιλικά προετοιμασίας έδωσε μια γεύση από αυτό. Ξεχώρισαν οι αναμετρήσεις της με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δύο από τις ισχυρές διεκδικήτριες, και μπορεί να έχασε, αλλά έδειξε πως με λίγη… τύχη μπορεί να γίνει μια πραγματική εναλλακτική λύση για την επιτυχία. Άλλωστε, διαθέτει το πεντιγκρί και οι αντίπαλοί της θα έκαναν σφάλμα αν την υποτιμούσαν, αφού το… βάρος της φανέλας της μπορεί να παίξει ρόλο σε κρίσιμα ματς.

ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΝΑΣ ΠΙΘΑΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ FIBA WC 2023

Τα βλέμματα, φυσικά, είναι στραμμένα και στα αδέρφια Ερνανγκόμεθ που πρωταγωνίστησαν σε δύο από τις πιο ηχηρές καλοκαιρινές μεταγραφές στην Ευρώπη και θα κάνουν ότι μπορούν για να βγει η Ισπανία νικητής του FIBA WC 2023. Στις Αποδόσεις ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ για Κορυφαίος Σκόρερ FIBA WC 2023 υπολογίζεται αρκετά, καθώς είναι ο MVP του περσινού EuroBasket.

Τελικά, αυτός διάλεξε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ ο αδερφός του δέχθηκε την εντυπωσιακή πρόταση του Παναθηναϊκού. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ θα έχει το ρόλο να κυριαρχήσει μέσα στη ρακέτα όπως ακριβώς έκανε και το περασμένο καλοκαίρι στο EuroBasket. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα αναλάβει να κάνει τη διαφορά από την περιφέρεια αφού με το ύψος του και την αθλητικότητά του ξέρει πως στο διάβα του δεν θα βρεθούν πολλοί αντίπαλοι που μπορούν να τον σταματήσουν, ενώ φυσικά μπορεί να συμβάλλει και στο… ζωγραφιστό.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που αρχίζει στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ισπανίας βρίσκεται στον 7ο όμιλο μαζί με τη Βραζιλία, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Ιράν. Αναμφίβολα λογαριάζεται ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ. Μάλιστα, προσφέρεται στο 1,15** στην πλατφόρμα της Betsson.

  • Ισπανία – Ακτή Ελεφαντοστού (94 – 64)
  • Ισπανία – Βραζιλία (96 – 78)
  • Ισπανία – Ιράν (85 – 65)

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |