Γιατί θα πάρει το Παγκόσμιο κύπελλο η Γαλλία;

Reading time4 λ

Η Γαλλία είναι το τρίτο φαβορί στις αποδόσεις για νικήτρια του Μουντομπάσκετ 2023.

Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι η Γαλλία, έστω και αν δεν συνοδεύεται πάντα η πορεία της με τίτλους. Τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, μετά τη δουλειά που γίνεται στις περίφημες ακαδημίες της χώρας, οι οποίες παράγουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Παίκτες με εκπληκτικά σωματικά προσόντα, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο αγωνιστικά επίπεδο είτε στο NBA είτε στην Euroleague.

Χαρακτηριστικό είναι πως από την 12αδα που ανακοινώθηκε για το παγκόσμιο κύπελλο, μόνο ο Σιλβέν Φραντσίσκο, ο γκαρντ του Περιστερίου, δεν έπαιξε πέρυσι σε ομάδα της Euroleague ή του NBA. Κάτι που θα αλλάξει φέτος, αφού πήγε στην Μπάγερν. Παρόλα αυτά, για τη Γαλλία έπεσαν σημαντικά οι Αποδόσεις της για Νικήτρια στο Μουντομπάσκετ 2023. Η απόδοση της στο online στοιχημα να κατακτήσει τον τίτλο είχε ανοίξει στο 11,00** αλλά πλέον προσφέρεται στο 9,00** στην πλατφόρμα της Betsson.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 2023

Σαφώς και η μεγαλύτερη απουσία των «τρικολόρ» είναι το Νο1 του φετινού ντραφτ του ΝΒΑ, του Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Για τη Γαλλια στο Μουντομπασκετ είναι σημαντικό πλήγμα για το ροστερ του 2023. Ο νεαρός Γάλλος ψηλός προτίμησε να δουλέψει με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, από το να ενισχύσει την εθνική του. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι συμμετοχές του σε επίπεδο ανδρών είναι ελάχιστες. Σε αυτή τη φουρνιά της εθνικής Γαλλίας υπάρχουν αρκετοί παίκτες που ουσιαστικά παίζουν το τελευταίο στοίχημα της καριέρας τους για μία διάκριση. Καλαθοσφαιριστές όπως οι Φουρνιέ, Ντε Κολό, Γκομπέρτ, δύσκολα θα έχουν άλλη ευκαιρία να πάρουν έναν μεγάλο τίτλο, όπως και ο Νικολά Μπατούμ να αναδειχθεί MVP στο Μουντομπάσκετ 2023. Οι μόνοι που έχουν γευτεί μία μεγάλη χαρά με την εθνική τους είναι οι Ντε Κολό και Νικολά Μπατούμ, καθώς συμμετείχαν στην αποστολή που κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013, τον μοναδικό μεγάλο τίτλο της Γαλλίας. Βέβαια, να σημειώσουμε πως οι μισοί από το ρόστερ της στο Μουντομπάσκετ  κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο περσινό EuroBasket.

Στη θέση του σέντερ, η Γαλλία σίγουρα έχει εναλλακτικές λύσεις. Κάτι που της επιτρέπει να αμύνεται δυνατά, χωρίς να φοβάται τα φάουλ. Είναι η πιο ψηλή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπασκετ με βασικό τον Γκομπέρτ. Πίσω του είναι ο Λεσόρ, ενώ υπάρχει και ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού. Σε ειδικά στοιχήματα στα παιχνίδια της, θα αξίζει το τσεκάρισμα στις αποδόσεις σχετικά με τα κοψίματα. Το δίδυμο Γκομπέρ-Φαλ έδειξε πολλά καλά στοιχεία στη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας που έδωσε η Γαλλία. Ένα «προσεχώς», αν θέλετε, ενόψει του Μουντομπάσκετ για το πως η Γαλλία μπορεί να «γεμίσει» τη ρακέτα σε άμυνα κι επίθεση και να εκμεταλλευτεί το ύψος και την κινητικότητά τους.

Ο καλύτερος σκόρερ της Γαλλίας είναι αδιαμφισβήτητα ο Εβάν Φουρνιέ. Ένας γκαρντ με έφεση στο μακρινό σουτ, ο οποίος πέρασε μία σεζόν στους Νικς όπου… κουνούσε πετσέτα και ζέσταινε τον πάγκο. Λογικά θα έχει πολλή όρεξη για να παίξει, αλλά και ξεκούραστα πόδια σε σχέση με άλλους παίκτες του ΝΒΑ. Από εκεί κι έπειτα ξεχωρίζουν ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε και Έλι Οκόμπο, ενώ πλήγμα μπορεί να λογαριαστεί και η απουσία του Φρανκ Ντιλικινά, αν και στα φιλικά το σύνολο κατάφερε να καλύψει την απουσία του.

ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ FIBA WC 2023

Στον πάγκο της βρίσκεται για 14η χρονιά ο Βενσάν Κολέ. Αυτό σημαίνει πως γνωρίζει καλά τους παίκτες του, δεν χρειάζονται πειράματα, ενώ η σταθερότητα βοηθάει και τους ίδιους τους καλαθοσφαιριστές να ξέρουν τι περιμένει ο προπονητής τους από αυτούς. Η Γαλλία ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χάνοντας από τις ΗΠΑ. Στα προηγούμενα δύο παγκόσμια κύπελλα έφτασε ως τα ημιτελικά και κατέκτησε τα χάλκινα μετάλλια. Το μεγάλο στοίχημα για τη Γαλλία είναι το νικητής FIBA WC 2023, κάτι που θα αποτινάξει από πάνω της τον χαρακτηρισμό του λούζερ που της αποδίδουν πολλοί.

Βρίσκεται στον όγδοο όμιλο του τουρνουά, με πιο δύσκολο αντίπαλο εκεί τον Καναδά και με Λετονία, Λίβανο να συμπληρώνουν την τετράδα. Το στοιχημα στο παγκοσμιο κυπελλο μπασκετ του 2023 ότι θα είναι αυτή πρώτη στον όμιλο προσφέρεται στο 1,80** στην πλατφόρμα της Betsson παρουσιάζοντας πτώση από το 1,95 που βρισκόταν. Αν προκριθεί θα δημιουργήσει έναν νέο όμιλο, με τις δύο πρώτες ομάδες από τις Ισπανία, Ιράν, Βραζιλία και Ακτή Ελεφαντοστού. Όπως γίνεται αντιληπτό ο μεγάλος της αντίπαλος στον όμιλο είναι ο Καναδάς που προσφέρεται για νικητής του FIBA WC 2023 στην ίδια απόδοση με τους Γάλλους (9,00**).

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |