Κρίσιμο το Τουρκία-Ουαλία

Reading time3 λ

Αφού πήραμε μια πρώτη γεύση από τους 24 μονομάχους του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, έρχεται η ώρα της δεύτερης αγωνιστικής που θα κρίνει πολλά γύρω από την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου, κρίσιμο είναι τον αγώνα Τουρκία-Ουαλία, που διεξάγεται στις 19:00 στο Μπακού. Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να συνέλθουν έπειτα από τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες παρουσίας στους 16. Ωστόσο, οι Ουαλοί, που κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία από την Ελβετία, παρότι βρέθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα με την πλάτη στον τοίχοι, προσδοκούν μια νίκη που θα αποτελέσει διαβατήριο πρόκρισης.

Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει στις 16:00 στην Αγία Πετρούπολη, όπου μονομαχούν Φινλανδία-Ρωσία για το δεύτερο γκρουπ. Οι Φινλανδοί δεν χάρηκαν όσο θα μπορούσαν την νίκη επί της Δανίας, εξαιτίας των δραματικών στιγμών που ζήσαμε άπαντες λόγω της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα θα βρεθούν με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο. Οι Ρώσοι, αντίθετα, απογοήτευσαν στην πρεμιέρα τους με το Βέλγιο και πλέον καλούνται να βελτιωθούν και να επιδιώξουν τη νίκη, αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση. Η ημέρα ολοκληρώνεται στις 22:00 με την αναμέτρηση Ιταλία-Ελβετία στη Ρώμη, που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του πρώτου ομίλου.

Παιχνίδι, βέβαια, γίνεται και σε συλλογικό επίπεδο. Για τη νορβηγική Eliteserien διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει το Μπόντο Γκλιμτ-Στρόμσγκοντσετ, με την πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ να προσβλέπει σε παραμονή στην πρώτη θέση. Την ίδια ώρα γίνεται και το Μόλντε-Σάρπσμποργκ, στο οποίο η οικοδέσποινα κυνηγά το τρίποντο που θα τη διατηρήσει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Στις 21:00 αναμετρώνται Βαλερένγκα-Οντ, που ψάχνουν αγωνιστική σταθερότητα. Στα μέρη μας υπάρχει στις 17:00 ο εξ’ αναβολής αγώνας Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου για το βόρειο όμιλο της Football League, στον οποίο οι γηπεδούχοι κυνηγούν τη νίκη για να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

16:00   Φινλανδία-Ρωσία                                   Ευρωπαϊκό Κύπελλο

17:00   Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου   Football League

19:00   Τουρκία-Ουαλία                                     Ευρωπαϊκό Κύπελλο

19:00   Μόλντε-Σάρπσμποργκ                           Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Μπόντο Γκλιμτ-Στρόμσγκοντσετ          Eliteserien Νορβηγίας

21:00   Βαλερένγκα-Οντ                                    Eliteserien Νορβηγίας

22:00   Ιταλία-Ελβετία                                       Ευρωπαϊκό Κύπελλο