Ο παράδεισος χωρά μόνο έναν στο Ναντ-Τουλούζ

Reading time4 λ

Μόνο μια από τις Ναντ ή Τουλούζ θα κερδίσει το στοίχημα της παραμονής στα σαλόνια της Ligue 1.

Ο επαναληπτικός αγώνας των play-out της γαλλικής Ligue 1, Ναντ-Τουλούζ, που θα ξεκινήσει στις 19:00, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο σημερινό κουπόνι. Η Ναντ έχει πλέον σημαντικό πλεονέκτημα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Επικράτησε με 2-1 την Πέμπτη στην έδρα της Τουλούζ, η οποία ψάχνει την υπέρβαση, ώστε να επιστρέψει στα σαλόνια της Ligue 1.

Μεγάλη μάχη για μια θέση στον ήλιο της Super League θα γίνει στο δεύτερο μπαράζ Παναιτωλικός-Ξάνθη που αρχίζει στις 19:30. Η Ξάνθη κέρδισε το πρώτο ματς στην έδρα της με 2-1 και πηγαίνει στο Αγρίνιο με ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά ο Παναιτωλικός ποντάρει στην έδρα για να ανατρέψει την κατάσταση και να διατηρηθεί στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Στη ρεβάνς των play-out της πορτογαλικής Primeira Liga, Ρίο Άβε-Αρούκα, η Ρίο Άβε καλείται να πραγματοποιήσει άθλο και να ανατρέψει την ήττα με 3-0 στην έδρα της Αρούκα, ώστε να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Στην ίδια διαδικασία της ελβετικής Super League, το ζευγάρι Σιόν-Τουν μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει, αφού η Σιόν νίκησε με 4-1 στην έδρα της Τουν κι έχει τον πρώτο λόγο για την παραμονή.

Ο τελικός των play-off της αγγλικής League One, Μπλάκπουλ-Λίνκολν, που είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 αναμένεται συγκλονιστικός και προσφέρει ευκαιρίες για ποντάρισμα. Στον επαναληπτικό των play-out της γερμανικής 2.Bundesliga, Όσναμπρικ-Ίνγκολσταντ που θα γίνει στις 14:30, η Ίνγκολσταντ έχει πλέον μεγάλο αβαντάζ, έπειτα από την επικράτηση με 3-0 στην έδρα της. Στα μπαράζ της αυστριακής Bundesliga για την έξοδο στο UEFA Europa Conference League μονομαχούν Βολφσμπέργκερ-Αούστρια Βιέννης, με την Αούστρια Βιέννης να βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ευρώπη, έπειτα από το θρίαμβο με 3-0 στον πρώτο αγώνα.

Σπουδαία ματς υπάρχουν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Football League. Στον Νότο, ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής Ρόδος-Καλλιθέα, η νικήτρια του οποίου θα διατηρήσει τις ελπίδες για την άνοδο. Στην πελοποννησιακή μάχη Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα, η Καλαμάτα ψάχνει το τρίποντο που θα τη διατηρήσει μόνη στην πρώτη θέση. Στον Βορρά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο παιχνίδι Καβάλα-Τρίγλια, όπου η Καβάλα επιδιώκει την παραμονή της στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Πλήρης δράση υπάρχει και στη νορβηγική Eliteserien. Η αναμέτρηση Οντ-Μπόντο Γκλιμτ στις 18:00, κεντρίζει τα βλέμματα, με την πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ να χρειάζεται τη νίκη ώστε να συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Παραδοσιακή αναμέτρηση είναι το Ρόζενμποργκ-Στάμπαεκ, ενώ το Μιοντάλεν-Μόλντε αποτελεί μια δύσκολη αποστολή για τη φιλόδοξη Μόλντε.

14:30   Όσναμπρικ-Ίνγκολσταντ                          2.Bundesliga Γερμανίας

16:00   Μιοντάλεν-Μόλντε                                   Eliteserien Νορβηγίας

17:00   Μπλάκπουλ-Λίνκολν                               League One Αγγλίας

17:00   Σιόν-Τουν                                                 Super League Ελβετίας

17:00   Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα                 Football League

17:00   Καβάλα-Τρίγλια                                       Football League

17:00   Ρόδος-Καλλιθέα                                       Football League

18:00   Βολφσμπέργκερ-Αούστρια Βιέννης         Bundesliga Αυστρίας

19:00   Ναντ-Τουλούζ                                          Ligue 1 Γαλλίας

19:00   Οντ-Μπόντο Γκλιμτ                                 Eliteserien Νορβηγίας

19:00   Ρόζενμποργκ-Στάμπαεκ                           Eliteserien Νορβηγίας

19:30   Παναιτωλικός-Ξάνθη                               Super League

21:00   Ρίο Άβε-Αρούκα                                       Primeira Liga Πορτογαλίας