Είναι κάτι μαγικό ο ευρω-Ολυμπιακός στο 11,00 απόδοση!

Reading time5 λ

Η γιορτή του Θρύλου στην Ευρώπη συνεχίστηκε στην Πόλη και έπεται το Άστον Βίλα – Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια νέα επική πρόκριση στα πέναλτι επί της Φενέρμπαχτσε με 3-2 στην Κωνσταντινούπολη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa Conference League όπου θα αναμετρηθεί με την Άστον Βίλα (2 και 9/5/2024). Για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετέχει στους «4» ευρωπαϊκού κυπέλλου και στον ορίζοντα βλέπει τον τελικό του θεσμού στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου. Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε συναρπαστικές επιλογές για στοίχημα στο ποδόσφαιρο live στα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού με πληθώρα αγορών και απίθανες αποδόσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει ως μεγάλο του στοίχημα να γίνει ο δεύτερος ελληνικός σύλλογος που θα παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το γεγονός ότι αυτός διεξάγεται στην Ελλάδα αποτελεί ισχυρό κίνητρο. Στο Άστον Βίλα – Ολυμπιακός οι αποδόσεις, πάντως, παρουσιάζονται με τον άσο της Άστον Βίλα στο 1,40** και το διπλό του Ολυμπιακού στο 7,31** στην πλατφόρμα της Betsson.

Στα στοιχήματα για νικητή διοργάνωσης η Άστον Βίλα είναι πρώτο φαβορί με απόδοση 2,10** και ακολουθούν, από κοντά η Φιορεντίνα 2,50** και πιο μακριά η Κλαμπ Μπριζ στο 9,00**. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο αουτσάιντερ της τετράδας και προσφέρεται με Ενισχυμένη Απόδοση στο 11,00** (από 10,00) στην πλατφόρμα της Betsson.

Η ΜΑΚΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έγινε μόλις η 3η ελληνική ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί εκεί 3 φορές: το 1971 όταν κι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης κι έπειτα το 1985 και το 1996 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και στο Champions League, αντίστοιχα. Η ΑΕΚ, πάλι, έχει μια συμμετοχή στα ημιτελικά του πάλαι ποτέ Κυπέλλου UEFA και νυν Europa League.

Ποια είναι η προϊστορία του Ολυμπιακού απέναντι στις αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη;

Σε 40 ματς συνολικά ο απολογισμός του είναι:

  • 11 νίκες
  • 6 ισοπαλίες
  • 23 ήττες
  • 38-77 γκολ υπέρ των αγγλικών ομάδων

Ο Ολυμπιακός για να φτάσει ως εδώ αψήφησε πολλές φορές τα προγνωστικά. Η ευρωπαϊκή πορεία του άρχισε τον περασμένο Αύγουστο στο γ’ προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα στη Γκενκ. Τότε προπονητή είχε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Νίκησε με 1-0 στο πρώτο ματς και στο δεύτερο όταν όλα έδειχναν παράταση ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σκόραρε λίγο πριν το φινάλε και του έδωσε την πρόκριση (1-1) στα play – offs. Εκεί ξεπέρασε με άνεση την Τσουκαρίτσκι (6-1 συνολικό σκορ).

Στους ομίλους του Europa League η κλήρωση δεν του χαμογέλασε. Βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ με τις Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα. Με ρεκόρ 2-1-3 και 11-14 γκολ και μια ιστορική νίκη με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τερμάτισε τρίτος και κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει το μέλλον του στο Europa Conference League. Τότε, Δεκέμβριο μήνα, προπονητής του ήταν πια ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Ολυμπιακός δεν απέδιδε το ποδόσφαιρο που ήθελε η διοίκησή του στη Super League με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να απολυθεί τον περασμένο Φεβρουάριο έπειτα από ήττα με 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό κι αφού είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός του από το Κύπελλο Ελλάδας Betsson στα πέναλτι από τους «πράσινους».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Έπειτα ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προσλάβει τον έμπειρο Ισπανό τεχνικό Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πέρυσι ανέλαβε μεσούσης της περιόδου τη Σεβίλλη και την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League. Ο «Μέντι», όπως είναι γνωστός στην Ισπανία, είναι προπονητής που μπορεί να ενώσει μια ομάδα και να την οδηγήσει σ’ ένα στόχο χρησιμοποιώντας πάνω από όλα κοινή λογική. Ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από τους παίκτες του.

Αυτό έκανε και στον Ολυμπιακό. Σταδιακά η ομάδα του έγινε πιο σταθερή, απέκτησε αυτοπεποίθηση κι άρχισε να αποδίδει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στο νοκ άουτ γύρο των play – offs του Europa Conference League όπου ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Φερεντσβάρος με δύο νίκες με 1-0 έδωσε ένα πρώτο δείγμα του τί μπορεί να πετύχει.

Έπειτα, ήρθε η πίστη. Διότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός έδρας για τους «16» του θεσμού, αλλά έκανε μια από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων καθώς επικράτησε με 6-1 στην παράταση του δεύτερου αγώνα. Ακολούθησε το έπος της Κωνσταντινούπολης όπου πήγε για να παίξει με τη Φενέρμπαχτσε έχοντας προβάδισμα 3-2 και ηττήθηκε με 1-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να φοράει την κάπα του ήρωα στα πέναλτι, να σταματάει τους Τούρκους και να δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Τώρα στο δρόμο του εμφανίζεται η Άστον Βίλα, η ομάδα – έκπληξη της φετινής Premier League που περηφανεύεται πως στο γήπεδό της έχει υποτάξει αυτή τη σεζόν τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, διεκδικήτριες του τίτλου και μέχρι πρότινος εκείνες με τις καλύτερες αποδόσεις για να κατακτήσουν το Champions League.

Στο Άστον Βίλα – Ολυμπιακός τα προγνωστικά παρουσιάζουν τους Άγγλους ως το μεγάλο φαβορί για να πάρουν την πρόκριση. Εξάλλου διαθέτουν πλούσιο ρόστερ, που είναι ακριβοπληρωμένο με περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν στα συμβόλαια των παικτών της. Ωστόσο, το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο προπονητής Ουνάι Έμερι. Ισπανός, Βάσκος όπως ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζονται πολύ καλά από τα ισπανικά γήπεδα. Ο Έμερι έχει κατακτήσει το Europa League με τις Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ και λογαριάζεται ως μαέστρος των νοκ άουτ αγώνων στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ως τώρα στη διοργάνωση.

Το στοίχημα στο Europa Conference League κορυφώνεται στα ημιτελικά του. Ο Ολυμπιακός ψάχνει την πρόκριση στον τελικό κι αν τα καταφέρει θα βρει απέναντί του τη Φιορεντίνα ή την Κλαμπ Μπριζ. Το να σηκώσει στην κούπα τοποθετείται στο 10,00** στην πλατφόρμα της Betsson. Το να πάρει το τρόπαιο η Άστον Βίλα δίνεται στο 2,10**. Ο Ολυμπιακός θέλει να διαλύσει και πάλι τις προβλέψεις.

Και με οδηγό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τον Κώστα Φορτούνη να είναι ηγετικός και να θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP της διοργάνωσης, τον Τζολάκη να καλύπτει το τέρμα και μια ομάδα που πιστεύει στις δυνατότητές της θα επιχειρήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ