Καθοριστική ευρωπαϊκή μάχη μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

Reading time4 λ

Με σπουδαίες αναμετρήσεις συνεχίζονται τα Playoff της Super League. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ντέρμπι των δικεφάλων, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που θα ξεκινήσει στις 21:30. Κρίσιμη αναμέτρηση τόσο για την ΑΕΚ, η οποία δίνει μάχη για να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο και για τον ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την έξοδο στις διεθνείς διοργανώσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι Άρης – Ολυμπιακός, κυρίως για τον οικοδεσπότη Άρη, ο οποίος παλεύει να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο την ευρωπαϊκή συμμετοχή του, τη στιγμή που ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επιδιώκει να παραμείνει σε καλή κατάσταση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Με τελικό μοιάζει το ματς Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να παραμείνει γερά στο κόλπο της διεκδίκησης της τέταρτης θέσης.

Σημαντικές μονομαχίες υπάρχουν και για τα Playoff της Super League 2, που είναι προγραμματισμένες για τις 15:30. Ξεχωρίζει η συνάντηση Λεβαδειακός – Εργοτέλης, στην οποία ο Λεβαδειακός θέλει να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, ενώ ο Εργοτέλης παίζει πολλές από τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση. Στα παιχνίδια Χανιά – Ιωνικός και Διαγόρας – Ξάνθη είναι οι φιλοξενούμενοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ο πρωτοπόρος Ιωνικός ψάχνει εξιλέωση μετά την ήττα από το Λεβαδειακό, ώστε να παραμείνει στο ρετιρέ, ενώ η Ξάνθη αναζητεί βαθμούς στην προσπάθεια να επιστρέψει στη δεύτερη θέση.

Δράση υπάρχει και στη Football League. Στο νότιο όμιλο δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής Ιάλυσος – Καλαμάτα, με το νικητή να αποκτά προβάδισμα στην κούρσα της ανόδου. Βρίσκουμε ακόμα ένα παραδοσιακό αθηναϊκό αντάμωμα, το Καλλιθέα – Αιγάλεω. Στο Βορρά, εντός έδρας αποστολές έχουν οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση με τους αγώνες Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας, Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός και Βέροια – Τρίγλια να ξεκινούν στις 17:00.

Στην πορτογαλική Primeira Liga, ανοίγει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής. Στις 21:00 υπάρχει το παιχνίδι Μαρίτιμο – Ζιλ Βισέντε, με τις δύο ομάδες να θέλουν να ξεφύγουν οριστικά από τις περιπέτειες. Την ίδια ώρα αναμετρώνται Μπράγκα – Πάσος Φερέιρα, που έχουν εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή έξοδο.

15:30   Διαγόρας – Ξάνθη                                Super League

15:30   Λεβαδειακός – Εργοτέλης                   Super League 2

15:30   Χανιά – Ιωνικός                                   Super League

17:00   Βέροια – Τρίγλια                                 Football League

17:00   Ιάλυσος – Καλαμάτα                           Football League

17:00   Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας             Football League

17:00   Καλλιθέα – Αιγάλεω                            Football League

17:00   Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός                Football League

17:15   Άρης – Ολυμπιακός                             Super League

19:30   Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης    Super League

21:00   Μαρίτιμο – Ζιλ Βισέντε                       Primeira Liga

21:00   Μπράγκα – Πάσος Φερέιρα                 Primeira Liga

21:30   ΑΕΚ – ΠΑΟΚ                                      Super League