Τα 10 πιο δημοφιλή στοιχήματα των παικτών

Reading time8 λ

Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλέστερα αθλήματα στον πλανήτη. Είτε πρόκειται για την Πρέμιερ Λιγκ, τη Λα Λίγκα και τη Μπουντεσλίγκα, είτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro, σε κάθε χρονική περίοδο λαμβάνει χώρα μια σημαντική διοργάνωση που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Αν προσθέσουμε και το Champions League, τότε γίνεται ακόμα πιο κατανοητό γιατί το ποδόσφαιρο είναι τόσο ελκυστικό παγκοσμίως.

Σε ότι αφορά το στοίχημα, το φάσμα των επιλογών είναι τόσο μεγάλο που πολύ συχνά οι παίκτες χρειάζονται συμβουλές προκειμένου να αποφασίσουν σε ποιες από αυτές θα ποντάρουν. Μεταξύ των διαθέσιμων αγορών της Betsson υπάρχουν και κάποιες που ξεχωρίζουν και που επιλέγονται με μεγαλύτερη συχνότητα από την πλειοψηφία των παικτών. Τα δημοφιλέστερα αυτά στοιχήματα αποτελούν και το αντικείμενου του συγκεκριμένου άρθρου, στοχεύοντας να σας βοηθήσουν να κατασταλάξετε σε εκείνο ή εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού σας.

Τα δημοφιλέστερα ποδοσφαιρικά στοιχήματα 

Στην ενότητα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο συνοδευόμενα από τις απαραίτητες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε:

Αποτέλεσμα αγώνα

Από πολλές απόψεις η αγορά «αποτέλεσμα αγώνα» αποτελεί την πιο ξεκάθαρη μορφή στοιχήματος που συναντάμε στο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο ως γνωστόν είναι αν θα επικρατήσει η γηπεδούχος, η φιλοξενούμενη, ή αν η αναμέτρηση λήξει ισόπαλη.

Οι μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πολλές, συμπεριλαμβανομένης της φόρμας των ομάδων, την εντός και εκτός έδρας συμπεριφορά της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης αντίστοιχα και κυρίως τις απουσίες και επιστροφές βασικών παικτών. Η μελέτη γύρω από αυτούς τους παράγοντες θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να διαμορφώσετε άποψη και να κατανοήσετε τις αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές. Να θυμάστε πως η συγκεκριμένη αγορά είναι η πιο ανταγωνιστική μεταξύ των bookmakers, κάτι που σημαίνει πως συνοδεύεται τις περισσότερες των περιπτώσεων από τα χαμηλότερα ποσοστά γκανιότας.

Under/Over

Ιδιαίτερα δημοφιλής η συγκεκριμένη αγορά, αφορά το σύνολο των γκολ που θα σημειωθούν σε μια αναμέτρηση από τις δύο ομάδες συνολικά. Η πιο κλασική επιλογή είναι το under/over 2.5 γκολ, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και πολλά ακόμη lines (under/over 1.5, 3.5, 4.5 κ.ο.κ.) τόσο για το 90λεπτο, όσο και για τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι μεταβλητές που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη περίπτωση χρίζουν και πάλι αξιολόγησης, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε την φιλοσοφία των δύο ομάδων (βαρύτητα στην άμυνα/επιθετικός προσανατολισμός), προκειμένου να ρισκάρετε σε διαφορετικό line under/over για το σύνολο των γκολ.

Σημειώνεται πως η υπό εξέταση αγορά επεκτείνεται και σε άλλες επιλογές πλην των γκολ, όπως για παράδειγμα το under/over στα κόρνερ, τα φάουλ, τις κάρτες ή ακόμη και τα σουτ στην εστία για κάθε ομάδα.

Ακριβές σκορ

Το ακριβές σκορ αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα στοιχήματα που μπορεί να τοποθετήσει ένας παίκτης. Ωστόσο, επιλέγεται με μεγάλη συχνότητα καθώς προσφέρεται σε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, κάτι που προκαλεί τους λάτρεις του ρίσκου να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Προβλέποντας σωστά το ακριβές σκορ μίας αναμέτρησης, προβλέπεται παράλληλα μια σειρά άλλων ενδεχομένων όπως τα παρακάτω:

  • Τον νικητή του αγώνα (1X2)
  • Το αν θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες ή όχι (goal/no goal)
  • Το σύνολο των γκολ που θα σημειωθούν συνολικά στον αγώνα (under/over)

Βάσει των παραπάνω, όσο υψηλή κι αν είναι η απόδοση για ένα συγκεκριμένο ακριβές σκορ, η αλήθεια είναι πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική δυσκολία, καθώς αποτελεί συνδυασμό πολλών διαφορετικών σεναρίων.

Και οι δύο ομάδες να σκοράρουν

Εδώ συναντάμε μία από τις – θεωρητικά πάντα – πιο εύκολες προς επιτυχή εκτίμηση αγορές. Το ζητούμενο είναι να σκοράρουν και οι δύο ομάδες από τουλάχιστον ένα γκολ. Με δεδομένο πως τα πιθανά ενδεχόμενα είναι μόνο δύο, οι αποδόσεις που συνοδεύουν καθένα από αυτά είναι σχετικά χαμηλές. Η συγκεκριμένη αγορά είναι από αυτές που απαιτούν σχολαστική μελέτη των παραμέτρων που έχουν ήδη αναφερθεί (φόρμα, απουσίες, προϊστορία). Η επιλογή του goal/no goal προσφέρεται και σε διάφορα συνδυαστικά στοιχήματα, όπως για παράδειγμα το αποτέλεσμα αγώνα και το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες ή όχι.

Στην αναμέτρηση Λίβερπουλ – Τότεναμ για παράδειγμα, επιλέγοντας τη νίκη των γηπεδούχων σε συνδυασμό με το goal goal, κερδίζετε αν η Λίβερπουλ επικρατήσει αλλά η εστία της παραβιαστεί έστω μία φορά.

Παρολί

Ιδιαίτερο και πολύ δημοφιλή τρόπο παιχνιδιού αποτελούν τα παρολί, τα δελτία δηλαδή που περιλαμβάνουν δύο ή και περισσότερα αποτελέσματα από διαφορετικούς αγώνες. Στις περισσότερες στοιχηματικές μπορείτε να συνδυάσετε έως και 10 ή ακόμα 15 σημεία σε ένα παρολί δελτίο, εξασφαλίζοντας έτσι μια άκρως υψηλή απόδοση. Ωστόσο, το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως για να είναι το δελτίο σας κερδισμένο θα πρέπει να επαληθευτεί το σύνολο των επιλογών. Κάθε σημείο μπορεί να αφορά είτε τον νικητή αγώνα, είτε το σύνολο των γκολ, είτε το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, είτε οποιαδήποτε άλλη αγορά πιστεύετε πως θα επαληθευτεί.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι bookmakers προσφέρουν πολύ συχνά μια σειρά από μπόνους σε περίπτωση επιβεβαίωσης του δελτίου σας. Το ποσοστό του κάθε μπόνους που προστίθεται στα κέρδη σας εξαρτάται από τον αριθμό των αγώνων που έχετε συμπεριλάβει.

Anytime σκόρερ

Στο στοίχημα anytime σκόρερ το ζητούμενο είναι να εντοπίσετε συγκεκριμένο παίκτη που θα σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια του 90λεπτου. Δεν επηρεάζεται από το αν άλλος ή άλλοι παίκτες σκοράρουν πριν ή μετά από τον ποδοσφαιριστή που επιλέξατε, αρκεί ο τελευταίος να βρει δίχτυα. Η βασική παράμετρος που πρέπει να εξετάσετε είναι η φόρμα του παίκτη στον οποίο σκοπεύετε να ρισκάρετε. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η επίδοση του επιθετικού Jamie Vardy της Λέστερ τη σεζόν 2015-2016, όταν σημείωσε το εντυπωσιακό ρεκόρ των 11 διαδοχικών αγώνων στους οποίους χρίστηκε σκόρερ!

Draw No Bet (Ισοπαλία όχι στοίχημα)

Η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί μία από τις πιο συχνά επιλεγόμενες καθώς προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη όταν ποντάρετε στον νικητή μιας αναμέτρησης. Μπορείτε να επιλέξετε είτε τον άσο Draw No Bet είτε το διπλό Draw No Bet, ανάλογα με το ποια εκ των δύο ομάδων πιστεύετε πως θα επικρατήσει. Το βασικό είναι πως αν η αναμέτρηση λήξει ισόπαλη, το ποντάρισμα σας επιστρέφεται στο ακέραιο. Αυτό όμως συνεπάγεται πως ο άσος (ή το διπλό) Draw No Bet προσφέρεται σε μικρότερη απόδοση εν συγκρίσει με τον απλό άσο (ή διπλό).

Ημίχρονο/Τελικό

Αν πιστεύετε πως είστε σε θέση να προβλέψετε σωστά το νικητή τόσο του ημιχρόνου όσο και του αγώνα στο τέλος του, τότε η αγορά «Ημίχρονο/Τελικό» είναι η ιδανική για εσάς. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι πολλοί, με τον πιο δημοφιλή να είναι το «Χ ημίχρονο – 1 τελικό». Το συγκεκριμένο σενάριο θέλει τις δύο αντιπάλους να είναι ισόπαλες στην ανάπαυλα και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει νικήτρια τη γηπεδούχο. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ συχνά η γηπεδούχος ομάδα έχει την τάση να ανεβάζει στροφές στην επανάληψη.

Το ρίσκο φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με την απλούστερη επιλογή του τελικού αποτελέσματος, αλλά η απόδοση που εξασφαλίζετε είναι αισθητά υψηλότερη. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες τιμές «κρύβονται» πάντα στις ανατροπές, δηλαδή στις επιλογές «1 ημίχρονο – 2 τελικό» και «2 ημίχρονο – 1 τελικό». 

Να σκοράρει πρώτος ή τελευταίος

Παρομοίως με την αγορά του anytime σκόρερ υπάρχουν δύο ακόμη επιλογές που κινούνται στην ίδια φιλοσοφία. Ο λόγος για τις επιλογές συγκεκριμένος παίκτης να σκοράρει πρώτος ή τελευταίος. Ο βαθμός δυσκολίας εδώ είναι μεγαλύτερος, καθώς στην πρώτη περίπτωση καλείστε να προβλέψετε τον ποδοσφαιριστή που θα ανοίξει το σκορ μιας αναμέτρησης, ενώ στη δεύτερη αυτόν που θα σημειώσει το τελευταίο γκολ. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η αυξημένη δυσκολία οδηγεί και σε άκρως ελκυστικές αποδόσεις.

Σημειώνεται πως και οι δύο αυτές επιλογές συνοδεύονται από ένα επιπρόσθετο ρίσκο. Πιο συγκεκριμένα, ένας ποδοσφαιριστής που επιλέξατε για πρώτο σκόρερ είναι πάντα πιθανό να μην ξεκινήσει ως βασικός στον αγώνα. Αντίστοιχα, ένας ποδοσφαιριστής που επιλέξατε να σκοράρει τελευταίος, πιθανόν να έχει αντικατασταθεί και να μην έχει τη δυνατότητα να βρει δίχτυα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Υπάρχει πάντα και η ιδιαίτερη περίπτωση όπου ένα παιχνίδι λήγει με σκορ 1-0, κάτι που σημαίνει πως ο παίκτης που πέτυχε το μοναδικό τέρμα είναι παράλληλα ο πρώτος και ο τελευταίος σκόρερ της αναμέτρησης!

Ευρωπαϊκό και ασιατικό χάντικαπ

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στοιχημάτων με χάντικαπ, μεταξύ των οποίων και τα λεγόμενα ευρωπαϊκά χάντικαπ που διαφέρουν αρκετά εν συγκρίσει με τα εξίσου δημοφιλή ασιατικά. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, έστω ότι αναμετρώνται η Μάντσεστερ Σίτι με την Νόριτς, ομάδες τις οποίες χωρίζει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ο άσος της Σίτι είναι μικρής απόδοσης και ως εκ τούτου αξίζει το ρίσκο στο ευρωπαϊκό -1 χάντικαπ. Το ζητούμενο πλέον είναι η Σίτι να επικρατήσει με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά προκειμένου το στοίχημα να επιβεβαιωθεί. Σε περίπτωση που οι «πολίτες» επικρατήσουν με ακριβώς ένα γκολ διαφορά, το στοίχημα είναι χαμένο.

Το ασιατικό χάντικαπ τώρα, προσφέρει μια σημαντική κάλυψη αλλά και χαμηλότερες αποδόσεις. Στο παράδειγμα μας, με -1 ασιατικό χάντικαπ η Σίτι θα πρέπει να κερδίσει και πάλι με δύο ή και περισσότερα γκολ διαφορά. Αν επικρατήσει όμως με ακριβώς ένα γκολ διαφορά, το ποντάρισμα επιστρέφεται στο ακέραιο.

Διπλή Ευκαιρία

Το στοίχημα «νικητής αγώνα» όπως είδαμε επιμερίζεται σε τρία διαφορετικά ενδεχόμενα. Η διπλή ευκαιρία (ΔΕ) συνδυάζει δύο από τα ενδεχόμενα  αυτά, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες να κερδίσετε. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να ποντάρετε στις παρακάτω επιλογές:

  • 1Χ (νίκη γηπεδούχου ή ισοπαλία)
  • Χ2 (ισοπαλία ή νίκη φιλοξενούμενης)
  • 12 (νίκη γηπεδούχου ή φιλοξενούμενης)

Το ζητούμενο εδώ είναι να επαληθευτεί ένα από τα δύο ενδεχόμενα στα οποία ποντάρατε μέσω της διπλής ευκαιρίας. Με απλούστερα λόγια, έχετε 66.6% πιθανότητες νίκης, με τις αποδόσεις ωστόσο να κινούνται συνήθως σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Μια χρήσιμη συμβουλή

Ανεξάρτητα από το ποια στοιχήματα είναι αυτά που σας εκφράζουν περισσότερο, θα πρέπει πάση θυσία να θυμάστε πως η ισχύς τους αφορά αποκλειστικά τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας ενός αγώνα. Τυχόν καθυστερήσεις φυσικά και περιλαμβάνονται, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την περίοδο της παράτασης που λειτουργεί ως μια ξεχωριστή αγορά.