Ο Τσιτσιπάς για την πρόκριση στους «8» στο Monte-Carlo Masters

Reading time2 λ

Το τουρνουά τένις Monte-Carlo Masters 1000 μπαίνει στην τελική του ευθεία και η δράση συναρπάζει. Σήμερα, έχει… σερβίς ο 3ος γύρος με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι από τους πρωταγωνιστές. Ο Τσιτσιπάς, νούμερο πέντε στην παγκόσμια κατάταξη, παίζει με τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν, νούμερο 20 στο ranking.

Αδιαμφισβήτητα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το φαβορί για να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λούκας Πουΐλ (Γαλλία) και Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φόκινα (Ισπανία). Η πορεία αμφότερων είναι έκπληξη κι αυτό δίνει στον Τσιτσιπά τη δυνατότητα να βαδίσει σε πιο βατό μονοπάτι για τα ημιτελικά. Εκεί, όπου λογικά, θα τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος παίζει με τον Βρετανό Νταν Εβανς σήμερα και αν περάσει με το νικητή του ζευγαριού Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Νταβίντ Γκοφέν.

Στη «μάχη» ρίχνεται και ο Ράφα Ναδάλ, ο άλλος υποψήφιος για να πάρει το τρόπαιο. Ως τώρα το έχει κατακτήσει 11 φορές στην καριέρα του. Ο Ισπανός θα έχει απαιτητικό ματς με τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Σε περίπτωση που προκριθεί θα έχει και πάλι ν’ αντιμετωπίσει δυνατό αντίπαλο αφού θα παίξει είτε με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ ή τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγούτ, νούμερο έξι και νούμερο εννιά του ταμπλό, αντίστοιχα. Το πρόγραμμα του 3ου γύρου ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις Κάσπερ Ρουντ – Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Φάμπιο Φονίνι – Φίλιπ Κραΐνοβιτς.

Πλούσιοι σε θέαμα και συγκινήσεις αναμένονται και οι αγώνες για το διπλό των ανδρών στο MonteCarlo Masters 1000, με κορυφαίο όλων αυτόν μεταξύ των Χουρκάτς και Αλιασίμ εναντίον των Φαρά και Καμπάλ. Ο Πολωνός Χούμπερτ Χούρκατς, πρόσφατος νικητής στο Miami Open και νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον Καναδό Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος πρόσφατα προσέλαβε τον Τόνι Ναδάλ, θείο και επί χρόνια κόουτς του Ράφα Ναδάλ. Παίζουν με τους Κολομβιανούς Ρόμπερτ Φαρά και Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ, που είναι το νούμερο ένα του ταμπλό και μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη.