Μακάμπι-Παναθηναϊκός, παραδοσιακή μάχη

Reading time4 λ

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό έχει πάντα ξεχωριστή θέση στο κουπόνι.

Γεμάτη συναρπαστικές αναμετρήσεις είναι η πέμπτη αγωνιστική της Euroleague και στην Betsson μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις. Μια από τις παραδοσιακές μάχες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός, θα ξεκινήσει στις 21:05 και πέρα από το βαρύ παρελθόν, κουβαλά και βαθμολογική κρισιμότητα.

Για τους δύο μονομάχους, που έχουν αναμετρηθεί –μεταξύ άλλων- σε τρεις τελικούς (2000, 2001, 2011), το ροζ φύλλο αγώνα είναι απαραίτητο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν, επικρατώντας της Βιλερμπάν στη Γαλλία και θέλει να χτίσει ένα σερί. Την ίδια στιγμή, οι πρωταθλητές Ελλάδας προέρχονται από διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης, κυνηγούν το πρώτο τους διπλό στη σεζόν, αλλά στο Τελ Αβίβ έχουν υποστεί τρεις ήττες στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις τους.

Φυσικά, τα βλέμματα κατευθύνονται και στη μάχη Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε. Δύο ομάδες που κονταροχτυπήθηκαν σε τελικό (2018) κι έχουν μεγάλες βλέψεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον Παναθηναϊκό και διατηρεί το απόλυτο των επιτυχιών ως τώρα στο σπίτι της. Αντίθετα, η Φενέρμπαχτσε θριάμβευσε επί της Ούνικς Καζάν, αλλά δεν έχει νίκη στις δύο μέχρι τώρα εξόδους της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πλέον και το ματς Αναντολού Εφές-Ούνικς Καζάν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές έχει ηττηθεί και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και μοιάζει να… παραπατά. Η Ούνικς Καζάν, πάντως, φαντάζει ιδανική αντίπαλο για να ξεσπάσει, αν αναλογιστούμε ότι πριν μια εβδομάδα ηττήθηκε με 39 πόντους διαφορά στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε.

Ρεκόρ 0-4 έχουν αμφότερες οι ομάδες στο ζευγάρι Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν και θέλουν να σπάσουν το… ρόδι. Αντίθετα, στο Αρμάνι Μιλάνο-Βιλερμπάν, η οικοδέσποινα του Έτορε Μεσίνα θέλει να φτάσει στο 5-0, αφού ως τώρα έχει… καταπιεί τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές. Η Βιλερμπάν έχασε από τη Μακάμπι, αλλά έχει αποδειχθεί άκρως ανταγωνιστική ως τώρα.

Η βραδιά ολοκληρώνεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με το μενού του NBA να είναι μικρό, αλλά εξαιρετικό. Δεσπόζει η σύγκρουση Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς, που αρχίζει στις 03:00. Ειδικά από τη στιγμή που οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς δείχνουν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταγράφει 32 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ, κέρδισαν τους Μπρούκλιν Νετς και τώρα κυνηγούν ακόμα μια επιτυχία σε ακόμα ένα παιχνίδι με άρωμα πλέι-οφ.

Τεράστιο είναι και το παιχνίδι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Λος Άντζελες Κλίπερς. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν λογαριασμό, χάρη στη νίκη επί των Λος Άντζελες Λέικερς, με τον ηγέτη τους, Στεφ Κάρι, να επιτυγχάνει το πρώτο τριπλ-νταμπλ της σεζόν. Συναρπαστικό αναμένεται και το Ατλάντα Χοκς-Ντάλας Μάβερικς, όπου θα έχουμε την κόντρα του Τρε Γιανγκ με τον Λούκα Ντόντσιτς.

20:00   Αναντολού Εφές-Ούνικς Καζάν                                Euroleague

20:00   Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν                                    Euroleague

21:05   Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός                            Euroleague

21:30   Αρμάνι Μιλάνο-Βιλερμπάν                                       Euroleague

22:00   Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε                                 Euroleague

02:30   Ατλάντα Χοκς-Ντάλας Μάβερικς                              NBA

03:00   Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς                                  NBA

05:00   Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Λος Άντζελες Κλίπερς   NBA