Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Ισπανία το Euro 2024;

Reading time9 λ

H Ισπανία ενθουσιάζει και η επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης συνοδεύεται με σούπερ επιλογές για στοίχημα.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Ισπανία ανέπτυξε μομέντουμ και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 12 χρόνια κάνοντας μια εξαιρετική πορεία, όπου νίκησε ουσιαστικά όλα τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Έτσι πήρε το τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία της – αριθμός ρεκόρ. Προκρίθηκε ως πρώτη από το Group B και ήταν η μοναδική που έκανε το τρία στα τρία καθώς οι όμιλοι του Euro 2024 μας χάρισαν πλούσιο θέαμα. Έπειτα, έκανε πάρτι στους «16» δείχνοντας χαρακτήρα, αλλά και το ρεπερτόριό της. Στους «8» και στους «4» φάνηκε και ότι δεν τα παρατά. Στον τελικό απέδειξε γιατί λογαριαζόταν ως η καλύτερη ομάδα του Euro 2024. Έτσι, ήταν λογικό να πιστεύει στις δυνατότητές της. Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες να κερδίσει η Ισπανία το Euro 2024; Στην πλατφόρμα της Betsson, προσφέρονται σούπερ επιλογές για στοίχημα online σε αμέτρητες αγορές με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 2024

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας ήπλιζε να ξαναβγεί στο προσκήνιο φέτος μετά από μια δεκαετία αδράνειας και πήγε στη Γερμανία για το Euro γεμάτη αισιοδοξία γι’ αυτό που μπορούσε να πετύχει. Η Ισπανία, που ιδρύθηκε το 1920, είναι μία από τις πιο παρασημοφορημένες εθνικές ομάδες στον κόσμο. Η «Λα Ρόχα» είναι μία από τις οκτώ εθνικές ομάδες που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και κατέχει τρεις τίτλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ σήκωσε και το UEFA Nations League το 2023.

Μόνο δύο ομάδες έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Πρωτάθλημα Εθνών – η Ισπανία και η Γαλλία. Η Ισπανία είναι επίσης μία από τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο εκτός Ευρώπης, όταν κατέκτησε το Τρόπαιο Ζιλ Ριμέ στη Νότια Αφρική το 2010. Η άλλη ομάδα ήταν η Γερμανία όταν σήκωσε το τρόπαιο τέσσερα χρόνια αργότερα στη Βραζιλία. Τα όσα πέτυχε σταδιακά στο Euro 2024, σε συνδυασμό με την παράδοσή της και την ποιότητά της, την ώθησαν σιγά σιγά από την περιφέρεια στον σκληρό πυρήνα των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Προπονητής: Λουίς δε λα Φουέντε

Αρχηγός: Άλβαρο Μοράτα

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ EURO 2024;

Η Ισπανία μπήκε στη διοργάνωση ως αουτσάιντερ, αλλά καθώς εμφάνιζε τις αρετές της και τις ικανότητές της το στάτους της άλλαξε και στο Euro 2024 οι αποδόσεις την παρουσίασαν ως το μεγάλο φαβορί για να στεφθεί νικήτρια. Αν και βρέθηκε στη δύσκολη μεριά του ταμπλό, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο κέρδισε δίκαια το εισιτήριο για τον τελικό. Οι νίκες της με 3-0 επί της Κροατίας, 1-0 επί της Ιταλίας και με το ίδιο σκορ επί της Αλβανίας στον όμιλο, αναμφίβολα έδειξαν μέρος των ικανοτήτων της ομάδας και τις διαθέσεις της.

Στο γκρουπ αυτό, υπήρχαν ερωτηματικά για την ετοιμότητα της Ισπανίας μιας και μαζί της βρέθηκε η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Κροατία, και η Αλβανία. Βέβαια, διέλυσε κάθε αμφιβολία με τις εμφανίσεις και τον τρόπο παιχνιδιού της. Δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο η υπεροχή της επί των αντιπάλων της.

Η Ισπανία μπήκε στο τουρνουά σε αξιοπρεπή φόρμα κι ένα από τα ζητήματα που την απασχολούσαν είχε να κάνει με την αμυντική ισορροπία της καθώς σπάνιζαν τα ματς όπου κράτησε το μηδέν στην εστία της, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε ενόψει του Euro 2024. Ωστόσο, στα γήπεδα της Γερμανίας πέρασε τη φάση των ομίλων χωρίς γκολ εναντίον της.

Αντίθετα, στους «16» κόντρα στη Γεωργία βρέθηκε να χάνει με 1-0 από νωρίς, αλλά έδειξε και άλλες πλευρές του εαυτού της. Ήταν ψύχραιμη, υπομονετική, δεν παρέκκλινε από το πλάνο της και βασιζόμενη στην φιλοσοφία της και στην ποιότητά της γύρισε το ματς και θριάμβευσε με 4-1.

Στην προημιτελική φάση, η Ισπανία νίκησε με 2-1 τη Γερμανία στην παράταση κάνοντας τα  εύκολα, δύσκολα. Αυτό γιατί ήταν κυρίαρχη για 63 λεπτά, όσο δηλαδή είχε τον Λαμίν Γιαμάλ στον αγωνιστικό χώρο. Μετά ο κόουτς Λουίς δε λα Φουέντε έδωσε σήμα οπισθοχώρησης με τις αλλαγές του και η ομάδα του που ήταν μπροστά στο σκορ, δέχθηκε την ισοφάριση στο 89′ και παραλίγο να χάσει το ματς, αλλά στάθηκε τυχερή καθώς η Γερμανία στην απελπισία της να πάρει τη νίκη, έκανε λάθος στην άμυνα κι αυτό η «ρόχα» το εκμεταλλεύτηκε.

Στα ημιτελικά, έλαμψε λαμπρά το άστρο του Γιαμάλ, του 16χρονου φαινόμενου. Το δικό του καταπληκτικό γκολ της έδωσε το κουράγιο για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση καθώς η Γαλλία προηγήθηκε. Οι Ισπανοί το γύρισαν έπειτα με σουτ του Ντάνι Όλμο και πήραν τη νίκη με 2-1, δίχως να προβληματιστούν ιδιαίτερα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Στον τελικό, η Ισπανία νίκησε με 2-1 την Αγγλία. Ο Λαμίν Γιαμάλ έστρωσε στον Νίκο Γουίλιαμς για το 1-0 και παρόλο που η Αγγλία αντέδρασε και ισοφάρισε, ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, έκανε τη διαφορά λίγο πριν το φινάλε. Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα και δικαίως σήκωσε το τρόπαιο, με τους παίκτες της να κερδίζουν όλα τα μεγάλα βραβεία – ο Ρόδρι αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του τουρνουά, ο Ντάνι Όλμο ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Λαμίν Γιαμάλ ο καλύτερος νέος παίκτης και ο Νίκο Γουίλιαμς πήρε το βραβείο του MVP του τελικού.

Η ισπανική ομάδα ένιωθε πως θα μπορούσε να φτάσει στο απόγειό της την κατάλληλη στιγμή, με τους Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς να έχουν φέτος εξαιρετικές σεζόν με τις Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο κι εντυπωσίασαν στο Euro 2024. Ο Άλβαρο Μοράτα ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τους Ισπανούς αυτό το καλοκαίρι και μπορεί να μην σκόραρε πολύ, αλλά ήταν σημαντικός για την επιτυχία της ομάδας του, ενώ ο Ρόδρι έχει εδραιωθεί ως ο καλύτερος κεντρικός μέσος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και φέτος για τη Μάντσεστερ Σίτι. Γύρω τους υπάρχει ένα καστ ταλαντούχων παικτών, με πολλούς να έχουν κάνει βήμα προς τα τα μπροστά, όπως ο Φαμπιάν Ρουίθ και ο Ντάνι Όλμο, που κάλυψαν την απουσία του μέσου της Μπαρτσελόνα Πέδρι, που τραυματίστηκε σοβαρά κόντρα στη Γερμανία κι έχασε το υπόλοιπο τουρνουά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ισπανία πήγε στο Euro 2024 χωρίς τον πολύτιμο χαφ Γκάβι, που ήταν τραυματίας.

Έχει περάσει καιρός από τότε που είδαμε την Ισπανία να ανεβαίνει στην κορυφή του ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αλλά η κληρονομιά της στη διεθνή σκηνή δεν ξεπερνιέται από κανέναν. Μεταξύ 2008 και 2012, η Ισπανία κυριάρχησε στις μεγάλες διοργανώσεις, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 μεταξύ δύο συνεχόμενων τίτλων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παίζοντας χαρακτηριστικό γρήγορο ποδόσφαιρο με πολλές εναλλαγές της μπάλας πολλοί ειδικοί του ποδοσφαίρου θεωρούν ότι η ομάδα της Ισπανίας είναι η πιο κυρίαρχη ποδοσφαιρική δύναμη που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Ονόματα όπως οι Τσάβι, Ινιέστα, Σέρχιο Μπουσκέτς, Νταβίδ Σίλβα, Τσάμπι Αλόνσο και Νταβίδ Βίγια έχουν αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά η Ισπανία παρέμεινε πιστή στις ποδοσφαιρικές αξίες της, διεκδίκησε το τρόπαιο κι επέστρεψε στον θρόνο της αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, η Ισπανία μπροστά της έχει νέες προκλήσεις, το UEFA Nations League αρχικά κι έπειτα τα προκριματικά για το Μουντιάλ 2026, ενώ θα παίξει με την Αργεντινή στην Finalissima για να διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο.

ΓΙΟΥΡΟ 2024 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ισπανία – Κροατία σκορ 3-0

Η Ισπανία πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Κροατίας με σκορ 3-0. Με τον Λαμίν Γιαμάλ να διαλύει την αντίπαλη άμυνα, η «Λα Ρόχα» ήταν άκρως αποτελεσματική. Στο 29′ σκόραρε ο Μοράτα και στο 32′ ο Φαμπιάν σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με σλάλομ. Στο 45’+2′ ο Καρβαχάλ «κλείδωσε» το τρίποντο. Στο 80′ ο Σιμόν απέκρουσε πέναλτι του Πέτκοβιτς της Κροατίας.

Ισπανία – Ιταλία σκορ 1-0

Για το Euro 2024 το Ισπανία – Ιταλία ήταν ένας από τους πολυαναμενόμενους αγώνες. Και δεν απογοήτευσε. Η Ισπανία επικράτησε με 1-0 καθώς επιβραβεύθηκε η επιμονή της όταν ο Καλαφιόρι άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 55′. Δίκαιη νίκη για την «Λα Ρόχα» που είχε ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα γκολ.

Αλβανία – Ισπανία σκορ 0-1

Στο Euro 2024 το πρόγραμμα δεν έχει εύκολα ματς και η Ισπανία αντιμετώπισε την Αλβανία με μεγάλο σεβασμό. Ναι μεν οι Ισπανοί δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο και άλλαξαν τα 10/11 της ομάδας τους, αλλά και πάλι ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στην αποστολή τους. Τη διαφορά έκανε ο Φεράν Τόρες στο 13′ από ασίστ του Ντάνι Όλμο. Οι Αλβανοί προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το ματς σε όλη τη διάρκεια του, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν πολύ μεγάλη.

Ισπανία – Γεωργία σκορ 4-1

Στο Euro 2024 οι όμιλοι μας έδωσαν μια ιδέα για το τι μπορεί να κάνει η Ισπανία και το ταλέντο ξεδιπλώθηκε στους «16» απέναντι στη Γεωργία, όπου νίκησε με 4-1. Οι Γεωργιανοί, πάντως, ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 18′ όταν ο Λε Νορμάν άθελά του έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Η Ισπανία αφού ξεπέρασε το σοκ, ισοφάρισε στο 39′ με τον Ρόδρι κι έπειτα μετέτρεψε το ματς σε μονόλογο. Ο Φαμπιάν έκανε το 2-1 στο 51′ κι ο Νίκο Γουίλιαμς κλείδωσε την πρόκριση με εντυπωσιακό γκολ στο 75′. Στο 83′ ο Ντάνι Όλμο ολοκλήρωσε την παράσταση των Ισπανών.

Ισπανία-Γερμανία σκορ 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

To πρώτο ματς της φάσης των «8» στο Euro 2024 μας χάρισε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ισπανία νίκησε με 2-1 τη Γερμανία στην παράταση. Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και το μομέντουμ υπέρ τους προηγήθηκαν στο 51′ με τον Ντάνι Όλμο. Ωστόσο, οι αλλαγές του προπονητή της την έκαναν παθητική και την μπέρδεψαν κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Γερμανία που έπαιξε τα ρέστα της κι αφού έχασε σωρεία ευκαιριών, ισοφάρισε με τον Βιρτς στο 89. Στην παράταση αμφότερες είχαν καλές στιγμές, αλλά η Ισπανία στάθηκε τυχερή στο 119′ όταν από λάθος της άμυνας της Γερμανίας, ο Μερίνο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και με κεφαλιά έγραψε το τελικό σκορ κι έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Ισπανία-Γαλλία σκορ 2-1

Στο Euro 2024 οι αγώνες συνεχίζουν να γράφουν ιστορία και ο πρώτος ημιτελικός ήταν το αριστούργημα του Λαμίν Γιαμάλ, καθώς η Ισπανία νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Γαλλία. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν μόλις στο 8′ με κεφαλιά του Ραντάλ Κόλο Μουανί, αλλά η «ρόχα» αντέδρασε αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ καθώς είχε μπει καλά στο ματς. Στο 21′ ο άσος της Μπαρτσελόνα, πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και περικυκλωμένος από Γάλλους πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με άπιαστο αριστοτεχνικό σουτ. Έπειτα, συμμετείχε και στην φάση του δεύτερου τέρματος, που σημείωσε ο Ντάνι Όλμο, αν και η μπάλα προσέκρουσε στον Ζιλ Κουντέ. Από εκεί κι έπειτα, οι Ισπανοί είχαν καλές στιγμές να σημειώσουν και τρίτο τέρμα στο α’ μέρος. Σε γενικές γραμμές, διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, δεν υπέφεραν αφού η Γαλλία έμοιαζε εκτός παιχνιδιού.

Ισπανία-Αγγλία σκορ 2-1

Στο Eurο 2024 το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το μεγάλο τελικό, καθώς η Ισπανία νίκησε με 2-1 την Αγγλία επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, η Ισπανία προηγήθηκε στο 47′ με τον Γουίλιαμς, αλλά η Αγγλία αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Πάλμερ στο 73′. Ωστόσο, η Ισπανία δεν το έβαλε κάτω και έψαξε το δεύτερο τέρμα. Έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Γιαμάλ προτού τελικά βρει δίχτυα με τον Ογιαρθάμπαλ στο 86′ και πάρει τον τίτλο.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ|ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ