Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Πορτογαλία το Euro 2024;

Reading time7 λ

Η Πορτογαλία κέρδισε το στοίχημα της πρόκρισης από τους «16» πλέον κάνει όνειρα κατάκτησης του τίτλου.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να εμπνεύσει την Πορτογαλία για να πανηγυρίσει ακόμα μια μεγάλη επιτυχία. Αλλά, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Πορτογαλία το Euro 2024; Οι Πορτογάλοι πέρασαν από τον Όμιλο ΣΤ μαζί με την Τουρκία την οποία άφησαν στη δεύτερη θέση λόγω της νίκης τους απέναντί της. Ως τρίτη προκρίθηκε η Γεωργία, αφήνοντας εκτός νοκ άουτ αγώνων την Τσεχία. Στην πλατφόρμα της Betsson προσφέρονται οι καλύτερες αποδόσεις στα ματς ποδοσφαίρου και είναι διαθέσιμες δεκάδες αγορές στοιχημάτων για συναρπαστικό παιχνίδι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ελπίζει σε έναν τελευταίο χορό με την αγαπημένη του Πορτογαλία αυτό το καλοκαίρι, καθώς τα προγνωστικά την έχουν μέσα στις πιθανές πρωταγωνίστριες για να σηκώσουν το τρόπαιο στις 14 Ιουλίου στο Βερολίνο. Η Πορτογαλία, που ιδρύθηκε το 1921, έχει μια πλούσια ιστορία στην ανάδειξη μερικών από τους πιο βιρτουόζους παίκτες στον πλανήτη, από τον Ρονάλντο μέχρι τον Λουίς Φίγκο, τον Εουσέμπιο και άλλους. Η Πορτογαλία δεν συμμετείχε σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά μέχρι το 1966, αλλά από τότε είναι τακτικά παρούσα σε Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Η Πορτογαλία τερμάτισε δεύτερη στο Euro 2004, πριν φτάσει στον ημιτελικό του Euro 2012. Ωστόσο, το αποκορύφωμα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ήρθε το 2016, όταν κατέκτησε το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία. Τρία χρόνια αργότερα, πρόσθεσε στο παλμαρέ της και το Πρωτάθλημα Εθνών. Στο Euro 2024 το στοίχημα της Πορτογαλίας είναι να φτάσει στην κορυφή και τη συναντάμε με απόδοση 8,50** για να πετύχει τον στόχο της.

Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Αρχηγός: Κριστιάνο Ρονάλντο

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΟ EURO 2024;

Η Πορτογαλία τοποθετείται στην περιφέρεια του σκληρού πυρήνα των φαβορί για το Euro 2024 στην λίστα των αποδόσεων για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια, όταν μια ομάδα υπολογίζει στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και σ’ ένα ρόστερ γεμάτο από παίκτες κορυφαίου επιπέδου, όλα είναι πιθανά!

Οι Πορτογάλοι, λοιπόν, έχουν πλούσιο ταλέντο και πέρα από τον πρώην σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν της Αλ Νασρ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Ρούμπεν Ντίας είναι από τους πιο διακεκριμένους παίκτες στον κόσμο αυτή την στιγμή χάρη στις επιτυχίες τους στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ντιόγκο Ζότα, ο Πέδρο Νέτο, ο Ραφαέλ Λεάο και ο Γκονσάλο Ράμος συνθέτουν μια από τις πληρέστερες επιθετικές γραμμές παγκοσμίως, ενώ οι Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ και Ζοάο Κανσέλο είναι ικανοί να δημιουργήσουν ευκαιρίες από το πουθενά. Στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζουν οι Βιτίνια, Ματέους Νούνες και Ζοάο Νέβες.

Αρκετοί όμιλοι του Euro 2024 είχαν φαβορί για την πρόκριση στα νοκ άουτ, όμως, η Πορτογαλία βρέθηκε σε έναν θεωρητικά ευνοϊκό όμιλο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ποιότητα και την εμπειρία της. Η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στα χαρτιά οι Πορτογάλοι είχαν τον πρώτο λόγο για να τερματίσουν άνετα στην κορυφή της βαθμολογίας στο γκρουπ τους και να προκριθούν στα νοκ άουτ. Φυσικά, στο Euro 2024 το πρόγραμμα παίζει σημαντικό ρόλο και οι Πορτογάλοι μπήκαν δυναμικά στον όμιλο όπου με δύο νίκες κόντρα στην Τσεχία (2-1) και την Τουρκία (3-0) εξασφάλισαν την πρόκριση. Προβλημάτισαν λίγο με την εμφάνισή τους στο τρίτο παιχνίδι και την ήττα τους με 2-0 από τη Γεωργία, όμως, αυτή ήταν μια ανώδυνη ήττα. Στους «16» απέκλεισε την Σλοβενία στα πέναλτι με 3-0 (0-0 κ.α., παρ.) σε ματς όπου είχε την κυριαρχία, αλλά όχι πολύ καθαρές ιδέες στην επίθεση.

Γενικά, πάντως, η Πορτογαλία πατάει καλά στα πόδια της αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ένα πρότζεκτ που άρχισε τον Ιανουάριο του 2023. Χρησιμοποίησε τα φιλικά του Μαρτίου, καθώς κι εκείνα που έδωσε πριν το Ευρωπαϊκό για να κάνει δοκιμές και να τσεκάρει διάφορα πρόσωπα και σχήματα, με μοναδικό στόχο της να κερδίσει το στοίχημα στο Euro 2024 και να φτάσει στην κορυφή. Σε αυτά τα πέντε φιλικά ματς έγραψε νίκες με 5-2 επί της Σουηδίας, με 4-2 επί της Φινλανδίας και με 3-0 επί της Ιρλανδίας, ενώ ηττήθηκε με 2-0 από την Σλοβενία και με 2-1 από την Κροατία. Στα τελευταία 17 παιχνίδια της έχει 14 νίκες και μόλις τρεις ήττες. Αυτή την στιγμή, κατατάσσεται ως η 6η καλύτερη ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο, πίσω μόνο από τη Βραζιλία, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Αργεντινή.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κλείνει φέτος τα 39 του χρόνια και στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της λαμπρής καριέρας του με την Πορτογαλία είναι βέβαιο ότι ο CR7 θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποχωρήσει εντυπωσιακά – σε περίπτωση που το επιλέξει, αν κι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει μέρος και στο Μουντιάλ 2026. Φυσικά, ο Ρονάλντο δεν παίζει πλέον στην ελίτ της Ευρώπης μετά τη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία, αλλά έχει σκοράρει 130 φορές σε 211 παιχνίδια για τη χώρα του, οπότε πάντα θα είναι μια σοβαρή απειλή για τις αντίπαλες άμυνες, παρόλο που στο Ευρωπαϊκό ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ. Έπειτα, υπάρχει και η προσωπική του φιλοδοξία. Στη συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών μεταξύ εκείνου και του Λιονέλ Μέσι, ο Αργεντινός τον ξεπερνά μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Ρονάλντο να ανταποδώσει. Πάντως, πήγε στο Euro 2024 με περισσότερες Χρυσές Μπάλες στο όνομά του από κάθε άλλον παίκτη στο τουρνουά. Τώρα, στον ορίζοντά του έχει νέα πρόκληση. Το Πορτογαλία – Γαλλία αποτελεί ομαδικό στοίχημα, αλλά για εκείνον έχει μεγάλη σημασία και η μονομαχία του με τον Κιλιάν Εμπαπέ και θέλει να βοηθήσει την Πορτογαλία να αναδειχθεί αυτή νικητής στο Euro 2024.

ΓΙΟΥΡΟ 2024 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Πορτογαλία – Τσεχία σκορ 2-1

Με δραματικό τρόπο επικράτησε η Πορτογαλία της Τσεχίας με σκορ 2-1. Αν και κυρίαρχη από το πρώτο σφύριγμα, η Πορτογαλία δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της και βρέθηκε να χάνει στο 62′ από το γκολ του Πρόβοντ. Αντέδρασε στη συνέχεια και ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Χράνατς, ενώ στο 90’+2′ ο Κονσεϊσάο της χάρισε τη νίκη, ενώ προηγουμένως είχε ακυρωθεί γκολ του Ζότα.

Τουρκία – Πορτογαλία σκορ 0-3

Η Πορτογαλία πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με την Τουρκία ήταν θεωρητικά το πιο δύσκολο που είχε για το Euro 2024 όσον αφορά το πρόγραμμα των ομίλων. Τελικά, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Με πρωτοστάτη τον Μπερνάρδο Σίλβα, που άνοιξε το σκορ στο 21′, η Πορτογαλία κυριάρχησε απόλυτα. Στο 28′ αύξησε τη διαφορά όταν ο Ακαϊντίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό σκορ έγραψε ο Μπρούνο Φερνάντες στο 56′ έπειτα από πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γεωργία – Πορτογαλία σκορ 2-0

Στο Euro 2024 ένας από τους αγώνες που θα μείνει στην ιστορία είναι το Γεωργία – Πορτογαλία 2-0. Όχι μόνο γιατί ήταν η πρώτη νίκη των Γεωργιανών σε αυτό το επίπεδο, αλλά και γιατί τους χάρισε την πρόκριση στους «16». Με την Πορτογαλία να επιλέγει να κάνει ευρύ ροτέισον στο αρχικό σχήμα, η Γεωργία είδε την ευκαιρία και την γράπωσε γρήγορα. Μόλις στο 2′ ο Κβαρατσχέλια της έδωσε το προβάδισμα. Έπειτα έκλεισε χώρους και αμύνθηκε σωστά, ενώ στο 57′ ο Μικαουτάτζε με εύστοχο πέναλτι έγραψε το τελικό σκορ.

Πορτογαλία – Σλοβενία σκορ 3-0 πέν.(0-0, κ.α., παρ.)

Στο τελευταίο ματς της φάσης των «16» για το Ευρωπαϊκό παρακολουθήσαμε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες με την Πορτογαλία να ξεπερνά την Σλοβενία στα πέναλτι με 3-0. Πρωταγωνιστής ήταν ο κίπερ των Πορτογάλων, Ντιόγκο Κόστα που σταμάτησε και τις τρεις προσπάθειες της Σλοβενίας στη διαδικασία, ενώ οι συμπαίκτες του ήταν εύστοχοι. Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση δεν υπήρξαν γκολ. Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και στο β’ μέρος έχασε μομέντουμ. Το ματς πήγε στον έξτρα χρόνο όπου ο τερματοφύλακας Γιάν Όμπλακ της Σλοβενίας μπλόκαρε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 105′, ενώ ο Κόστα σταμάτησε τετ α τετ του Σέσκο λίγο πριν το φινάλε.

Πορτογαλία-Γαλλία 3-5 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)

Στο Euro 2024 το πρόγραμμα επιφύλασσε μια σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ πολύ μεγάλων ομάδων και το Πορτογαλία-Γαλλία μετατράπηκε σε θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των «τρικολόρ» με 5-3. Η Πορτογαλία ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έκανε, Η Γαλλία έγινε πιο απειλητική από το 65′ και μετά, αλλά ούτε κι εκείνη είχε τύχη. Στην παράταση η Πορτογαλία συνέχισε να είναι καλύτερη και είχε ορισμένες καλές στιγμές μα δεν τις μετέτρεψε σε γκολ, Κι έτσι στα πέναλτι, μοιραίος ήταν ο Φέλιξ της Πορτογαλίας, ενώ οι Γάλλοι ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις τους.

**Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ