Όλα τα λεφτά στα πόδια τους – Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Reading time9 λ

Οι 10 πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, ο πλουσιότερος παίκτης του κόσμου, οι μισθοί των ποδοσφαιριστών το 2023.

Το ποδόσφαιρο ως το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο παράγει τεράστια έσοδα σε ετήσια βάση και μεγάλο μέρος αυτών καταλήγουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των λαμπρότερων αστεριών του.

Παικτών που γράφουν ιστορία στο υψηλότερο επίπεδο του σπορ εκπροσωπώντας τους σημαντικότερους συλλόγους όπως είναι αυτοί της Premier League που γνωρίζει οικονομική άνθηση, αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν και άλλοι οικονομικά εύρωστοι σύλλογοι που αγωνίζονται στο Champions League. Αυτοί είναι και οι πρωταγωνιστές σ΄ αυτό το σημείο της σεζόν όπου κρίνονται οι τίτλοι και στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε συναρπαστικές επιλογές για στοίχημα σε πληθώρα αγορών ατομικών επιδόσεων παικτών με ασυναγώνιστες αποδόσεις.

Παράλληλα, η άνοδος της λίγκας της Σαουδικής Αραβίας, η είσοδος του MLS στην αγορά των αστέρων, οι αλλαγές στους κανόνες των μεταγραφών από τη FIFA καθώς επίσης και η εφαρμογή ξεχωριστών Financial Fair Play από τις διάφορες λίγκες και την UEFA, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στην λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2023.

Τελικά ποιοι είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο;

10) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τρέχων σύλλογος: Μπαρτσελόνα

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 50 εκατ. € από την Μπάγερν στην Μπαρτσελόνα το 2022

Μισθός: 31,2 εκατ. € ανά έτος

Ο Λεβαντόφσκι έχει χτίσει μια ολόκληρη καριέρα πάνω στο ότι προσφέρει εγγυημένα στον σύλλογό του ένα… βουνό από γκολ σε κάθε σεζόν. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα πλουσιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη για το 2023. Όταν μεταγράφηκε από την Μπάγερν Μονάχου στην Μπαρτσελόνα το 2022, το συμβόλαιό του περιλάμβανε και ρήτρα διακοπής ύψους 500 εκατ. €. Για την Μπάγερν σημείωσε 344 γκολ σε 375 αγώνες και στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε την καριέρα του με 41 γκολ σε 62 παιχνίδια, οπότε σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι αξίζει τον μισθό που παίρνει στη Λα Λίγκα.

9) Χάρι Κέιν

Τρέχων σύλλογος: Μπάγερν Μονάχου

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 100 εκατ. € για να έρθει από την Τότεναμ στην Μπάγερν το 2023

Μισθός: 33,1 εκατ. € ανά έτος

Μοιάζει σχεδόν ποιητικό το ότι το επόμενο όνομα στη λίστα μας είναι ο αντικαταστάτης του Λεβαντόφσκι, που πήρε μετά από αυτόν τη φανέλα με το 9 στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Χάρι Κέιν παρέμεινε για ολόκληρη την καριέρα του στην Αγγλία και την Τότεναμ, ώσπου, το καλοκαίρι του 2023, αποφάσισε να αφήσει την Πρέμιερ Λιγκ για την Μπουντενσλίγκα. Για τον Χάρι Κέιν ήταν ένα προσωπικό στοίχημα να παίξει ποδόσφαιρο σε ένα πρωτάθλημα εντελώς διαφορετικής αγωνιστικής φιλοσοφίας. Στα πρώτα του 12 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα για την Μπάγερν, ο Κέιν έκανε νέο ρεκόρ, σκοράροντας τον εκπληκτικό αριθμό των 18 τερμάτων. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 278 γκολ που πέτυχε σε 430 αγώνες για την ομάδα όπου έπαιξε από μικρός, τους Σπερς, καθώς και στις πολλαπλές απονομές του Χρυσού Παπουτσιού της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και ενός Χρυσού Παπουτσιού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φαίνεται ότι τα 33,1 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά γι’ αυτόν κάθε χρόνο η Μπάγερν είναι μια καλή επένδυση.

8) Κέβιν ντε Μπρόινε

Τρέχων σύλλογος: Μάντσεστερ Σίτι

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 75 εκατ. € από τη Βόλφσμπουργκ στη Μάντσεστερ Σίτι το 2015

Μισθός: 35,8 εκατ. € ανά έτος

Από τότε που ο Κέβιν ντε Μπρόινε άφησε τη Βόλφσμπουργκ για τη Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει να έχει περάσει ένας αιώνας. Όμως, όταν ο Βέλγος ήρθε στο Μάντσεστερ πολλοί σήκωσαν το φρύδι, λόγω της μάλλον αποτυχημένης θητείας του στην Τσέλσι. Ωστόσο, στη συνέχεια ο ντε Μπρόινε έγινε ένας σύγχρονος θρύλος για τους Πολίτες, ειδικά μετά τη θριαμβευτική τους πορεία προς το ιστορικό τρεμπλ της σεζόν 2022/23. Στο αποκορύφωμά της, οι άνδρες του Πεπ Γκουαρντιόλα σήκωσαν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και το Κύπελλο Αγγλίας, και ο ντε Μπρόινε είχε παίξει τεράστιο ρόλο σε αυτήν την επιτυχία. Από τότε που ήρθε στη Σίτι, ο παγκοσμίου κλάσης πλέι μέικερ έχει βοηθήσει να σημειωθούν 153 γκολ σε 353 αγώνες, έχοντας σκοράρει 96 και ο ίδιος. Κι αυτός είναι ο λόγος που πληρώνεται τόσο καλά!

7) Σαντιό Μανέ

Τρέχων σύλλογος: Αλ Νασρ

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 30 εκατ. € από την Μπάγερν Μονάχου στην Αλ Νασρ το 2023

Μισθός: 47,8 εκατ. € ανά έτος

Αφότου έκανε όνομα στη Σαουθάμπτον και κέρδισε μια μεγάλη μεταγραφή για την Λίβερπουλ, ο Σαντιό Μανέ ήταν μέλος της πιο θανατηφόρας επιθετικής γραμμής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η τριάδα των Σανέ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ από την Λίβερπουλ. Στη συνέχεια, ο Μανέ μεταφέρθηκε σε άλλα «χωράφια», στη Γερμανία και την Μπάγερν Μονάχου, όμως, πολύ σύντομα πήρε άλλη μια μεταγραφή για την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία. Δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη ότι η τελευταία του μεταγραφή συνοδεύτηκε και από μια ωραιότατη αύξηση του μισθού του.

6) Μοχάμεντ Σαλάχ

Τρέχων σύλλογος: Λίβερπουλ

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 42 εκατ. € από τη Ρόμα στη Λίβερπουλ το 2017

Μισθός: 48,7 εκατ. € ανά έτος

Η Λίβερπουλ έκανε πραγματικά την τύχη της με την απόκτηση του Μο Σαλάχ το 2017, γιατί πλήρωσε μόλις 42 εκατομμύρια ευρώ για έναν πλάγιο επιθετικό που σκόραρε πάνω από 200 γκολ για τον σύλλογο στις σεζόν που ακολούθησαν. Και, επιπλέον, συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση κυριολεκτικά όποιου τροπαίου βρέθηκε στον δρόμο των Κόκκινων του Γιούργκεν Κλοπ. Τώρα, που ο Αιγύπτιος Βασιλιάς είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ, είναι φυσικό να «καθαρίζει» και έναν τόσο σπουδαίο μισθό.

5) Καρίμ Μπενζεμά

Τρέχων σύλλογος: Αλ Ιτιχάντ

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: Δωρεάν – Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Αλ Ιτιχάντ

Μισθός: 97,4 εκατ. € ανά έτος

Το ύψος του μισθού κάνει ένα πραγματικό άλμα εδώ, με τον Καρίμ Μπενζεμά να είναι ακόμα ένας από τους τυχερούς «δικαιούχους» της οικονομικής άνθισης του Σαουδαραβικού ποδοσφαίρου. Επειδή η Αλ Ιτιχάντ κατάφερε να αποκτήσει τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης δωρεάν, της έμειναν τόσο πολλά χρήματα που από ό,τι φαίνεται έδωσε στον Μπενζεμά «λευκή επιταγή». Προτού βρεθεί στη Μέση Ανατολή, ο Γάλλος είχε πετύχει με τους Λος Μπλάνκος 354 γκολ και βοήθησε να σημειωθούν 165 ακόμη σε 648 παιχνίδια. Επίσης, κέρδισε τέσσερις τίτλους στην Λα Λίγκα, πέντε Τσάμπιονς Λιγκ κι ακόμη ένα σωρό τρόπαια με τη Ρεάλ. Φαίνεται πως, πραγματικά, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

4) Κιλιάν Εμπαπέ

Τρέχων σύλλογος: Παρί Σεν Ζερμέν

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 180 εκατ. € από τη Μονακό στην ΠΣΖ το 2017

Μισθός: 101 εκατ. € ανά έτος

Το 2017, με τη μεταγραφή του από τη Μονακό στην ΠΣΖ, ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο πιο ακριβός έφηβος παίκτης όλων των εποχών και ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία. Και, από τότε, ο 25χρονος άσος έκανε καταπληκτικά πράγματα στα γήπεδα! Τώρα που πλέον έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία, αλλά και πολυάριθμα πρωταθλήματα στην Λιγκ 1, το μόνο πράγμα που λείπει από το βιογραφικό του είναι η κατάκτηση ενός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Εμπαπέ έχει σκοράρει πάνω από 230 γκολ και έχει πάνω από 100 ασίστ με τη «βασίλισσα» του Παρισιού κι έτσι δεν είναι περίεργο που μια άλλη «βασίλισσα», η Ρεάλ Μαδρίτης, τον περιτριγυρίζει για να υπογράψει με εκείνη.

3) Νεϊμάρ

Τρέχων σύλλογος: Αλ Χιλάλ

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: 90 εκατ. € από την ΠΣΖ στην Αλ Χιλάλ το 2023

Μισθός: 109,2 εκατ. € ανά έτος

Η Αλ Χιλάλ δίνει στον Νεϊμάρ τον τρίτο υψηλότερο μισθό παγκοσμίως, και μάλιστα φέτος που ο παίκτης αναρρώνει από τον άσχημο τραυματισμό του στον πρόσθιο χιαστό. Ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε παίξει σε ελάχιστους αγώνες του νέου του συλλόγου προτού αναγκαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Ωστόσο, η καριέρα του Νεϊμάρ ήταν επικερδής και γενικότερα, καθώς από τη θρυλική Μπαρτσελόνα βρέθηκε στην κορυφαία ΠΣΖ και τώρα σε έναν από τους πλουσιότερους συλλόγους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Λέγεται ότι το νέο του συμβόλαιο με τους Σαουδάραβες τού αποφέρει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Για την ακρίβεια, αυτήν την στιγμή έχει κερδίσει 102,9 εκατομμύρια ευρώ παίζοντας τρία παιχνίδια. Μισθό που δεν τον λες και άσχημο.

2) Λιονέλ Μέσι

Τρέχων σύλλογος: Ίντερ Μαϊάμι

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: Δωρεάν – Από την ΠΣΖ στην Ίντερ Μαϊάμι

Μισθός: 124 εκατ. € ανά έτος (κατά προσέγγιση αφού το ποσό μπορεί να αυξηθεί λόγω ποσοστών πωλήσεων και άλλων παραμέτρων)

Η ειρωνεία με τον Λιονέλ Μέσι είναι πως παρόλο που αποτελεί τον καλύτερο παίκτη του κόσμου εδώ και δεκαετίες, ποτέ δεν έχει πληρωθεί για κάποια μεταγραφή του. Η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε από το τμήμα Νέων της Νιούελ δωρεάν, όταν ακόμη ήταν έφηβος. Το 2021, όταν έφυγε από την Μπάρτσα, η μεταγραφή του στην ΠΣΖ έγινε και πάλι δωρεάν. Και, για άλλη μια φορά, όταν λύθηκε το συμβόλαιό του με την ΠΣΖ, πήγε στην Ίντερ Μαϊάμι ξανά δωρεάν. Όμως οι δωρεάν μεταγραφές συχνά συνοδεύονται από πλουσιοπάροχους μισθούς και μπόνους. Σύμφωνα με αναφορές, το 2023 ο Μέσι είχε τα δεύτερα μεγαλύτερα έσοδα μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, χάρη στο συμβόλαιο των 124 εκατομμυρίων ευρώ που έχει υπογράψει. Όμως, αν σκεφτούμε τα 672 γκολ και τις 303 ασίστ που είχε στην Μπαρτσελόνα σε 778 παιχνίδια, εύκολα καταλαβαίνουμε το γιατί είναι τόσο πολύτιμος!

1) Κριστιάνο Ρονάλντο

Τρέχων σύλλογος: Αλ Νασρ

Τιμή τελευταίας μεταγραφής: Δωρεάν με ελεύθερη συμφωνία

Μισθός: 238,8 εκατ. € ανά έτος

Και ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής για το 2023 δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Για την ακρίβεια, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει έσοδα σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με τον Μέσι, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όταν διακόπηκε το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2022, ο Ρονάλντο δεν έπαθε και κανένα κακό: γιατί σύντομα υπέγραψε με την Αλ Νασρ για 238,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σαρώνει τα πάντα στο διάβα του στη Σαουδική Αραβία, πετυχαίνοντας σχεδόν ένα γκολ ανά αγώνα στις πρώτες σεζόν του για τον νέο του σύλλογο. Δηλαδή συνεχίζει με τον ρυθμό που είχε και στους Γκαλάκτικος, όπου σκόραρε 450 γκολ σε 438 παιχνίδια.

Ο πραγματικά πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο… Φαΐκ Μπολκία

Μισό λεπτό όμως, δεν τελειώσαμε!

Σίγουρα, αν μιλάμε με βάση τον ετήσιο μισθό, τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πλουσιότερος σταρ του ποδοσφαίρου για το 2023 – και μάλιστα με διαφορά. Όμως, αν δούμε την καθαρή αξία ενός παίκτη, υπάρχει κάποιος που βάζει κάτω ακόμα και ονόματα όπως ο Ρονάλντο και ο Μέσι. Και παίζει για την Τσονμπούρι ΦΚ, στην Ταϊλάνδη. Ο Φαΐκ Μπολκία είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από το Μπρουνέι, παίζει σαν πλάγιος μέσος και είναι επίσης αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του. Αλλά, το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο για τον Μπολκία είναι πως ο πατέρας του είναι ο Πρίγκηπας του Μπρουνέι και ο θείος του είναι ο Σουλτάνος του Μπρουνέι. Και κάπως έτσι η καθαρή αξία του Φαΐκ είναι 18,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ναι, σωστά διάβασες. Δισεκατομμύρια! Είναι ένα ποσό που θα έκανε να μοιάζουν ντροπιαστικές ακόμη και όλες μαζί οι αμοιβές της προηγούμενης λίστας μας.

Για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς, η καθαρή αξία της περιουσίας του Μέσι λέγεται ότι είναι γύρω στα 551 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καθαρή αξία του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι 459 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, αμφότεροι στη διάρκεια της καριέρας τους υπολογίζεται πως έχουν ξεπεράσει το ένα δις ευρώ σε έσοδα από όλες τις συμφωνίες τους καθιστώντας τους δύο από τους τέσσερις εν ενεργεία αθλητές που έσπασαν αυτό το φράγμα – οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τάιγκερ Γουντς είναι οι άλλοι.

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο με βάση την καθαρή αξία τους;

  1. Φαΐκ Μπολκία – 18,3 δισεκατ. €
  2. Ματιέ Φλαμινί – 12,9 δισεκατ. €
  3. Λιονέλ Μέσι – 551 εκατ. €
  4. Κριστιάνο Ρονάλντο – 459 εκατ. €
  5. Ντέιβιντ Μπέκαμ – 413 εκατ. €
  6. Ντέιβ Γουέλαν – 193 εκατ. €
  7. Νεϊμάρ – 184 εκατ. €
  8. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – 175 εκατ. €
  9. Κιλιάν Εμπαπέ – 165 εκατ. €
  10. Γουέιν Ρούνεϊ – 156 εκατ. €
  11.  Ρονάλντο Ναζάριο – 147 εκατ. €
  12. Αλεξάντρε Πάτο – 133 εκατ. €

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ