Πήρε μπροστά ο Χάρι Κέιν

Reading time6 λ

Η έναρξη των νοκ-άουτ αναμετρήσεων στο Παγκόσμιο σήμανε και την «αφύπνιση» του Χάρι Κέιν. Ο αρχηγός της Αγγλίας πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση στο ματς με τη Σενεγάλη και πλέον μοιάζει έτοιμος να οδηγήσει τα Λιοντάρια ως το τέλος του δρόμου, όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2021 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Φυσικά, δεν είναι πλέον φαβορί στο στοιχημα Πρώτος Σκόρερ στο παγκοσμιο και πληρώνει 40,00 στην κούρσα για το «Χρυσό Παπούτσι» της διοργάνωσης. Ωστόσο, ο 29χρονος στράικερ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι λάτρης του αμερικάνικου γνωμικού «όταν υπάρχουν ζόρικες καταστάσεις, οι… ζόρικοι βγαίνουν μπροστά». Δεδομένο θα είναι ο μπροστάρης της Αγγλίας στην προσπάθεια να νικήσει τη Γαλλία στον σπουδαίο προημιτελικό.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΤΑΔΑ

Έχει άλλωστε, ως οδηγό το ματς της οκτάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Ουκρανία πριν από ενάμιση χρόνο. Τότε σημείωσε δύο γκολ και άνοιξε τον δρόμο της Αγγλίας για τα ημιτελικά. Αν επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα, τότε ίσως βρεθεί ξανά στην εξίσωση για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Από τον ουρανό στα τάρταρα έχει βρεθεί το ενδεχόμενο ο Χάρι Κέιν να είναι ο πρώτος σκόρερ του Παγκόσμιου 2022. Παρότι η Αγγλία σημείωσε εννέα τέρματα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, έξι ενάντια στο Ιράν και τρία κόντρα στην Ουαλία, ο αρχηγός της δεν κατάφερε να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα.

Έτσι, από πρώτο φαβορί για το «Χρυσό Παπούτσι» του Παγκόσμιου, ο 29χρονος στράικερ της Τότεναμ και παραδοσιακά «πρώτο βιολί» των Λιονταριών είναι πλέον αουτσάιντερ έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ στη διοργάνωση. Την ίδια ώρα, ο συμπαίκτης του, Μάρκους Ράσφορντ, που έχει σημειώσει τρία τέρματα, βρίσκεται στο 15,00.

Υπάρχει βέβαια μια κατηγορία στην οποία είναι φαβορί ο αρχηγός, αυτή στο στοιχημα του παίκτη με τις περισσότερες ασίστ στο παγκόσμιο, με απόδοση 5,50.

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ «ΞΕΓΡΑΨΟΥΜΕ»

Πάντως, ουδείς μπορεί να «ξεγράψει» τον Κέιν από την κούρσα για τον Πρώτο Σκόρερ στο παγκοσμιο. Πολύ απλά, διότι και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι, δε σκόραρε στη φάση των ομίλων, αλλά ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τέσσερα γκολ.

Αν μάλιστα η Αγγλία έχει ανάλογη πορεία και φτάσει ως το τέλος του δρόμου, είτε μέχρι τον τελικό ή ως τον μικρό τελικό όπως συνέβη το 2018, τότε ο αστέρας της θα έχει ευκαιρίες. Με το ενδεχόμενο ακόμα και τεσσάρων αγώνων, δεν θα είναι περίεργο αν ο Κέιν αναρριχηθεί στην υψηλότερη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας δεν κατάφερε ο Χάρι Κέιν να βρει δίχτυα με αποτέλεσμα η απόδοσή του στο κουπόνι για το στοιχημα του πρώτου σκόρερ στο παγκοσμιο να εκτοξευτεί στα ύψη.

Η αναζήτηση του πρώτου σκόρερ κάθε μεγάλης διοργάνωσης είναι πάντα συναρπαστική. Στην Betsson υπάρχουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες στοιχηματικές επιλογές. Στους παίκτες που είναι υποψήφιοι για το «Χρυσό Παπούτσι» είναι λογικό να ξεχωρίζει ο Χάρι Κέιν.

Τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας τον βρίσκαμε στις αρχικές αποδόσεις ως πρώτη επιλογή στο στοιχημα στο παγκοσμιο με απόδοση 9,00 στο σχετικό κουπονιαφού έχει την… τεχνογνωσία στη διοργάνωση. Ο Χάρι Κέιν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πριν από τέσσερα χρόνια και οι πιθανότητες να γίνει ο πρώτος που θα κατακτήσει αυτή την κορυφή σε δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο ήταν πολλές. Βασικοί του αντίπαλοι είναι ο Γάλλος Κιλιάν Εμπαπέ (9,50) και ο Αργεντίνος Λιονέλ Μέσι (11,00).

Ανοιχτός είναι ο δρόμος της Αγγλίας για να δώσει τουλάχιστον πέντε αγώνες και να φτάσει στα προημιτελικά. Αυτό είναι το πρώτο της στοιχημα στο παγκοσμιο και ως στόχος μοιάζει εφικτός. Μετείχε στον Όμιλο Β με αντιπάλους στα μέτρα της. Στις 21/11 αντιμετώπισε το Ιράν, στις 25/11 τις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 29/11 με την Ουαλία στο βρετανικό ντέρμπι. Στο χέρι των «Λιονταριών» είναι να προκριθούν, αλλά και να κατακτήσουν την πρώτη θέση, αν παρουσιάσουν το καλό πρόσωπο που είχαν στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, στο Μουντιάλ του 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021, όπου βρέθηκαν στην 4η και τη 2η θέση αντίστοιχα.

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

Οδηγός και πρώτος σκόρερ τους και στα δύο τουρνουά, ήταν φυσικά ο Χάρι Κέιν. Ο άσος της Τότεναμ σημείωσε έξι γκολ και κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» το 2018, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη πέρυσι λόγω της πανδημίας, σκόραρε τέσσερις φορές και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και συνολικά δεύτερος στη διοργάνωση πίσω από τον Τσέχο Πάτρικ Σικ.

Ο 29χρονος στράικερ έχει φροντίσει να δείξει τις… προθέσεις του για το παγκοσμιο και το στοιχημα του είναι να συνεχίσει τις καλές επιδόσεις που είχε προκριματική φάση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ζώνη με 12 τέρματα (όσα και ο Ολλανδός Μέμφις Ντεπάι), τα οποία αντιστοιχούν στο 30,7% των γκολ που σημείωσαν τα Λιοντάρια στον ένατο όμιλο. Επιπλέον, ο Χάρι Κέιν τα είχε καταφέρει περίφημα και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου επίσης πρώτευσε στη λίστα των «κανονιών», έχοντας βρει 12 φορές δίχτυα.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΚΕΪΝ

Με όλα αυτά τα κατορθώματα, ο Χάρι Κέιν είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας. Με 51 γκολ σε 75 συμμετοχές, απέχει μόλις δύο τέρματα από τον κορυφαίο «κανονιέρη» των Λιονταριών, Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος είχε σημειώσει 53 γκολ σε 120 παρουσίες με το εθνόσημο. Όπως είναι λογικό, ο σέντερ-φορ της Τότεναμ θα τα δώσει όλα ώστε να καταφέρει να γράψει αυτή τη χρυσή σελίδα στην καριέρα του. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό να συμβεί στον Όμιλο Β, αν ο «κάπτεν» της ομάδας του Σάουθγκεϊτ επαναλάβει τα προ τετραετίας κατορθώματά του, όταν στην πρώτη φάση σημείωσε πέντε τέρματα.

Βέβαια, μέσα στο 2022 έχει πέσει κάπως η απόδοσή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σε οκτώ παιχνίδια σημείωσε μονάχα τρία γκολ. Επίδοση που είναι η χειρότερη του εδώ και μια εξαετία (το 2016 είχε δύο τέρματα σε εννέα συμμέτοχες). Στην προσπάθεια να κυριαρχήσει και πάλι στον πίνακα των σκόρερ παγκοσμιο 2022, ο Χάρι Κέιν έχει βάλει το δικό του στοιχημα. Πάντως, η πρόσφατη φόρμα του είναι καλή. Μπορεί να είναι δεύτερος στην κατάταξη της Premier League, πίσω από τον διαστημικό Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά και οι δικές του επιδόσεις είναι εντυπωσιακές. Μετρά 12 γκολ στους 15 αγώνες της Τότεναμ στο πρωτάθλημα αγγλίασ. Συνολικά, από τη στιγμή της σέντρας του Παγκόσμιου του 2018 μέχρι και τις παραμονές της έναρξης του φετινού μεγάλου ραντεβού, ο αρχηγός των Λιονταριών έχει σημειώσει 160 γκολ με τον σύλλογο και την εθνική του ομάδα.

Οι Άγγλοι ίσως καταφέρουν να δικαιώσουν τον τίτλο φαβορί στο στοίχημα στο παγκόσμιο, άσχετα αν ο ανταγωνισμός τουλάχιστον με τις ΒραζιλίαΓαλλία και Αργεντινή θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Πάντως, τα προγνωστικά θεωρούν ότι θα βρίσκονται στην οκτάδα και σε κάθε ματς θα έχουν μπροστάρη τον Χάρι Κέιν που μπορεί να «φορτώσει» με αρκετά γκολ τ’ αντίπαλα δίχτυα.