Έτοιμος για την πρόκληση ο Νεϊμάρ

Reading time5 λ

Στα ύψη η απόδοση του Νεϊμάρ καθώς με τον τραυματισμό του έχασε δύο ματς στο Παγκόσμιο

Η Βραζιλία παραμένει το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο και ο Νεϊμάρ είναι ο ηγέτης της. Η προσδοκία για να λάμψει στο τουρνουά τον είχε στις πρώτες θέσεις στο στοιχημα πρώτος σκορερ για το παγκοσμιο αλλά η αποδοση του ανέβηκε στο 50,00 καθώς έχασε δύο ματς. Στην πλατφόρμα της Betsson θα βρείτε σε εξαιρετικές αποδόσεις στο κουπονι με τους πρώτους σκόρερ, αλλά και πληθώρα αγορών ειδικών στοιχημάτων.

Το να κάνει το double, δηλαδή τα γκολ του να οδηγήσουν τη Βραζιλία ως το τρόπαιο είναι ένα στοίχημα για το παγκόσμιο που πλέον προσφέρεται σε μεγάλη απόδοση. Η τιμή της επιλογής έχει πτωτική πορεία καθώς συγκέντρωνε έντονα την προτίμηση των ποδοσφαιρόφιλων, αλλά εκτινάχθηκε στη διάρκεια του τουρνουά.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ωστόσο, ο Νεϊμάρ είναι έτοιμος για την πρόκληση. Επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του στη νίκη της Βραζιλίας με 4-1 επί της Νότιας Κορέας και έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση της ομάδας και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους συμπαίκτες του αφού η αντίπαλη άμυνα προσαρμόστηκε πάνω του.

Σκόραρε με πέναλτι. Ήταν το πρώτο του γκολ στο παγκοσμιο 2022 και το στοιχημα είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό καθώς θα επιχειρήσει να καθοδηγήσει τη Βραζιλία στην πρόκριση επί της Κροατίας στα προημιτελικά.

Επιπλέον, έχει και άλλα κίνητρα. Ο Νεϊμάρ θέλει να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για λογαριασμό της Βραζιλίας. Μετράει 76 γκολ και στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο θρυλικός Πελέ με 77. Στο μεταξύ, μαζί με τον Πελέ και τον Ρονάλντο, είναι οι μόνοι Βραζιλιάνοι που έχουν σκοράρει σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια.

ΤΟ «10» ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Παμε τώρα στο προσωπικό του στοιχημα στο παγκοσμιο. Στα 30 του χρόνια, ο Βραζιλιάνος επιθετικός λογικά θα προλάβει ακόμη ένα Μουντιάλ. Όμως, ίσως αυτή να είναι η τελευταία του ευκαιρία να πάρει τον τίτλο ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Βραζιλίας.

Αν τα καταφέρει θα είναι και μια δικαίωση. Ο Νεϊμάρ φορτώθηκε με τεράστιες ευθύνες στις διοργανώσεις του 2014 (τραυματίστηκε πριν από τη βαριά ήττα με 7-1 στον ημιτελικό από τη Γερμανία) και του 2018 (στη Βραζιλία εκτίμησαν πως ήταν κατώτερος των περιστάσεων). Βέβαια, αυτός είναι το… βάρος του να φοράει κάποιος τη φανέλα με το νούμερο «10» της Βραζιλίας.

Είναι μια ευκαιρία για τον Νεϊμάρ να παρουσιάσει το πλούσιο ταλέντο του στο υψηλότερο επίπεδο και στη μεγαλύτερη σκηνή του διεθνούς ποδοσφαίρου και να διαλύσει μια και καλή την άποψη που έχει η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων για εκείνον, δηλαδή πως ενώ είναι εντυπωσιακός παίκτης δεν μπορεί να καθοδηγήσει μια ομάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ

Η Βραζιλία διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ κι ο προπονητής Τίτε έχει δημιουργήσει μια ομάδα που ενδυναμώνει τα θετικά στοιχεία του Νεϊμάρ – την εκτέλεση και τη δημιουργία. Γύρω του υπάρχουν άλλοι οκτώ επιθετικοί στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας και σαφώς μπορεί να επωφεληθεί από την παρουσία τους. Πρόκειται για τους: Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Βινίσιους Ζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ροδρίγο (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ) και Πέδρο (Φλαμένγκο). Ο κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες βρίσκεται… παντού.

Η προσωπική του πρόκληση και η δύναμη της ομάδας που ηγείται είναι μόνο δύο λόγοι για ληφθεί σοβαρά υπόψη η υποψηφιότητά του για να βγει πρώτος σκόρερ σ’ αυτό το παγκοσμιο και να κερδίσει το στοιχημα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Έπειτα, είναι και η φόρμα με την οποία θα πάει στο μεγάλο ραντεβού. Ο Νεϊμάρ από την αρχή της σεζόν βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το αποδεικνύει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν. Μετράει 15 γκολ και 11 ασίστ σε 19 συμμετοχές!

Μαζί με τον συμπαίκτη του και έτερο υποψήφιο για να βγει πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο, Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), έχουν ήδη double-double σε γκολ και ασίστ, ενώ αμφότεροι επωφελούνται και από την παρουσία ενός άλλου φαβορί για να πάρει το Χρυσό Παπούτσι, τον Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία). Κι ο ανταγωνισμός δεν περιορίζεται εκεί αφού υπάρχει κι ο Χάρι Κέιν (Αγγλία), έστω κι αν από την πρώτη γραμμή των διεκδικητών του τίτλου αφαιρέθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία) που χάνει το παγκοσμιο λόγω τραυματισμού.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Τo παγκοσμιο 2022 προσφέρει θαυμάσιες επιλογές για στοιχημα και ο Νεϊμάρ που έχει βρει το ρόλο του στον τρόπο λειτουργίας της Βραζιλίας και νιώθει πολύ άνετα σ’ αυτόν είναι μια σούπερ επιλογή. Ιδίως από την στιγμή που η ομάδα του είναι και μαθημένη στα δύσκολα, όπως δυνατά νοκ άουτ παιχνίδια και να διεκδικεί τίτλους. Ο Νεϊμάρ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος να πετύχει στο Μουντιάλ και θέλει από την αρχή της διοργάνωσης να αποδείξει πως τόσο εκείνος όσο και η Βραζιλία επιθυμούν όσο τίποτε άλλο τη μεγάλη επιτυχία.

Το μοναδικό ερωτηματικό που ακολουθεί τη Βραζιλία και τον Νεϊμάρ είναι αν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν κόντρα στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και τις άμυνές τους. Από το 2018 όταν και η Βραζιλία αποκλείστηκε από το Βέλγιο στο Παγκόσμιο, είναι μεν 16 σερί ματς αήττητη, αλλά έχει αναμετρηθεί μονάχα μια φορά με ευρωπαϊκή ομάδα – την Τσεχία.

Η Βραζιλία και ο Νεϊμάρ έχουν φτάσει σ’ ένα σημείο ωριμότητας που είναι λογικό τα ονόματά τους να παρουσιάζονται στις θέσεις των φαβορί στο Παγκόσμιο. Πάμε λοιπόν στοίχημα στο παγκοσμιο με το πλούσιο κουπόνι στην πλατφόρμας της Betsson να μας περιμένει, για να διασκεδάσουμε συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή της μπάλας.