Στόχος η νίκη με διαφορά για τη Γερμανία

Reading time5 λ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι Γερμανοί έχοντας μόλις έναν βαθμό μετά από δύο αγώνες. Εν αρχή, θέλουν νίκη εναντίον της Κόστα Ρίκα με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, ώστε να προκριθούν σε βάρος της Ιαπωνίας – σε περίπτωση που οι Μπλε Σαμουράι καταφέρουν να αποσπάσουν ισοπαλία από τους Ισπανούς. Αν νικήσει η Ισπανία αρκεί στη Γερμανία μια οποιαδήποτε νίκη επί της Κόστα Ρίκα.

Το όνομα της Γερμανίας περιλαμβάνεται σχεδόν πάντα στην εξίσωση των φαβορί στο στοιχημα της πρωτιάς στο παγκοσμιο και έχει απόδοση 12,00. Έτσι και στη φετινή διοργάνωση, τα «Πάντσερ» βρίσκονται ανάμεσα στις υποψήφιες ομάδες για το παγκόσμιο στέμμα. Στην Betsson θα βρείτε πληθώρα στοιχημάτων για την πορεία της Γερμανίας στο παγκοσμιο. Έχει τέσσερις τίτλους στο ενεργητικό της, με τελευταίο αυτόν το 2014 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και η Νατσιονάλμανσαφτ μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Από τότε εκκρεμεί μια… βεντέτα με τους Βραζιλιάνους. Ανοιχτά, λοιπόν, είναι τα προηγούμενα από τη νίκη των Γερμανών με 7-1 στα ημιτελικά του 2014, όταν και στέφθηκαν πρωταθλητές μέσα στη Βραζιλία.

Βέβαια, στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, η παρουσία της Γερμανίας προβλημάτισε. Στο Παγκόσμιο του 2018 τέθηκε νοκ-άουτ από τη φάση των ομίλων, χάνοντας την τελευταία αγωνιστική από τη Νότια Κορέα. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απέτυχε, αφού αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Αγγλία, ενώ και στη Λίγκα των Εθνών δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελικό τουρνουά. Ωστόσο, για την ομάδα του Χάνσι Φλικ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη πορεία στο παγκόσμιο και το στοίχημα στη φετινή διοργάνωση δεδομένα είναι η κορυφή.

Ο Φλικ, άλλωστε ξέρει το μονοπάτι, αφού ήταν βοηθός του Γιόακιμ Λεβ το 2014, όταν κέρδισαν το Μουντιάλ οι Γερμανοί. Χώρια ότι επί των ημερών του έχουν υποστεί μονάχα μία ήττα σε 15 επίσημα ή φιλικά παιχνίδια. Τα «Πάντσερ» διαθέτουν μονάδες παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις γραμμές, ενώ το «ειδικό βάρος» τους πάντα αποτελεί πλεονέκτημα στα μεγάλα ραντεβού.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΝΟΪΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΡΟΥΝΤΙΓΚΕΡ

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτής της γερμανικής ομάδας δεδομένα είναι ο αρχηγός Μάνουελ Νόιερ. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν δε βρίσκεται πλέον στην πρώτη νιότη του, όμως εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ στον πλανήτη. Αν και ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στον ώμο και από καρκίνο του δέρματος στο πρόσωπο, παμε σίγουρα στοιχημα ότι θα είναι παρόντας στο παγκοσμιο. «Μπακ-απ» του είναι ο επίσης εξαιρετικός Μαρκ-Ανρέ Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα, που έχει γεμίσει πολλές φορές τα… παπούτσια του Νόιερ με επιτυχία.

Στήριγμα στα «μετόπισθεν» είναι φυσικά ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντόνιο Ρούντιγκερ. Αν και βρίσκεται ακόμα σε φάση προσαρμογής στη Βασίλισσα, ο 29χρονος στόπερ είναι κυρίαρχος μέσα στα «καρέ» και μπορεί να καθοδηγήσει και τα υπόλοιπα μέλη της άμυνας της Γερμανίας, στην οποία ξεχωρίζουν ακόμα ο σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ, Νίκλας Ζίλε, ο πολυσύνθετος Τίλο Κέρερ της Γουέστ Χαμ και η «αποκάλυψη» του τελευταίου χρόνου ο αριστερός μπακ της Λειψίας, Νταβίντ Ράουμ.

Ο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ «ΑΞΟΝΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΧΑΒΕΡΤΖ-ΜΟΥΣΙΑΛΑ

Δυνατό σημείο των Πάντσερ είναι και η μεσαία τους γραμμή. Ο «πασπαρτού» Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν «καταπίνει» αμέτρητα χιλιόμετρα και ο εξαιρετικός Ιλκάι Γκουντογκάν της Μάντσεστερ Σίτι είναι δημιουργός, αλλά και ικανός εκτελεστής. Ο «άξονας» τής Γερμανίας είναι πληρέστατος και παμε ακόμα ένα στοιχημα ότι στο παγκοσμιο και στο κουπονι με τα ατομικά στατιστικά παικτών αυτά τα ονόματα βρεθούν στις πρώτες θέσεις. Σημαντικές λύσεις, βέβαια, θα δώσει και ο Λέον Γκορέτζκα της Μπάγερν, που επίσης έχει άνεση στο σκοράρισμα.

Μεγάλα όπλα,  βέβαια, διαθέτει και η «εμπροσθοφυλακή» της Νατσιονάλμανσαφτ. Ο πολύπειρος Τόμας Μίλερ της Μπάγερν είναι πάντα ηγετική προσωπικότητα. Ο Τίμο Βέρνερ μοιάζει να «αναγεννήθηκε» επιστρέφοντας στη Λειψία. Σημαντικές λύσεις αναμένεται να προσφέρουν οι Λιρόι Σανέ και Σερζ Γκνάμπρι της Μπάγερν, επιστρέφει και ο ήρωας του τελικού του Μουντιάλ του 2014, ο Μάριο Γκέτσε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ στη φαρέτρα του Φλικ βρίσκονται και οι νεαροί της Ντόρτμουντ, Καρίμ Αντεγιέμι και Γιουσουφά Μουκοκό. Ωστόσο, τα πιο «καυτά» ονόματα αυτή την στιγμή είναι αυτό του Κάι Χάβερτζ της Τσέλσι και του Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν. «Πολυσύνθετοι», αμφότεροι, αφού μπορούν να παίξουν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι άκρως αποτελεσματικοί και αποτελούν την ελπίδα της Γερμανίας να κερδίσει σε αυτό το παγκοσμιο το στοιχημα του τίτλου.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η διαδρομή προς τη δόξα, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολη για τη Γερμανία. Έχει κληρωθεί στον Όμιλο Ε παρέα με την Ισπανία, την οποία θα συναντήσει τη δεύτερη αγωνιστική στις 27/11. Προηγείται η αναμέτρηση με την Ιαπωνία στις 23/11, ενώ ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο με το ματς απέναντι στην Κόστα Ρίκα την 1η Δεκεμβρίου. Η πρόκριση από τον Όμιλο Ε είναι στο χέρι της, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει ένα δύσκολο μονοπάτι στα νοκ-άουτ στο παγκοσμιο 2022 και το στοιχημα της είναι, σε πρώτη φάση, να αποφύγει τη Βραζιλία.

Υποθέτοντας την πορεία της, στον δεύτερο γύρο, ανάλογα με την κατάταξή της, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα από τον Όμιλο F, όπου υπάρχουν η δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία, το πανίσχυρο Βέλγιο, ο Καναδάς και το Μαρόκο. Στο επόμενο στάδιο είναι πιθανό να περιμένουν τα Πάντσερ η Βραζιλία ή η Πορτογαλία, ενώ στην τετράδα δεν αποκλείεται να ανταμώσει με την Αργεντινή ή τη Γαλλία.